Bravúr kell a továbbjutáshoz

spigott - 2018. október 30. 18:20

Felszabadultan, teher nélkül játszhat a Puskás Akadémia elleni Magyar Kupa találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Az Iváncsa elleni hétvégi bajnokin végre gólt szerzett, a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, ám sajnos ez sem ért három pontot labdarúgóink számára, mert a vendégek a véghajrában szerzett góllal elvitték az egyik pontot a Dunaújvárosi Stadionból. Sokáig nem búslakodhattak azonban labdarúgóink, ugyanis szerdán már egy lényegesen nehezebb feladat vár a csapata. Lőrincz Emil tanítványai délután öt órától ugyanis a Magyar Kupa hetedik fordulójában lépnek pályára a stadionban, ismét egy megyei csapat, a Puskás Akadémia ellen. Együttesünk vetélytársa tavaly egészen a kupa döntőjéig jutott, ahol aztán drámai körülmények között, tizenegyesekkel szenvedett vereséget az Újpesttől.

Kép: DO-archív

A felcsútiak jelenleg az NB I-es tabella kilencedik helyén állnak, s egyértelműen ők a DPASE elleni kupameccs esélyesei, ám ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a mieink eleve feltartott kezekkel lépnének pályára sőt, mint azt csapatunk szakvezetője elmondta, bíznak abban, hogy meglephetik két osztállyal magasabbról érkező ellenfelüket.

"Természetesen nehéz feladat előtt állunk, hiszen egy NB I-es csapat lesz az ellenfelünk, ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy a kupameccs az mindig más, mint egy bajnoki mérkőzés, egy meccs dönt a továbbjutásról, melyen bármi megtörténhet. Úgy készülünk, hogy a maximumot nyújtsuk, s remélem, hogy eredményesek is leszünk majd. Persze azt is látni kell, hogy a Puskás Akadémia játékoskerete sokkal erősebb minőségben, mint a miénk, ugyanakkor mi a hazai pálya előnyét élvezve felszabadultan játszhatunk, a nyomás, a tét nem rajtunk van, inkább a vendégeken, mert tőlünk óriási bravúr lenne a győzelem.

Azt még nem tudom pontosan, hogy milyen felállásban vágunk neki a meccsnek, mert a vasárnapi találkozó után van két-három játékosunk, akiknek akadnak kisebb problémái, de az biztos, hogy senkinek a játékát nem fogjuk feleslegesen kockáztatni, annyit nem ér az egész, viszont szeretnénk a lehetőségeinkhez képest a legerősebb együttessel pályára lépni a Puskás Akadémia ellen" – fogalmazott Lőrincz Emil, a DPASE vezetőedzője. Hasonló véleményen volt Vaszócsik Viktor, együtteüsnk kapusa, aki biztos abban, hogy rendkívül motiváltan lépnek majd pályára, s mindent el fognak követni azért, hogy meglepjék ellenfelüket, de bárhogy is alakul az eredmény, azt mindenképpen szeretnék elérni, hogy a hazai közönség büszkén tapsolhassa meg a csapatot a mérkőzés után.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.