Fókuszban az atomerőművek

2018. október 26. (péntek) 14:42 - Vass Ádám

Kétnapos szakmai konferenciát tartottak a Dunaújvárosi Egyetemen. A hatodik alkalommal megrendezett Karbantartási Konferencián ezúttal az atomerőművi karbantartása állt a középpontban.

Folytatva 2008-as kezdeményezést, immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Karbantartó Konferencia a Dunaújvárosi Egyetemen. A kétnapos, szakmai előadásokkal tarkított fórumot a DUE és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt és az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. közösen rendezi. Céljuk, hogy a termelés hatékonyságát, biztonságát alapvetően meghatározó szakmát, a karbantartást, javítást, üzemfenntartást gyakorló vezetők és szakemberek megismerjék a legújabb innovációkat, kutatásokat. Emellett hozzájárulnak a legújabb kutatási irányzatok, szakmai gyakorlati tapasztalatok és módszerek elterjesztéséhez, a magyar karbantartási tudás fejlesztéséhez. A csütörtök reggel kezdődő előadásokat a konferencia elnökének, Dr. Szántó Jenőnek a köszöntője nyitotta, majd Dr. Kadocsa László, a Dunaújvárosi Egyetem Tudományos Tanácsának elnöke mondott beszédet. A szakmai előadások sorát Dr. Palotás Béla kezdte, majd sorban jöttek a meghívott előadók, akik többek közt a rezgésdiagnosztikáról, hegesztésről, modellező programokról, vagy éppen a kárelhárításról beszéltek a hallgatóságnak.

A péntek délig tartó konferencia záróbeszédét dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos tartotta. Örömét fejezte ki, hogy Dunaújváros és Paks egyre szorosabbá fűzi kapcsolatát, amire ez a konferencia is jó példa, hiszen sok nívós előadót sikerült megnyerni erre a két napra. Mint mondta, miniszteri biztosként kiemelt feladata többek közt a Dunaújvárosi Egyetem képzéseinek összehangolása az atomerőmű bővítése kapcsán és az oktatás, valamint az ipar fejlesztésén keresztül egy modern iparvárossá tenni Dunaújvárost. A konferencián megszólalók és az általuk tolmácsolt gondolatok pedig segítenek ezt létrehozni, hiszen általuk olyan szakembereket képezhetünk, akikre számítani lehet majd az elkövetkezendő időkben. 

 

 

A rovat további hírei: Oktatás

Kalandoztak a gasztrovilágban

Kalandoztak a gasztrovilágban

2019. április 18. (csütörtök)

Harmadik alkalommal rendezte meg a Tavaszi gasztrokaland elnevezésű versenyét a Kereskedelmi iskola. A három fős csapatokat neves zsűri értékelte.

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

2019. április 13. (szombat)

Folytatva a hatalmas sikernek örvendő programkavalkádot, idén is megrendezték a Szakmák Éjszakája elnevezésű pályaválasztó rendezvényt.

Még több hallgató érkezhet

Még több hallgató érkezhet

2019. április 10. (szerda)

Minden évben egyre többen választják a Dunaújvárosi Egyetemet az általános felvételi eljárás során, az érdeklődők száma pedig idén sem csökkent.

Karriernap az egyetemen

Karriernap az egyetemen

2019. április 09. (kedd)

Harminckét kiállító volt jelen az egyetemen megrendezett karriernapon, melyen többek között álláslehetőségekről, képzési kínálatról tájékoztatták az érdeklődőket.

Tehetségek a főtéren

Tehetségek a főtéren

2019. április 08. (hétfő)

Szakmai és szórakoztató programokkal készült erre a hétre a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye, ami hétfőn a tehetségnappal vette kezdetét.

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

2019. április 03. (szerda)

Összesen 112 034-en nyújtottak be jelentkezést a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban, ez a tavalyi hasonló érték 104 százaléka - közölte Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A legnépszerűbb intézmény több szempontból is az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), amelyet csaknem 14 ezren jelöltek meg első helyen.

Idén ősztől is ingyenesen kapják a tankönyvet az 1-9. évfolyamos diákok

Idén ősztől is ingyenesen kapják a tankönyvet az 1-9. évfolyamos diákok

2019. április 03. (szerda)

A 2020-21-es tanévtől minden diák ingyenesen juthat hozzá a tankönyvekhez a köznevelésben és a szakképzésben - mondta az oktatási államtitkár.