Egy hét szórakozás a suliban

2018. október 8. (hétfő) 14:04 - Vass Ádám

Elérkezett a Vasvári-hét, a gyerekeknek pedig minden napra jut valami kikapcsolódás és megállás nélkül programok várják őket a szünetekben.

Egész héten át vidámság és lazaság várja a diákokat a Vasvári Pál Általános Iskolában. A Vasvári-hét idén is a Zöld-sárga nappal indult hétfőn délelőtt. A tanulók és a tanárok ilyenkor az iskola színeit viselik és minden más is ezzel a két színnel van feldíszítve a tábláktól az ajtókig. Az első napon a harmadikosok és a negyedikesek a nagyszünetben egy zenés tornán is részt vehettek. Kedden táncos Rock and Roll bemutatót tartanak majd, szerdán pedig az elsősöket is felavatják az iskola tornatermében.

Ugyanezen a napon elkezdődik a két napon át tartó hétpróbázás, ami egy játékos vetélkedő és pontvadászat az osztályok közti versennyel. Idén úgy esett, hogy a Vasvári-hét egy időben van az informatikai témahéttel, így minden nap különböző feladatok és eladások várják az érdeklődőket. Ezek közül a legérdekesebb és a legnagyobb program kétségkívül a pénteki Kódolás Éjszakája lesz, ahol az alsósok délután öttől nyolcig, a felsősök pedig nyolctól éjfélig beköltöznek a suliba és rengeteg informatikai, programozási és kódoló feladatot oldanak meg játékos formában. A hetedikes és a nyolcadikos diákok pedig azt is kipróbálhatják, milyen egy egész éjszakát az iskolában tölteni.

A rovat további hírei: Oktatás

Képességfejlesztés és tehetséggondozás

Képességfejlesztés és tehetséggondozás

2018. október 18. (csütörtök)

A tehetséges fiatalok lehetőséget kapnak arra, hogy megcsillogtathassák a bennük rejlő tudást, a problémákkal küszködő gyermekek felzárkóztatását pedig gyógypedagógusok segítik a Petőfi iskolában.

A pályaválasztás felé

A pályaválasztás felé

2018. október 18. (csütörtök)

A Budapesti Gazdasági Egyetem a felsőoktatásba bekerülés fokozását támogató pályázat keretében - 16 középfokú oktatási intézmény részvételével - pályaorientációs programot indított még 2017-ben.

Felújítás az extra hosszú szünet alatt

Felújítás az extra hosszú szünet alatt

2018. október 17. (szerda)

Rendkívüli munkanap-áthelyezéssel két hetes lesz az őszi szünet a Dózsa iskolában annak érdekében, hogy az energetikai felújítás részeként többek között kicserélhessék a bejárati ajtókat.

Kis pékek nagy napja a Móriczban

Kis pékek nagy napja a Móriczban

2018. október 16. (kedd)

Ma van a kenyér világnapja, melyet rendhagyó módon ünnepeltek meg a Móricz Zsigmond Általános Iskolában a Széchenyi pékség munkatársai a gyerekek bevonásával.

Pályaorientációs nap a Dózsában

Pályaorientációs nap a Dózsában

2018. október 16. (kedd)

A Dózsa György Általános Iskolában az október 13-i szombati munkanapon a Dunaújvárosi Iparkamara támogatásával pályaorientációs napot tartottak, melyen az összes tanuló, vagyis 745 diák vett részt.

Dózsa iskolás vagyok!

Dózsa iskolás vagyok!

2018. október 16. (kedd)

Hétfőn a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában hivatalosan is az intézmény tanulóivá fogadták a legkisebbeket, vagyis az első osztályosokat. 

Egészségnap a Petőfiben

Egészségnap a Petőfiben

2018. október 14. (vasárnap)

Régi hagyomány a Petőfi iskolában az egészségnap, ezt a rendezvényt most a szombati „ledolgozós” napra időzítették (az ünnepek miatt október 13-a tanítási napnak számított).