Felújítás az extra hosszú szünet alatt

2018. október 17. (szerda) 10:30 - Molnár Emese

Rendkívüli munkanap-áthelyezéssel két hetes lesz az őszi szünet a Dózsa iskolában annak érdekében, hogy az energetikai felújítás részeként többek között kicserélhessék a bejárati ajtókat.

Három iskola energetikai korszerűsítésére nyert támogatást az önkormányzat, így a Petőfi és a Vasvári iskola után megújul a Dózsa György Általános Iskola is. Az önkormányzat mintegy 264 millió forintot nyert el az utóbbi intézmény energetikai korszerűsítésére. A beruházás által felújítják az épület homlokzatát, sor kerül a tetőszerkezet teljes rekonstrukciójára, az épületgépészeti rendszer korszerűsítésére, és akadálymentesítik is az intézményt. Ezen kívül kicserélik a régi nyílászárókat is újakra. Tóth Györgyné, a Dózsa iskola igazgatónője elmondta, alapvetően nem zavarja az iskolai életet a kivitelezés, ezért köszönettel is tartoznak. A tantermeket érintő munkálatokkal már a tanévkezdésre végeztek a szakemberek. Most rendkívüli munkanap-áthelyezéssel két hétig, október 22-től november 4-ig tart nálunk az őszi szünet annak érdekében, hogy a tornateremben is elvégezhessék a felújítási munkálatokat, és hogy a bejárati ajtókat, valamint a második emeleti vízelvezető csővezetékeket is kicserélhesse a kivitelező. Ha minden a tervek szerint halad, akkor év végére készülhet el a teljes beruházás, így karácsonyra egy megújult iskolát kapnak a dózsások is.

A rovat további hírei: Oktatás

Nyílt nap lesz a Gárdonyiban

Nyílt nap lesz a Gárdonyiban

2019. január 16. (szerda)

Január 22-én a Gárdonyi Géza Általános Iskolában Nyílt tanítási órák lesznek. Sok szeretettel várják a leendő első osztályosokat és szüleiket az intézményben. Ezen a napon bepillantást nyerhetnek a tanórákba és megismerkedhetnek a tanító nénikkel is. Az órák 8:00-10:00 között tekinthetők meg. Előtte 7:45-től egy rövid tájékoztatás lesz. Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Felvételizők hétvégéje idén is

Felvételizők hétvégéje idén is

2019. január 16. (szerda)

Idén is megrendezi a Diákhitel Központ a felvételizők hétvégéjét. Január 19-én és 20-án az érdeklődő diákok, szülők és tanárok a www.felvetelizz.hu oldalon a felvételi eljárás folyamatáról vagy a pályaválasztás dilemmáiról faggathatják a téma szakértőit, illetve hallgathatják meg előadásaikat számítógépen vagy mobiltelefonon. 

A Lorántffy iskola is megtartotta szalagavatóját

A Lorántffy iskola is megtartotta szalagavatóját

2019. január 12. (szombat)

A Lorántffy iskola végzősei is ruhájukra tűzték a szalagot, ami emlékezteti őket arra, hogy nemsokára az érettségi nehézségeivel is kell szembe kell nézniük.

Itt a felvételi jelentkezés ideje

Itt a felvételi jelentkezés ideje

2018. december 21. (péntek)

Csütörtökön indul a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás, ekkortól február 15-éig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

Gyógyító karácsonyfák

Gyógyító karácsonyfák

2018. december 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában az idén már 21. alkalommal rendezték meg a karácsonyfa díszítő versenyt.

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

2018. december 15. (szombat)

Lezajlott a Dunaújvárosi Sportcsarnokban a Dunaferr iskola szalagtűző ünnepsége, tehát péntektől a suli kilenc végzős osztályának diákjai büszkén feszíthetnek kabátjukon a szalaggal egészen az érettségiig.

Dózsások az erőműben

Dózsások az erőműben

2018. december 13. (csütörtök)

Nagy érdeklődéssel látogattak el a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola tanulói a Paksi Atomerőmű Tájékoztató- és Látogató Központjába.