Egy hét szórakozás a suliban

2018. október 8. (hétfő) 14:04 - Vass Ádám

Elérkezett a Vasvári-hét, a gyerekeknek pedig minden napra jut valami kikapcsolódás és megállás nélkül programok várják őket a szünetekben.

Egész héten át vidámság és lazaság várja a diákokat a Vasvári Pál Általános Iskolában. A Vasvári-hét idén is a Zöld-sárga nappal indult hétfőn délelőtt. A tanulók és a tanárok ilyenkor az iskola színeit viselik és minden más is ezzel a két színnel van feldíszítve a tábláktól az ajtókig. Az első napon a harmadikosok és a negyedikesek a nagyszünetben egy zenés tornán is részt vehettek. Kedden táncos Rock and Roll bemutatót tartanak majd, szerdán pedig az elsősöket is felavatják az iskola tornatermében.

Ugyanezen a napon elkezdődik a két napon át tartó hétpróbázás, ami egy játékos vetélkedő és pontvadászat az osztályok közti versennyel. Idén úgy esett, hogy a Vasvári-hét egy időben van az informatikai témahéttel, így minden nap különböző feladatok és eladások várják az érdeklődőket. Ezek közül a legérdekesebb és a legnagyobb program kétségkívül a pénteki Kódolás Éjszakája lesz, ahol az alsósok délután öttől nyolcig, a felsősök pedig nyolctól éjfélig beköltöznek a suliba és rengeteg informatikai, programozási és kódoló feladatot oldanak meg játékos formában. A hetedikes és a nyolcadikos diákok pedig azt is kipróbálhatják, milyen egy egész éjszakát az iskolában tölteni.

A rovat további hírei: Oktatás

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

2018. december 15. (szombat)

Lezajlott a Dunaújvárosi Sportcsarnokban a Dunaferr iskola szalagtűző ünnepsége, tehát péntektől a suli kilenc végzős osztályának diákjai büszkén feszíthetnek kabátjukon a szalaggal egészen az érettségiig.

Dózsások az erőműben

Dózsások az erőműben

2018. december 13. (csütörtök)

Nagy érdeklődéssel látogattak el a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola tanulói a Paksi Atomerőmű Tájékoztató- és Látogató Központjába.

Mesemondásból ötös

Mesemondásból ötös

2018. december 12. (szerda)

Huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Nagyvenyimen a tankerületi mesemondó versenyt. A versenyre, a megye számos településéről érkeztek diákok. A gárdonyis Somogyi Angelika Kármen 3.c osztályos tanuló első helyezést ért el egy zagyvarónai népmesével. Felkészítő tanára dr. Horváthné Lázár Gabriella volt.

Elkezdődött a szalagavató szezon

Elkezdődött a szalagavató szezon

2018. december 08. (szombat)

A Rudas iskola látványos szalagtűző ünnepségével kezdetét vette városunkban is az időszak, ami jelzi a végzősöknek, lassan itt a ballagás és az érettségi, de addig bulizhatnak egy jót.

Újabb hallgatók érkezhetnek Kínából

Újabb hallgatók érkezhetnek Kínából

2018. december 06. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetem már több, mint tíz éve folyamatosan bővíti a kínai felső oktatási intézményekkel való együttműködési megállapodásokat, a tekintélyes listára pedig egy újabb főiskola is felkerült.

Aki már nem diák, menjen a NAV-hoz!

Aki már nem diák, menjen a NAV-hoz!

2018. december 05. (szerda)

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult, be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie - közölte a szervezet.

Péntekig lehet jelentkezni!

Péntekig lehet jelentkezni!

2018. december 04. (kedd)

Péntekig jelentkezhetnek a központi középiskolai írásbelire az általános iskolás diákok - közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel. A kérelmet abba az iskolába kell benyújtaniuk, amelyikben a vizsgát meg akarják írni.