Egy hét szórakozás a suliban

2018. október 8. (hétfő) 14:04 - Vass Ádám

Elérkezett a Vasvári-hét, a gyerekeknek pedig minden napra jut valami kikapcsolódás és megállás nélkül programok várják őket a szünetekben.

Egész héten át vidámság és lazaság várja a diákokat a Vasvári Pál Általános Iskolában. A Vasvári-hét idén is a Zöld-sárga nappal indult hétfőn délelőtt. A tanulók és a tanárok ilyenkor az iskola színeit viselik és minden más is ezzel a két színnel van feldíszítve a tábláktól az ajtókig. Az első napon a harmadikosok és a negyedikesek a nagyszünetben egy zenés tornán is részt vehettek. Kedden táncos Rock and Roll bemutatót tartanak majd, szerdán pedig az elsősöket is felavatják az iskola tornatermében.

Ugyanezen a napon elkezdődik a két napon át tartó hétpróbázás, ami egy játékos vetélkedő és pontvadászat az osztályok közti versennyel. Idén úgy esett, hogy a Vasvári-hét egy időben van az informatikai témahéttel, így minden nap különböző feladatok és eladások várják az érdeklődőket. Ezek közül a legérdekesebb és a legnagyobb program kétségkívül a pénteki Kódolás Éjszakája lesz, ahol az alsósok délután öttől nyolcig, a felsősök pedig nyolctól éjfélig beköltöznek a suliba és rengeteg informatikai, programozási és kódoló feladatot oldanak meg játékos formában. A hetedikes és a nyolcadikos diákok pedig azt is kipróbálhatják, milyen egy egész éjszakát az iskolában tölteni.

A rovat további hírei: Oktatás

Újabb együttműködési megállapodás

Újabb együttműködési megállapodás

2019. június 17. (hétfő)

Dunaújvárosi Egyetem és az Adu-Alba Kft. együttműködési megállapodást írt alá az intézmény kisrektori tanácstermében.

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

2019. június 13. (csütörtök)

Az idei tanév végén is folytatódott a hagyomány, amikor a város iskoláinak legkiemelkedőbb eredményeit elért tanulóit köszöntötte Cserna Gábor, városunk polgármestere.

Kezdődik a vakáció!

Kezdődik a vakáció!

2019. június 12. (szerda)

Pénteken véget ér a 2018/19-es tanév és megkezdődik a közel két és fél hónapos nyári vakáció csaknem másfél millió általános és középiskolás diák számára. Várhatóan idén is sok diák vállal munkát, illetve tölti a szünidő egy részét táborban. A taborfigyelo.hu portál szerint a legnépszerűbbek a sport tematikájú vakációs lehetőségek, és a legtöbben Veszprém megyében táboroznak.

Óvodapedagógusok díjazása

Óvodapedagógusok díjazása

2019. június 11. (kedd)

Többek között a jubiláló, a nevelési évben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégákat is díjaztak a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusnapi ünnepségén. A bázisintézményként működő óvoda több munkatársa tett sikeres minősítő vizsgát ebben a nevelési évben.

Együtt tesznek a környezetért

Együtt tesznek a környezetért

2019. június 08. (szombat)

A dunaújvárosi Waldorf óvoda és általános iskola tanárai, és a gyerekek szülei közösen ültettek el összesen negyvenhét fát a szabadstrand melletti területen.

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

2019. június 07. (péntek)

Idén is átadták a Pedagógus díjakat a városi oktatási intézmény azon dolgozóinak, akik kiemelkedő munkájukkal segítették a tanulók fejlődését, valamint elismerték a nyugállományba vonuló pedagógusok áldozatos tevékenységét is.

2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel lesz több

2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel lesz több

2019. június 05. (szerda)

Kormányzati célkitűzés, hogy 2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel legyen több az országban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztosa szerdán Dunakeszin.