Az éllovas következik

spigott - 2018. október 14. 8:12

Az Erste Liga tabelláját vezető Csíkszereda otthonában folytatja a sorozat küzdelmeit ma este fél hattól a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nagyon elrontotta a véghajrát, így hiába vezetett még hét perccel a mérkőzés vége előtt három góllal, végül büntetőkkel szenvedett 5-4-es vereséget legutóbbi, brassói mérkőzésén a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában. Antti Karhula tanítványai azonban nem sokat búslakodhattak a pontvesztésen, mert ma újra jégre korcsolyáznak, méghozzá a Csíkszereda otthonában. Az este fél hatkor kezdődő mérkőzés előtt az erdélyiek az első helyen állnak úgy, hogy eddig lejátszott tizenhárom meccsükből tizenegyet megnyertek, s csak két alkalommal szenvedtek vereséget, így jelenleg öt ponttal vezetik a tabellát a második FTC előtt. Együttesünk a közelmúltban már összecsapott mai vetélytársával, s a Dunaújvárosi Jégcsarnokban lejátszott összecsapáson a vendégek örülhettek a 6-4-es győzelemnek.

Kép: DO-archív

Nem vár tehát könnyű találkozó az Acélbikákra, s tisztában van ezzel Antti Karhula vezetőedző is, aki abban bízik, hogy csapata okosabban játszik majd, mint tette azt Pénteken a Brassó ellen.
- A Brassó ellen apró, egyéni hibákból tudott talpra állni az ellenfél. Ahogy a mérkőzés előtt is elmondtam, veszélyes játékosok alkotják a csapatot, akik egy-egy ilyen kis fegyelmezetlenséget is góllal büntettek. Sajnos ez néha előfordul, tanulnunk kell belőle és átgondolni azt, hogy hogyan kell egy kézben lévő mérkőzést megtartani. A Csíkszereda még erősebb ellenfél, akinek a hazai pálya csak egy plusz lökést ad. Ellenük a legfontosabb lesz, hogy sokat birtokoljuk a korongot, okosan játsszuk meg, ne adjunk nekik teret és időt arra, hogy a technikás játékosaik irányítani tudják a játék menetét. Nem lesz könnyű mindezt a jégen is megvalósítani, de koncentrációval, odafigyeléssel és szívvel-lélekkel játszva sikerülhet!

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.