Biztos siker hazai pályán

2018. október 9. (kedd) 18:03 - doszerk

Ötgólos előnye tudatában valamelyest visszavett a tempóból, de így is sima, 7-4-es sikert aratott a Torpedo Justitia elleni OB II-es mérkőzésen a DUE-RFT floorball csapata.

A Torpedo Justitia csapata ellen folytatta a floorball OB II-es pontvadászat küzdelmeit hétvégén a Dunaújvárosi Egyetem-Rudas Floorball Team csapata, mely a Campus Arénában igyekezett begyűjteni idei első győzelmét a sorozatban. Mivel tavasszal a fővárosiak nyerték a két gárda mérkőzését, így volt miért visszavágnia a mieinknek, akik remekül kezdtek, s Kiss Péter révén már az első percben meg is szerezték a vezetést. A folytatás is jól alakult a dunaújvárosiak számára, mert nem sokkal később Siklósi Zoltán is értékesített egy emberfórt, s bár a vendégek szinte azonnal válaszoltak, Siklósi újabb két találatával magabiztos, 4-1-es vezetéssel zárták floorballosaink az első harmadot.

Kép: archív (Lőwinger Zoltàn felvételei)

A második felvonásból még kettő perc sem telt el, mikor Lendvai Gábor már az ötödik dunaújvárosi gólt szerezte, s mikor Gutenkunst Ábel is betalált a 27. percben, gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés (6-1). A tetemes előny tudatában azonban kissé könnyelművé váltak a mieink, s ezt a második harmad hajrájában, illetve a harmadik elején is góllal büntették a vendégek (6-3). A 48. percbe Kiss Péter megtörte a vendégek felzárkózási kedvét, de a meccs vége előtt még így is találtak egy gólt a fővárosiak, ám ez már nem sokat számított, mert a DUE-RFT gárdája összességében nagyon sima, 7-4-es győzelmet aratva szerezte meg első pontjait az idei bajnokságban. A bajnokság október 28-àn, Kazincbarcikán folytatódik a mieink számára, míg október 14-én a Floorball Euro Challenge győztese, a Phoenix Fireball lesz együttesünk ellenfele a Magyar Kupa második fordulójában.

DUE-RFT – Torpedo Justitia SC 7-4 (4-1, 2-1, 1-2)

DUE-RFT: Balázs Norbert, Boa Attila, Dolmán Gábor, Gutenkunst Ábel 1, Kiss Péter 2 (1), Kiss Tibor, Mitli Attila, Vidákovics Sámuel, Sója László Tibor (1), Siklósi Zoltán 3 (2), Pribék István, Petrovickij Tamás, Majorosi Tamás, Magosi Erik, Lendvai Gábor 1, Krukk Balázs (1).

A rovat további hírei: Sport

Újra munkában a focisták

Újra munkában a focisták

2019. június 27. (csütörtök)

Összesen hat felkészülési mérkőzés vár nyáron a Dunaújváros PASE NB 3-as labdarúgó csapatára.

Duna-parti sikerműhely

Duna-parti sikerműhely

2019. június 27. (csütörtök)

A Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztálya kortól, nemtől, hajótípustól függetlenül megállíthatatlanul szállítja a sikereket.

A hajrában nyertek az esélyesek

A hajrában nyertek az esélyesek

2019. június 26. (szerda)

A Dunaferr Vasas és a Dunabiztos Micro együttesei jutottak be a XVII. Dunaújváros Kupa csütörtök esti fináléjába.

Elmaradt a finálé

Elmaradt a finálé

2019. június 26. (szerda)

Előfutamában az ötödik, a középfutamban a negyedik helyen végzett, így nem jutott be a kenu egyesek 200 méteres döntőjébe Hajdu Jonatán az Eurőpa Játékokon.

Justin Cseter is visszatér a DAB-hoz

Justin Cseter is visszatér a DAB-hoz

2019. június 26. (szerda)

Ugyan 2018-ban visszavonult, a kiváló csatár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál tér vissza a pályára.

Kilencedik hely Minszkben

Kilencedik hely Minszkben

2019. június 26. (szerda)

A kilencedik helyen végzett Kiss Balázs és Dóri Bence kettőse a minszki Európa Játékok C2 1000 méteres versenyszámában.

Dózsás remeklés a Diákolimpián!

Dózsás remeklés a Diákolimpián!

2019. június 26. (szerda)

A Dózsa György Általános Iskola csapata az előkelő hatodik helyezést érte el a IV. Korcsoportos Röplabda Diákolimpia döntőjében.