Gyorsan lerendezte a Puskás

Szárszó Lajos - 2018. október 31. 19:06

A Puskás Akadémia az első negyedórában két gólt szerezve eldöntötte a továbbjutás sorsát a DPASE labdarúgói ellen a Magyar Kupa hetedik fordulójában.

A Magyar Kupa hetedik fordulójában a Dunaújváros a Puskás Akadémia együttesét fogadta. Mivel a továbbjutás egy érkőzésen dőlt el, így a mieink célja az volt, hogy felszabadult játékot nyújtva futballozzanak az esélyesebb NBI-es ellenfelük ellen. Ez ellen azonban már az ötödik percben tett a vendégcsapat. Latifi Liridon vette át a labdát a tizenhatosunk vonalán, aki egy csellel tisztára játszotta magát, majd könnyed mozdulattal tekert a bal alsó sarokba (0-1). Négy perc elteltével Mioc növelhette volna az előnyt, aki centikkel lőtt a jobb alsó mellé, ám ami akkor nem sikerült, a következő akció végén igen. Ekkor Vega tört be kapunk elé, akit Farkas állított meg tizenegyest érően, melyet Radó András szemtelenül emelt a kapunkba (0-2).

Az első negyedóra végén Vega villant ismét, akinek emelésébe kapujából kifutva vetődött bele Vaszócsik. Az első hazai lehetőség szabadrúgásból volt, melyet Zvara harcolt ki, és Szepessy végzett el, de azt könnyen hatástalanította Hegedüs. A biztos vezetés tudatában kissé visszavett a tempóból Benczés Miklós csapata, mely időszakban a hazaiaknak volt idejük megnyugodni, és összerakniuk védekezésüket. Ez annyira sikerült, hogy helyzetet is sikerült kialakítani. Zvara beadására érkezett az ötös vonalán Kiss Patrik, akinek csúsztatása elkerülte a kaput. A folytatásban csendesebb mederben folyt a találkozó egészen a félidő végéig. Fordulás után percekig eldugta a labdát a Puskás, mégis a DPASE-nak volt helyzete. Ehhez kellett az addig is agilisan játszó Horváth Kevin labdaszerzése, aki szép keresztlabdát adott Sándornak, de az ő beadása megpattant egy védőn, így azt Hegedüs ölelte magához.

Egy perccel később Tóth Tibor durrantott kecsegtető helyzetből kapu fölé, mellyel jelezte a hazai alakulat, hogy még vissza akar jönni a meccsbe. Ezt észlelve nagyobb sebességre kapcsolt az Akadémia. Latifi lövését vetődve fogta Vaszócsik, majd a 62. percben majdnem nőtt a két csapat közötti különbség. De az, hogy nem így történt csak Vega Martinez Diego Gonzalon múlott, aki egy védelmi hiba után találta el közelről a kapufát. A következő percekben szórványosan érkeztek a felcsúti támadások, melyeket hátul jól oldottak meg védőink, de ezekből ellentámadásokra nem maradt erő.  Knezevic durrantott fölé hat perccel a vége előtt, majd a legvégén Latifi szabadrúgását védte Vaszócsik, majd Tóth Tibor leshelyzetet követően gurított mellé. A kupában nem sikerült meglepetést okozni, melyből a Puskás jutott tovább.

Dunaújváros PASE – Puskás Akadémia 0:2 (0:2)

Dunaújváros PASE: Vaszócsik Viktor – Varga Róbert, Kis Balázs, Farkas Viktor, Kiss Patrik Márk (Tapiska Géza a 67. percben), Zvara Dávid, Puskás Gábor Sándor, Horváth Kevin, Tóth Tibor, Szepessy Róbert (Vajda Brendon a 67. percben), Sándor Tamás (Hompót Dániel a 81. percben). Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Puskás Akadémia: Hegedűs Lajos – Mioc Benedik, Trajkovski Dejan, Radó András (Kiss Tamás a 69. percben), Heris Jonathan Steve, Vega Martinez Diego Gonzalo, Zsidai László, Poór Patrik Péter, Urblik Jozef (Knezovic Josip a 45. percben), Latifi Liridon, Osváth Attila. Vezetőedző: Benczés Miklós.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.