Címvédés a Szabadság Kupán

spigott - 2018. október 22. 20:41

Óriási izgalmak után nyerte meg a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett V. Szabadság Kupa küzdelmeit a Rozé Fröccs együttese.

Tíz együttes részvételével rendezték meg október 22-én az V. Szabadság Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornát a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség által szervezett egész napos rendezvényen két csoportba osztották a viadalon induló együtteseket, melyek már reggel nyolctól nekivágtak a küzdelmeknek. A kora délutánig tartó első kör végén a csoportok első négy helyezettje jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba, s innentől vált igazán élessé a csata az érmes helyezésekért. A legjobb négy közé a Rozé Fröccs, a Széchenyi Pékség, a Tízpróbások, valamint az Extra csapatai jutottak, majd a fináléba jutásét lejátszott összecsapásokon előbb a Rozé Fröccs győzte le 3-1-re a Széchenyi Pékséget, majd az Extra csapata diadalmaskodott hasonló arányban a Tízpróbások ellen.

A bronzmeccsen két Campus Osztályos csapat, a Széchenyi Pékség és a Tízpróbások mérték össze egymással erejüket, s végül utóbbi örülhetett a 2-1-es sikernek. A finálé óriási küzdelmet hozott a Rozé Fröccs és az Extra együttesei között, a rendes játékidőben 1-1-re végeztek a felek, de a büntetőrúgásoknál Rigó László két büntetőt is megfogva szerzett óriási érdemeket abban, hogy a Rozé Fröccs behúzta a meccset, s tavalyi első helye után idén újra megnyerte a Szabadság Kupa küzdelmeit.

Ahogy azt a DLSZ rendezvényein már megszokhattuk, a legjobb csapatok mellett az egyéni kategóriákban kiemelkedően teljesítő játékosokat is díjazták az eredményhirdetésen. A legjobb játékosnak és legjobb kapusnak járó díjat elvitte a Rozé Fröccs Mészáros Árpádnak és Rigó Lászlónak köszönhetően. A gólkirály az öt találatig jutó Antal Tamás (Tízpróbások) lett, a DLSZ+ díjat a kecskeméti Hanyat SE érdemelte ki, míg a Mikós István díjat az Extra együttesének játékosa, Hegyi Dávid vehette át a szervezőktől.

Tóth Imre, a DLSZ elnökségi tagja: - Immáron ötödik alkalommal rendeztük meg a viadalt, mely ezúttal is elérte a célját, remek meccseket, nagyon szép megoldásokat láthattak azok, akik kilátogattak ma a Dunaújvárosi Sportcsarnokba. Ezúttal is nagyon sokan jelentkeztek a tornára, ám tíz csapat nevezését tudtuk elfogadni, s mivel közülük öten is a megyehatáron túlról érkeztek, mondhatjuk, hogy ez a tornánk is országossá nőtte ki magát.  Nagyon köszönjük önkormányzatunk támogatását a rendezésben, s külön köszönet jár Ébner Róbertnek is, hogy segített nekünk abban, hogy ezt a mai viadalt ilyen jól meg tudjuk szerezni. Egy év múlva természetesen újra találkozunk, remélhetőleg egy hasonlóan színvonalas és izgalmas viadalon.

Az V. Szabadság Kupa végeredménye: 1. Rozé Fröccs, 2. Extra, 3. Tízpróbások, 4. Széchenyi Pékség

Különdíjak

Legjobb játékos: Mészáros Árpád (Rozé Fröccs)
Legjobb kapus: Rigó László (Rozé Fröccs)
Gólkirály: Antal Tamás (Tízpróbások)
DLSZ+ díj: Hanyat SE
Miklós István díj: Hegyi Dávid (Extra)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.