Egy hét szórakozás a suliban

2018. október 8. (hétfő) 14:04 - Vass Ádám

Elérkezett a Vasvári-hét, a gyerekeknek pedig minden napra jut valami kikapcsolódás és megállás nélkül programok várják őket a szünetekben.

Egész héten át vidámság és lazaság várja a diákokat a Vasvári Pál Általános Iskolában. A Vasvári-hét idén is a Zöld-sárga nappal indult hétfőn délelőtt. A tanulók és a tanárok ilyenkor az iskola színeit viselik és minden más is ezzel a két színnel van feldíszítve a tábláktól az ajtókig. Az első napon a harmadikosok és a negyedikesek a nagyszünetben egy zenés tornán is részt vehettek. Kedden táncos Rock and Roll bemutatót tartanak majd, szerdán pedig az elsősöket is felavatják az iskola tornatermében.

Ugyanezen a napon elkezdődik a két napon át tartó hétpróbázás, ami egy játékos vetélkedő és pontvadászat az osztályok közti versennyel. Idén úgy esett, hogy a Vasvári-hét egy időben van az informatikai témahéttel, így minden nap különböző feladatok és eladások várják az érdeklődőket. Ezek közül a legérdekesebb és a legnagyobb program kétségkívül a pénteki Kódolás Éjszakája lesz, ahol az alsósok délután öttől nyolcig, a felsősök pedig nyolctól éjfélig beköltöznek a suliba és rengeteg informatikai, programozási és kódoló feladatot oldanak meg játékos formában. A hetedikes és a nyolcadikos diákok pedig azt is kipróbálhatják, milyen egy egész éjszakát az iskolában tölteni.

A rovat további hírei: Oktatás

Mindent a szakmákról a Rudasban

Mindent a szakmákról a Rudasban

2019. február 22. (péntek)

Negyedik alkalommal rendezték meg a Szakmák Napja elnevezésű programot a Rudas diákjainak csütörtökön. A nap folyamán saját szakirányukról hallhattak fontos információkat a szakemberektől.

Lejárt a felsőoktatási jelentkezési határidő

Lejárt a felsőoktatási jelentkezési határidő

2019. február 17. (vasárnap)

Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre a E-felvételin keresztül. 

Kitolták a jelentkezési határidőt

Kitolták a jelentkezési határidőt

2019. február 14. (csütörtök)

Vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre - mondta az Oktatási Hivatal (OH) főosztályvezetője.

Anyanyelvi szinten

Anyanyelvi szinten

2019. február 14. (csütörtök)

Körzeti anyanyelvi vetélkedőt tartottak a Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Az első félév legjobbjai

Az első félév legjobbjai

2019. február 13. (szerda)

A Rudas iskolában az első félév vége után nem feledkeztek meg azokról a diákokról, akik a legjobb teljesítményt nyújtották szeptembertől januárig. A legjobb huszonöt tanuló külön dicséretben részesült.

Péntekig jelentkezhetnek a felvételizők

Péntekig jelentkezhetnek a felvételizők

2019. február 11. (hétfő)

Legkésőbb péntek éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre az E-felvételin keresztül – közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel. A hivatal tájékoztatása szerint aki a díjmentesen megjelölhető három jelentkezési helynél többet (de legfeljebb hatot) jelöl meg, az a jelentkezésenként 2 ezer forintos kiegészítő díjat szintén február 15-én éjfélig fizetheti be.

Energiakövetek pályázat idén is

Energiakövetek pályázat idén is

2019. február 11. (hétfő)

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) "Energiakövetek 2019" címmel immár harmadszor hirdet pályázatot a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára.