Felújítás az extra hosszú szünet alatt

2018. október 17. (szerda) 10:30 - Molnár Emese

Rendkívüli munkanap-áthelyezéssel két hetes lesz az őszi szünet a Dózsa iskolában annak érdekében, hogy az energetikai felújítás részeként többek között kicserélhessék a bejárati ajtókat.

Három iskola energetikai korszerűsítésére nyert támogatást az önkormányzat, így a Petőfi és a Vasvári iskola után megújul a Dózsa György Általános Iskola is. Az önkormányzat mintegy 264 millió forintot nyert el az utóbbi intézmény energetikai korszerűsítésére. A beruházás által felújítják az épület homlokzatát, sor kerül a tetőszerkezet teljes rekonstrukciójára, az épületgépészeti rendszer korszerűsítésére, és akadálymentesítik is az intézményt. Ezen kívül kicserélik a régi nyílászárókat is újakra. Tóth Györgyné, a Dózsa iskola igazgatónője elmondta, alapvetően nem zavarja az iskolai életet a kivitelezés, ezért köszönettel is tartoznak. A tantermeket érintő munkálatokkal már a tanévkezdésre végeztek a szakemberek. Most rendkívüli munkanap-áthelyezéssel két hétig, október 22-től november 4-ig tart nálunk az őszi szünet annak érdekében, hogy a tornateremben is elvégezhessék a felújítási munkálatokat, és hogy a bejárati ajtókat, valamint a második emeleti vízelvezető csővezetékeket is kicserélhesse a kivitelező. Ha minden a tervek szerint halad, akkor év végére készülhet el a teljes beruházás, így karácsonyra egy megújult iskolát kapnak a dózsások is.

A rovat további hírei: Oktatás

A mézes reggeli a legjobb kezdés

A mézes reggeli a legjobb kezdés

2018. november 16. (péntek)

A Móricz Zsigmond Általános Iskola idén is csatlakozott az Európai Mézes Reggeli elnevezésű programhoz, melynek keretében pénteken az egész iskola mézes kenyeret majszolt suli előtt.

A házi verseny után irány az országos megmérettetés

A házi verseny után irány az országos megmérettetés

2018. november 15. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetemen javában zajlik a Tudományos Hét. A hagyományoknak megfelelően féltávnál, szerdán rendezték meg a házi Tudományos Diákköri Konferenciát is, nagy sikerrel.

Az elektromobilitás mintavárosa lesz Dunaújváros

Az elektromobilitás mintavárosa lesz Dunaújváros

2018. november 14. (szerda)

A Modern Városok Program és az elektromobilitás címmel tartottak sajtótájékoztatót az egyetemen a Tudományos Hét keretén belül.

Vállalkozni kicsiben

Vállalkozni kicsiben

2018. november 13. (kedd)

Minden évben megrendezésre kerül a Rudas iskola egyik legnépszerűbb általános iskolásoknak szóló versenye, a Vállalkozni jó. Idén összesen tizennégy csapat küzdött az első helyért.

A jövőt kell építeni

A jövőt kell építeni

2018. november 13. (kedd)

A Dunaújvárosi Egyetemen már javában zajlik a Tudományos hét, aminek keddi napján pályaválasztási kiállításra került sor a régió fontos vállalati szereplőivel.

Márton napi irodalom

Márton napi irodalom

2018. november 13. (kedd)

Két rendezvénnyel indították a hetet a Móricz iskolában. A hétfői napon megemlékeztek a magyar  nyelv napjáról, illetve Márton napi ünnepséget is tartottak.

Hatalmas buli a továbbtanulás jegyében

Hatalmas buli a továbbtanulás jegyében

2018. november 09. (péntek)

Lezajlott a második alkalommal megrendezett Dunaújvárosi Szakképzés Napja a Dunaferr iskolában, amin idén is közel ezren vettek részt.