Felújítás az extra hosszú szünet alatt

2018. október 17. (szerda) 10:30 - Molnár Emese

Rendkívüli munkanap-áthelyezéssel két hetes lesz az őszi szünet a Dózsa iskolában annak érdekében, hogy az energetikai felújítás részeként többek között kicserélhessék a bejárati ajtókat.

Három iskola energetikai korszerűsítésére nyert támogatást az önkormányzat, így a Petőfi és a Vasvári iskola után megújul a Dózsa György Általános Iskola is. Az önkormányzat mintegy 264 millió forintot nyert el az utóbbi intézmény energetikai korszerűsítésére. A beruházás által felújítják az épület homlokzatát, sor kerül a tetőszerkezet teljes rekonstrukciójára, az épületgépészeti rendszer korszerűsítésére, és akadálymentesítik is az intézményt. Ezen kívül kicserélik a régi nyílászárókat is újakra. Tóth Györgyné, a Dózsa iskola igazgatónője elmondta, alapvetően nem zavarja az iskolai életet a kivitelezés, ezért köszönettel is tartoznak. A tantermeket érintő munkálatokkal már a tanévkezdésre végeztek a szakemberek. Most rendkívüli munkanap-áthelyezéssel két hétig, október 22-től november 4-ig tart nálunk az őszi szünet annak érdekében, hogy a tornateremben is elvégezhessék a felújítási munkálatokat, és hogy a bejárati ajtókat, valamint a második emeleti vízelvezető csővezetékeket is kicserélhesse a kivitelező. Ha minden a tervek szerint halad, akkor év végére készülhet el a teljes beruházás, így karácsonyra egy megújult iskolát kapnak a dózsások is.

A rovat további hírei: Oktatás

Kalandoztak a gasztrovilágban

Kalandoztak a gasztrovilágban

2019. április 18. (csütörtök)

Harmadik alkalommal rendezte meg a Tavaszi gasztrokaland elnevezésű versenyét a Kereskedelmi iskola. A három fős csapatokat neves zsűri értékelte.

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

2019. április 13. (szombat)

Folytatva a hatalmas sikernek örvendő programkavalkádot, idén is megrendezték a Szakmák Éjszakája elnevezésű pályaválasztó rendezvényt.

Még több hallgató érkezhet

Még több hallgató érkezhet

2019. április 10. (szerda)

Minden évben egyre többen választják a Dunaújvárosi Egyetemet az általános felvételi eljárás során, az érdeklődők száma pedig idén sem csökkent.

Karriernap az egyetemen

Karriernap az egyetemen

2019. április 09. (kedd)

Harminckét kiállító volt jelen az egyetemen megrendezett karriernapon, melyen többek között álláslehetőségekről, képzési kínálatról tájékoztatták az érdeklődőket.

Tehetségek a főtéren

Tehetségek a főtéren

2019. április 08. (hétfő)

Szakmai és szórakoztató programokkal készült erre a hétre a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye, ami hétfőn a tehetségnappal vette kezdetét.

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

2019. április 03. (szerda)

Összesen 112 034-en nyújtottak be jelentkezést a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban, ez a tavalyi hasonló érték 104 százaléka - közölte Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A legnépszerűbb intézmény több szempontból is az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), amelyet csaknem 14 ezren jelöltek meg első helyen.

Idén ősztől is ingyenesen kapják a tankönyvet az 1-9. évfolyamos diákok

Idén ősztől is ingyenesen kapják a tankönyvet az 1-9. évfolyamos diákok

2019. április 03. (szerda)

A 2020-21-es tanévtől minden diák ingyenesen juthat hozzá a tankönyvekhez a köznevelésben és a szakképzésben - mondta az oktatási államtitkár.