Csendes nap a suliban

2018. október 26. (péntek) 14:44 - Molnár Emese

A reformáció alkalmából úgynevezett csendes napot tartottak ma a Szabó Magda református iskolában.

Farkas Márta, az iskola igazgatónője elmondta, a csendesség azt jelenti, hogy önmagunkra, a belsőnkre, társainkra figyelünk oda, és főleg Jézusra, Istenre, tehát egyfajta vallásos befelé fordulásról van szó. A gyerekeknek egyébként is sokszor mesélnek Jézusról a hittanórák alkalmával, és már hangolódnak az október 31-i reformációra is, amely nagy ünnep a reformátusoknál, a protestáns egyházaknál. A mai napon viszont nem volt tanítás, hanem hitről szóló programokat szerveztek a fiataloknak játékos formában.

Reggel Kovács Henrietta, az iskola református lelkésze tartott előadást a reformációról egy rövid áhítattal. Aztán a kecskeméti Vasárnapi Iskolai Szövetség munkatársai, egy házaspár, Barta András és Barta Szilvia érkezett a gyerekekhez. Egyikük az alsósokkal, másikuk a felsősökkel dolgozott fel bibliai történeteket játékos, interaktív módon, énekléssel.

A rovat további hírei: Oktatás

A mézes reggeli a legjobb kezdés

A mézes reggeli a legjobb kezdés

2018. november 16. (péntek)

A Móricz Zsigmond Általános Iskola idén is csatlakozott az Európai Mézes Reggeli elnevezésű programhoz, melynek keretében pénteken az egész iskola mézes kenyeret majszolt suli előtt.

A házi verseny után irány az országos megmérettetés

A házi verseny után irány az országos megmérettetés

2018. november 15. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetemen javában zajlik a Tudományos Hét. A hagyományoknak megfelelően féltávnál, szerdán rendezték meg a házi Tudományos Diákköri Konferenciát is, nagy sikerrel.

Az elektromobilitás mintavárosa lesz Dunaújváros

Az elektromobilitás mintavárosa lesz Dunaújváros

2018. november 14. (szerda)

A Modern Városok Program és az elektromobilitás címmel tartottak sajtótájékoztatót az egyetemen a Tudományos Hét keretén belül.

Vállalkozni kicsiben

Vállalkozni kicsiben

2018. november 13. (kedd)

Minden évben megrendezésre kerül a Rudas iskola egyik legnépszerűbb általános iskolásoknak szóló versenye, a Vállalkozni jó. Idén összesen tizennégy csapat küzdött az első helyért.

A jövőt kell építeni

A jövőt kell építeni

2018. november 13. (kedd)

A Dunaújvárosi Egyetemen már javában zajlik a Tudományos hét, aminek keddi napján pályaválasztási kiállításra került sor a régió fontos vállalati szereplőivel.

Márton napi irodalom

Márton napi irodalom

2018. november 13. (kedd)

Két rendezvénnyel indították a hetet a Móricz iskolában. A hétfői napon megemlékeztek a magyar  nyelv napjáról, illetve Márton napi ünnepséget is tartottak.

Hatalmas buli a továbbtanulás jegyében

Hatalmas buli a továbbtanulás jegyében

2018. november 09. (péntek)

Lezajlott a második alkalommal megrendezett Dunaújvárosi Szakképzés Napja a Dunaferr iskolában, amin idén is közel ezren vettek részt.