Dunaújváros Hetilap

Virágköltemények városszerte

2018. október 12. (péntek) 8:47 - Molnár Emese

Egyre többen neveznek be a Virágos Dunaújvárosért elnevezésű lakossági virágosító versenyre, nagy érdeklődés övezi az önkormányzati felhívást minden évben, és mint azt Cserna Gábor polgármester hangsúlyozta, erre büszkék is lehetünk.

Az idei felhívásra nyolcvanhárom pályázó kilencvenhárom nevezést nyújtott be a hét kategória valamelyikére. Keresték a legszebben virágosított erkélyeket, ablakokat, lakosság által gondozott előkerteket, virágládákat, üzlet, intézmény és családi házas előkerteket, homlokzatokat. Ebben az esztendőben tizennégy új pályázó volt, ők mindannyian külön elismerésben részesültek, ahogy a kategóriák első három helyezettjei is. 

A Virágos Dunaújvárosért elnevezésű virágosítási versenyt idén tizenkilencedik alkalommal hirdették meg. Érdekesség, hogy van olyan nevező, aki a kezdetek óta részt vesz a versenyen, Nagy Gyuláné előszeretettel gondozza a társasházi előkertet. Mellette tíz éve hűséges pályázó Becs Albin, és rendszeresen nevez immár öt éve Horváth Csilla is. A legtöbb nevezés a közterületi lakossági előkert kategóriában érkezett, összesen harmincnégyen pályáztak erre a címre. Az első helyezett pedig Kozár Tivadarné lett a szakértői zsűri döntése alapján. A legszebb virágosított intézményudvar/homlokzat/előkert kategóriában az óvárosi Katica Tagóvoda nyert, a legszebb virágosított üzlet elismerését pedig a Meiser Ferroste Kft. kapta. Maczula Zoltán érdemelte ki a legszebb családi házas előkertnek járó díjat, Vadicskó Istvánné a legszebb lakosság által virágosított ablak/franciaerkély kategória győztese lett. A legszebb lakosság által virágosított erkéllyel Grácer Andrea büszkélkedhet, míg a legszebb közterületi lakossági virágláda címet Zeker Nándorné kapta. A díjátadó ünnepséget csütörtökön délután tartották a Városháza „C” szárnyának rendezvénytermében. Cserna Gábor polgármester arról is szólt, hogy tavaly indult a város először a Virágos Magyarországért programban, amelyen különdíjat is kaptunk. Az ide látogató vendégek úgy tartják rólunk, hogy zöld város vagyunk, amely köszönhető azon városlakóknak, közösségnek is, akik nap, mint nap gondozzák előkertjeiket, virágosított erkélyeiket, ablakaikat, ezzel színesítve városukat.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Advent, Vasas-gála

D+ Híradó - Advent, Vasas-gála

2018. december 17. (hétfő)

Túl advent harmadik vasárnapján, gálát tartott a Vasas Táncegyüttes a színházban, karácsonyi készülődés a múzeumban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Csökken a gázolaj ára

Csökken a gázolaj ára

2018. december 17. (hétfő)

Csökkenti a Mol bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán, a 95-ös benzin ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

Ég az öröm gyertyája is

Ég az öröm gyertyája is

2018. december 17. (hétfő)

Advent harmadik vasárnapján is szép számmal érkeztek az érdeklődők a város főterére az egyházi gyertyagyújtásra és az azt követő programokra.

D+ Híradó - Leletek, karácsonyi kavalkád

D+ Híradó - Leletek, karácsonyi kavalkád

2018. december 16. (vasárnap)

Régészeti leletekből nyílt kiállítás a múzeumban, karácsonyi kavalkád a József Attila Könyvtárban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Övé a legjobb napraforgóméz az országban

Övé a legjobb napraforgóméz az országban

2018. december 16. (vasárnap)

Átadták az Év méze verseny elismeréseit december 8-án, szombaton a XI. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon, ahol a dunaújvárosi Gál Balázs Sándor három kategóriában is jeleskedett. Az általa készített diós akácméze bronz fokozatú lett, az akácméz kategóriában harmadik helyet ért el, míg napraforgóméz kategóriában övé lett a legjobbnak járó díj.

Lesz elég hal az ünnepekre

Lesz elég hal az ünnepekre

2018. december 16. (vasárnap)

Elegendő hal lesz idén az ünnepekre, a közepesnek mondható haltermés ellenére, az árak tavalyhoz képest csak mintegy 5-7 százalékkal emelkednek - közölte a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) szóvivője az MTI érdeklődésére.

D+ Híradó - Jótékonyság, kiállítás

D+ Híradó - Jótékonyság, kiállítás

2018. december 15. (szombat)

Idén is megtartotta jótékonysági tea osztását a Fidesz helyi szervezete, kiállítás az MMK-ban  - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.