Kevesebb szerepe legyen a szerencsének

doszerk - 2018. október 3. 8:03

A magyar labdarúgó-válogatottnál azon dolgoznak keményen, hogy a mérkőzéseken minél kevesebb szerep jusson a szerencsének - fogalmazott Marco Rossi szövetségi kapitány.

"Azt gondolom, hogy a csoportunkban a görög válogatott a legerősebb, Finnország pedig nagyszerűen és igazán szerencsésen kezdett" - értékelte a Nemzetek Ligája eddigi két fordulóját az olasz szakvezető. A finnek a magyar csapat után az észteket győzték le saját közönségük előtt 1-0-ra, míg a magyar válogatott második mérkőzésén hazai pályán 2-1-re múlta felül a görög gárdát. "A szerencse nagyon fontos az életünkben, és nem csak a futballban. Nekünk azért kell keményen dolgoznunk, azért kell jól végeznünk a munkánkat, hogy ennek minél kevesebb szerepe legyen. Az eddigi találkozókat figyelembe véve Finnország volt a legszerencsésebb: habár vannak jó képességű játékosai, és jó csapatról van szó, de jobban áll, mint megérdemelné" - fejtette ki Rossi.

Az 54 éves tréner rámutatott: soha nem szabad megelégedni az eddigiekkel, s bár láthatóak voltak jó dolgok együttesétől a görögök ellen, az is nyilvánvaló, hogy van még miben fejlődnie. "Az eredmény mindennél fontosabb, de dolgoznunk kell azon, hogy kijavítsuk a hibáinkat. Ez most a feladatunk. Persze nem vagyunk varázslók, de intelligens csapatom van, a munka, a hozzáállás és az akarat meghozza gyümölcsét" - szögezte le Rossi, aki megjegyezte, a legfontosabb az volt számára, hogy az első összetartáson minden behívott játékos profi hozzáállással végzett el minden munkát. "Ez várható a mostani csapattól is. A győzelem nem tervezhető, de az igen, hogy olyan keretünk legyen, amely bátran, felemelt fejjel fut ki a pályára."

MTI-fotó (Illyés Tibor felvétele)

Rossi kifejtette: olyan játékosokra van szüksége, akik mindent megtesznek a sikerért. Szerinte ez sem garancia a győzelemre, de az a csapat, amelyiknek a kvalitása mellett a hite is megvan a sikerre, nem kap ki mindig. Kitért a RB Leipzig védőjére, Willi Orbanra is, aki bekerült a két októberi találkozóra készülő keretbe. A 25 éves játékosról - akinek édesapja magyar, édesanyja pedig lengyel - elmondta, a magyar szövetség (MLSZ) hozzá hasonlóan minden magyar kötődésű és válogatott szintű játékosra számít. "Sajátos szituációban van, hiszen egy topbajnokságban, a Bundesligában szereplő, kiváló játékosról van szó. Nagyon fontos azonban, hogy nem lehet kényszeríteni senkit. Mi szívesen hívjuk ezeket a játékosokat a válogatottba, de az ő döntésük, hogy igent mondanak-e erre" - hangsúlyozta Rossi. Kifejtette, mikor látták, hogy őszintén és meggyőződésből jön a magyar válogatottba, örömmel fogadták a középső védőt. A magyar válogatott jövő pénteken Görögországban, három nappal később pedig Észtországban lép pályára a C osztály 2. csoportjában.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Gróf Dávid (Budapest Honvéd)

Védők: Baráth Botond (Budapest Honvéd), Bese Barnabás (Le Havre), Fiola Attila (MOL Vidi FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Lang Ádám (CFR Cluj), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orban (RB Leipzig), Vinícius Paulo (MOL Vidi FC)

Középpályások: Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (FK Asztana), Kovács István (MOL Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna), Nagy Dominik (Legia Warszawa), Nagy Gergő (Budapest Honvéd), Pátkai Máté (MOL Vidi FC)

Támadók: Eppel Márton (Kajrat Almati), Gyurcsó Ádám (Hajduk Split), Holender Filip (Budapest Honvéd), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Sallai Roland (SC Freiburg), Szalai Ádám (TSG 1899 Hoffenheim), Varga Roland (Ferencváros)

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.