Dunaújváros Hetilap

Virágköltemények városszerte

2018. október 12. (péntek) 8:47 - Molnár Emese

Egyre többen neveznek be a Virágos Dunaújvárosért elnevezésű lakossági virágosító versenyre, nagy érdeklődés övezi az önkormányzati felhívást minden évben, és mint azt Cserna Gábor polgármester hangsúlyozta, erre büszkék is lehetünk.

Az idei felhívásra nyolcvanhárom pályázó kilencvenhárom nevezést nyújtott be a hét kategória valamelyikére. Keresték a legszebben virágosított erkélyeket, ablakokat, lakosság által gondozott előkerteket, virágládákat, üzlet, intézmény és családi házas előkerteket, homlokzatokat. Ebben az esztendőben tizennégy új pályázó volt, ők mindannyian külön elismerésben részesültek, ahogy a kategóriák első három helyezettjei is. 

A Virágos Dunaújvárosért elnevezésű virágosítási versenyt idén tizenkilencedik alkalommal hirdették meg. Érdekesség, hogy van olyan nevező, aki a kezdetek óta részt vesz a versenyen, Nagy Gyuláné előszeretettel gondozza a társasházi előkertet. Mellette tíz éve hűséges pályázó Becs Albin, és rendszeresen nevez immár öt éve Horváth Csilla is. A legtöbb nevezés a közterületi lakossági előkert kategóriában érkezett, összesen harmincnégyen pályáztak erre a címre. Az első helyezett pedig Kozár Tivadarné lett a szakértői zsűri döntése alapján. A legszebb virágosított intézményudvar/homlokzat/előkert kategóriában az óvárosi Katica Tagóvoda nyert, a legszebb virágosított üzlet elismerését pedig a Meiser Ferroste Kft. kapta. Maczula Zoltán érdemelte ki a legszebb családi házas előkertnek járó díjat, Vadicskó Istvánné a legszebb lakosság által virágosított ablak/franciaerkély kategória győztese lett. A legszebb lakosság által virágosított erkéllyel Grácer Andrea büszkélkedhet, míg a legszebb közterületi lakossági virágláda címet Zeker Nándorné kapta. A díjátadó ünnepséget csütörtökön délután tartották a Városháza „C” szárnyának rendezvénytermében. Cserna Gábor polgármester arról is szólt, hogy tavaly indult a város először a Virágos Magyarországért programban, amelyen különdíjat is kaptunk. Az ide látogató vendégek úgy tartják rólunk, hogy zöld város vagyunk, amely köszönhető azon városlakóknak, közösségnek is, akik nap, mint nap gondozzák előkertjeiket, virágosított erkélyeiket, ablakaikat, ezzel színesítve városukat.

A rovat további hírei: Közélet

A távfűtés korszerűsítésére jelent meg pályázat

A távfűtés korszerűsítésére jelent meg pályázat

2019. június 18. (kedd)

Távfűtéses épületekben lévő lakások fűtésének szabályozására, illetve korszerűsítésére jelent meg hétfőn kiírás az Otthon melege program keretében, a 2 milliárd forintos támogatási keretre lakásszövetkezetek és társasházak nyújthatnak be pályázatot szeptember 24. és 2020 március 31. között – jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára.

D+ Híradó - Fenyegetőzés, DUDIK

D+ Híradó - Fenyegetőzés, DUDIK

2019. június 17. (hétfő)

Gyilkossággal fenyegetőzött, véget ért a DUDIK, új játszótér épül - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Még olcsóbban tankolhatunk

Még olcsóbban tankolhatunk

2019. június 17. (hétfő)

Nem áll meg az üzemanyagárak csökkenése: a benzin bruttó 5 forinttal lesz olcsóbb szerdától, a gázolaj pedig bruttó 2 forinttal literenként.

A költségvetés négy százalékos növekedéssel számol

A költségvetés négy százalékos növekedéssel számol

2019. június 17. (hétfő)

A költségvetési törvény minden évben a legfontosabb jogszabály, annak korai elfogadása mutatja az ország stabilitását. A büdzsé négy fő pillére a családok támogatásának növelése, a gazdaságvédelmi akcióterv, a tovább csökkenekő adók és a tovább bővülő biztonsági kiadások.

Még pótolható az elmaradt banki adategyeztetés

Még pótolható az elmaradt banki adategyeztetés

2019. június 17. (hétfő)

Nyolc munkanapjuk van a banki ügyfeleknek, hogy pótolják az eddig elmaradt adategyeztetést – hívta fel a figyelmet csütörtökön a Magyar Bankszövetség és a Magyar Nemzeti bank közös közleményében.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. június 16. (vasárnap)

Nyit a szabadstrand, közbiztonsági díjak, hőségriadó, faültetés, Kovács Zsófi köszöntése, Akarat Ereje Kupa - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Folytatódhat az adócsökkentés, bővülnek az adókedvezmények

Folytatódhat az adócsökkentés, bővülnek az adókedvezmények

2019. június 16. (vasárnap)

A munkát és jövedelmet terhelő adók mérséklése mellett az adókedvezmények bővítésével folytatódhat a közterhek enyhítése - mondta a pénzügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.