Csendes nap a suliban

2018. október 26. (péntek) 14:44 - Molnár Emese

A reformáció alkalmából úgynevezett csendes napot tartottak ma a Szabó Magda református iskolában.

Farkas Márta, az iskola igazgatónője elmondta, a csendesség azt jelenti, hogy önmagunkra, a belsőnkre, társainkra figyelünk oda, és főleg Jézusra, Istenre, tehát egyfajta vallásos befelé fordulásról van szó. A gyerekeknek egyébként is sokszor mesélnek Jézusról a hittanórák alkalmával, és már hangolódnak az október 31-i reformációra is, amely nagy ünnep a reformátusoknál, a protestáns egyházaknál. A mai napon viszont nem volt tanítás, hanem hitről szóló programokat szerveztek a fiataloknak játékos formában.

Reggel Kovács Henrietta, az iskola református lelkésze tartott előadást a reformációról egy rövid áhítattal. Aztán a kecskeméti Vasárnapi Iskolai Szövetség munkatársai, egy házaspár, Barta András és Barta Szilvia érkezett a gyerekekhez. Egyikük az alsósokkal, másikuk a felsősökkel dolgozott fel bibliai történeteket játékos, interaktív módon, énekléssel.

A rovat további hírei: Oktatás

Kalandoztak a gasztrovilágban

Kalandoztak a gasztrovilágban

2019. április 18. (csütörtök)

Harmadik alkalommal rendezte meg a Tavaszi gasztrokaland elnevezésű versenyét a Kereskedelmi iskola. A három fős csapatokat neves zsűri értékelte.

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

2019. április 13. (szombat)

Folytatva a hatalmas sikernek örvendő programkavalkádot, idén is megrendezték a Szakmák Éjszakája elnevezésű pályaválasztó rendezvényt.

Még több hallgató érkezhet

Még több hallgató érkezhet

2019. április 10. (szerda)

Minden évben egyre többen választják a Dunaújvárosi Egyetemet az általános felvételi eljárás során, az érdeklődők száma pedig idén sem csökkent.

Karriernap az egyetemen

Karriernap az egyetemen

2019. április 09. (kedd)

Harminckét kiállító volt jelen az egyetemen megrendezett karriernapon, melyen többek között álláslehetőségekről, képzési kínálatról tájékoztatták az érdeklődőket.

Tehetségek a főtéren

Tehetségek a főtéren

2019. április 08. (hétfő)

Szakmai és szórakoztató programokkal készült erre a hétre a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye, ami hétfőn a tehetségnappal vette kezdetét.

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

2019. április 03. (szerda)

Összesen 112 034-en nyújtottak be jelentkezést a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban, ez a tavalyi hasonló érték 104 százaléka - közölte Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A legnépszerűbb intézmény több szempontból is az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), amelyet csaknem 14 ezren jelöltek meg első helyen.

Idén ősztől is ingyenesen kapják a tankönyvet az 1-9. évfolyamos diákok

Idén ősztől is ingyenesen kapják a tankönyvet az 1-9. évfolyamos diákok

2019. április 03. (szerda)

A 2020-21-es tanévtől minden diák ingyenesen juthat hozzá a tankönyvekhez a köznevelésben és a szakképzésben - mondta az oktatási államtitkár.