Dunaújváros Hetilap

Kezdődik az uszoda felújítása!

Brousil Csaba - 2018. október 4. 14:45

A Fabó Éva Sportuszoda jövő héten hétfőn kezdődő felújításáról tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester.

Cserna Gábor elmondta, hogy a felújítás a Modern Városok Program keretében valósul meg, célja egy sport és vízi centrum létrehozása, melynek első lépcsője az élményfürdő visszavásárlása, felújítása és a városlakók előtti megnyitása volt. Most következik az 1958-ban épül uszoda teljes rekonstrukciója, ahol a munkálatok október 8-án, hétfőn kezdődnek el, ekkor veszi át a terepet a kivitelező cég. Az uszodát a nagyközönség előtt már ezen a héten lezárták, a felújítás kezdetéig a DVG Zrt. kiüríti az épületet. A polgármester kiemelte, hogy az egyeztetések folyamatosan zajlanak a sportegyesületekkel, hogy miként oldják meg a sportolók elhelyezését addig, amíg az uszoda zárva tart. Mint mondta, az úszók helyzete megoldódni látszik, ők az élményfürdőben és az iváncsai tanuszodában tarthatják meg a tréningeket.

A vízi torna átköltözik az élményfürdőbe, ott fogadják az érdeklődőket. Cserna Gábor ezúton is kérte a sportolók, sportegyesületek türelmét a többi szakosztály elhelyezését illetően. Mint mondta, a városvezetés nem dugja homokba a fejét, fontos a sport és sportolók helyzete a városvezetésnek, így mindenképp megtalálják majd a megfelelő megoldást. Az áthelyezéseknél pedig raktárhelyiségek bérlésével, utazási és szállítási költségek megtérítésével az önkormányzat is tevékeny részt vállal a végső megoldás megteremtésében. Mint mondta, a külső medence a felújítással párhuzamos üzemeltetése azért nem kivitelezhető, mert egy ekkora horderejű fejlesztés fizikailag is nagy munkaterületet igényel, és nem lenne biztonságosan megoldható a külső medence működtetése a bent zajló munkálatok mellett. Kiemelte, hogy a jövő héten kezdődő felújítás, ha minden az ütemterv szerint halad, akkor jövő nyárra be is fejeződik, és újra birtokba vehetik a városlakók és a sportolók a már megújult Fabó Éva Sportuszodát, mely a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) elvárásainak teljes mértékben megfelel majd, és ahol 1977 óta nem volt ilyen nagy mértékű fejlesztés.

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.