Fókuszban az atomerőművek

2018. október 26. (péntek) 14:42 - Vass Ádám

Kétnapos szakmai konferenciát tartottak a Dunaújvárosi Egyetemen. A hatodik alkalommal megrendezett Karbantartási Konferencián ezúttal az atomerőművi karbantartása állt a középpontban.

Folytatva 2008-as kezdeményezést, immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Karbantartó Konferencia a Dunaújvárosi Egyetemen. A kétnapos, szakmai előadásokkal tarkított fórumot a DUE és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt és az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. közösen rendezi. Céljuk, hogy a termelés hatékonyságát, biztonságát alapvetően meghatározó szakmát, a karbantartást, javítást, üzemfenntartást gyakorló vezetők és szakemberek megismerjék a legújabb innovációkat, kutatásokat. Emellett hozzájárulnak a legújabb kutatási irányzatok, szakmai gyakorlati tapasztalatok és módszerek elterjesztéséhez, a magyar karbantartási tudás fejlesztéséhez. A csütörtök reggel kezdődő előadásokat a konferencia elnökének, Dr. Szántó Jenőnek a köszöntője nyitotta, majd Dr. Kadocsa László, a Dunaújvárosi Egyetem Tudományos Tanácsának elnöke mondott beszédet. A szakmai előadások sorát Dr. Palotás Béla kezdte, majd sorban jöttek a meghívott előadók, akik többek közt a rezgésdiagnosztikáról, hegesztésről, modellező programokról, vagy éppen a kárelhárításról beszéltek a hallgatóságnak.

A péntek délig tartó konferencia záróbeszédét dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos tartotta. Örömét fejezte ki, hogy Dunaújváros és Paks egyre szorosabbá fűzi kapcsolatát, amire ez a konferencia is jó példa, hiszen sok nívós előadót sikerült megnyerni erre a két napra. Mint mondta, miniszteri biztosként kiemelt feladata többek közt a Dunaújvárosi Egyetem képzéseinek összehangolása az atomerőmű bővítése kapcsán és az oktatás, valamint az ipar fejlesztésén keresztül egy modern iparvárossá tenni Dunaújvárost. A konferencián megszólalók és az általuk tolmácsolt gondolatok pedig segítenek ezt létrehozni, hiszen általuk olyan szakembereket képezhetünk, akikre számítani lehet majd az elkövetkezendő időkben. 

 

 

A rovat további hírei: Oktatás

Lehet jelentkezni az érettségi vizsgára

Lehet jelentkezni az érettségi vizsgára

2019. január 22. (kedd)

A 2018/2019. tanév május-júniusi érettségi vizsgáira január 21- február 15-ig lehet jelentkezni, közép- és emelt szinten egyaránt. Azok, akik középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek, a saját iskolájukban adhatják le jelentkezésüket.

Nyílt nap lesz a Gárdonyiban

Nyílt nap lesz a Gárdonyiban

2019. január 16. (szerda)

Január 22-én a Gárdonyi Géza Általános Iskolában Nyílt tanítási órák lesznek. Sok szeretettel várják a leendő első osztályosokat és szüleiket az intézményben. Ezen a napon bepillantást nyerhetnek a tanórákba és megismerkedhetnek a tanító nénikkel is. Az órák 8:00-10:00 között tekinthetők meg. Előtte 7:45-től egy rövid tájékoztatás lesz. Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Felvételizők hétvégéje idén is

Felvételizők hétvégéje idén is

2019. január 16. (szerda)

Idén is megrendezi a Diákhitel Központ a felvételizők hétvégéjét. Január 19-én és 20-án az érdeklődő diákok, szülők és tanárok a www.felvetelizz.hu oldalon a felvételi eljárás folyamatáról vagy a pályaválasztás dilemmáiról faggathatják a téma szakértőit, illetve hallgathatják meg előadásaikat számítógépen vagy mobiltelefonon. 

A Lorántffy iskola is megtartotta szalagavatóját

A Lorántffy iskola is megtartotta szalagavatóját

2019. január 12. (szombat)

A Lorántffy iskola végzősei is ruhájukra tűzték a szalagot, ami emlékezteti őket arra, hogy nemsokára az érettségi nehézségeivel is kell szembe kell nézniük.

Itt a felvételi jelentkezés ideje

Itt a felvételi jelentkezés ideje

2018. december 21. (péntek)

Csütörtökön indul a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás, ekkortól február 15-éig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

Gyógyító karácsonyfák

Gyógyító karácsonyfák

2018. december 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában az idén már 21. alkalommal rendezték meg a karácsonyfa díszítő versenyt.

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

2018. december 15. (szombat)

Lezajlott a Dunaújvárosi Sportcsarnokban a Dunaferr iskola szalagtűző ünnepsége, tehát péntektől a suli kilenc végzős osztályának diákjai büszkén feszíthetnek kabátjukon a szalaggal egészen az érettségiig.