Biztos siker hazai pályán

2018. október 9. (kedd) 18:03 - doszerk

Ötgólos előnye tudatában valamelyest visszavett a tempóból, de így is sima, 7-4-es sikert aratott a Torpedo Justitia elleni OB II-es mérkőzésen a DUE-RFT floorball csapata.

A Torpedo Justitia csapata ellen folytatta a floorball OB II-es pontvadászat küzdelmeit hétvégén a Dunaújvárosi Egyetem-Rudas Floorball Team csapata, mely a Campus Arénában igyekezett begyűjteni idei első győzelmét a sorozatban. Mivel tavasszal a fővárosiak nyerték a két gárda mérkőzését, így volt miért visszavágnia a mieinknek, akik remekül kezdtek, s Kiss Péter révén már az első percben meg is szerezték a vezetést. A folytatás is jól alakult a dunaújvárosiak számára, mert nem sokkal később Siklósi Zoltán is értékesített egy emberfórt, s bár a vendégek szinte azonnal válaszoltak, Siklósi újabb két találatával magabiztos, 4-1-es vezetéssel zárták floorballosaink az első harmadot.

Kép: archív (Lőwinger Zoltàn felvételei)

A második felvonásból még kettő perc sem telt el, mikor Lendvai Gábor már az ötödik dunaújvárosi gólt szerezte, s mikor Gutenkunst Ábel is betalált a 27. percben, gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés (6-1). A tetemes előny tudatában azonban kissé könnyelművé váltak a mieink, s ezt a második harmad hajrájában, illetve a harmadik elején is góllal büntették a vendégek (6-3). A 48. percbe Kiss Péter megtörte a vendégek felzárkózási kedvét, de a meccs vége előtt még így is találtak egy gólt a fővárosiak, ám ez már nem sokat számított, mert a DUE-RFT gárdája összességében nagyon sima, 7-4-es győzelmet aratva szerezte meg első pontjait az idei bajnokságban. A bajnokság október 28-àn, Kazincbarcikán folytatódik a mieink számára, míg október 14-én a Floorball Euro Challenge győztese, a Phoenix Fireball lesz együttesünk ellenfele a Magyar Kupa második fordulójában.

DUE-RFT – Torpedo Justitia SC 7-4 (4-1, 2-1, 1-2)

DUE-RFT: Balázs Norbert, Boa Attila, Dolmán Gábor, Gutenkunst Ábel 1, Kiss Péter 2 (1), Kiss Tibor, Mitli Attila, Vidákovics Sámuel, Sója László Tibor (1), Siklósi Zoltán 3 (2), Pribék István, Petrovickij Tamás, Majorosi Tamás, Magosi Erik, Lendvai Gábor 1, Krukk Balázs (1).

A rovat további hírei: Sport

Más súlycsoport

Más súlycsoport

2018. december 16. (vasárnap)

A DFVE serdülői 27, az ifjúságiak 41 gólt szerezve arattak újabb győzelmet a korosztályos bajnokságok mai fordulójában.

Fölényes győzelem idegenben

Fölényes győzelem idegenben

2018. december 16. (vasárnap)

Minden harmadot megnyerve aratott sima, 7-1-es győzelmet a Torpedo Justitia vendégeként a DUE-RFT floorball csapata.

Kézilabdában is jön az Európa Liga

Kézilabdában is jön az Európa Liga

2018. december 16. (vasárnap)

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága szombaton Párizsban jóváhagyta a kontinentális kupasorozatok rendszerének átalakítását.

Az osztrákokkal játszanak a magyarok

Az osztrákokkal játszanak a magyarok

2018. december 15. (szombat)

A magyar női kézilabda-válogatott Ausztria csapatával találkozik a jövő decemberi, kumamotói világbajnokság selejtezőjében, amelynek sorsolását szombaton rendezték Párizsban.

Kohász-ezüstök Adán

Kohász-ezüstök Adán

2018. december 15. (szombat)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U12-es és U14-es együttese is a második helyen végzett az Adán megrendezett utánpótlás tornán.

Véget ért a harmadik forduló

Véget ért a harmadik forduló

2018. december 15. (szombat)

Négy mérkőzésen húztak szerelést az elmúlt napokban a városi futsal bajnokságban résztvevő csapatok.

Vereség az elődöntőben

Vereség az elődöntőben

2018. december 14. (péntek)

A női vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében végletekig kiélezett mérkőzésen szenvedett egygólos vereséget a DUE-Maarsk Graphics a BVSC-Zugló ellen.