Dunaújváros Hetilap

Virágköltemények városszerte

2018. október 12. (péntek) 8:47 - Molnár Emese

Egyre többen neveznek be a Virágos Dunaújvárosért elnevezésű lakossági virágosító versenyre, nagy érdeklődés övezi az önkormányzati felhívást minden évben, és mint azt Cserna Gábor polgármester hangsúlyozta, erre büszkék is lehetünk.

Az idei felhívásra nyolcvanhárom pályázó kilencvenhárom nevezést nyújtott be a hét kategória valamelyikére. Keresték a legszebben virágosított erkélyeket, ablakokat, lakosság által gondozott előkerteket, virágládákat, üzlet, intézmény és családi házas előkerteket, homlokzatokat. Ebben az esztendőben tizennégy új pályázó volt, ők mindannyian külön elismerésben részesültek, ahogy a kategóriák első három helyezettjei is. 

A Virágos Dunaújvárosért elnevezésű virágosítási versenyt idén tizenkilencedik alkalommal hirdették meg. Érdekesség, hogy van olyan nevező, aki a kezdetek óta részt vesz a versenyen, Nagy Gyuláné előszeretettel gondozza a társasházi előkertet. Mellette tíz éve hűséges pályázó Becs Albin, és rendszeresen nevez immár öt éve Horváth Csilla is. A legtöbb nevezés a közterületi lakossági előkert kategóriában érkezett, összesen harmincnégyen pályáztak erre a címre. Az első helyezett pedig Kozár Tivadarné lett a szakértői zsűri döntése alapján. A legszebb virágosított intézményudvar/homlokzat/előkert kategóriában az óvárosi Katica Tagóvoda nyert, a legszebb virágosított üzlet elismerését pedig a Meiser Ferroste Kft. kapta. Maczula Zoltán érdemelte ki a legszebb családi házas előkertnek járó díjat, Vadicskó Istvánné a legszebb lakosság által virágosított ablak/franciaerkély kategória győztese lett. A legszebb lakosság által virágosított erkéllyel Grácer Andrea büszkélkedhet, míg a legszebb közterületi lakossági virágláda címet Zeker Nándorné kapta. A díjátadó ünnepséget csütörtökön délután tartották a Városháza „C” szárnyának rendezvénytermében. Cserna Gábor polgármester arról is szólt, hogy tavaly indult a város először a Virágos Magyarországért programban, amelyen különdíjat is kaptunk. Az ide látogató vendégek úgy tartják rólunk, hogy zöld város vagyunk, amely köszönhető azon városlakóknak, közösségnek is, akik nap, mint nap gondozzák előkertjeiket, virágosított erkélyeiket, ablakaikat, ezzel színesítve városukat.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Tárlatvezetés, farsangi bál

D+ Híradó - Tárlatvezetés, farsangi bál

2019. február 22. (péntek)

Tárlatvezetést tartott Gombos István, farsangi bál a Szabó Magda református iskolában, - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Uszodafelújítás és szakmák napja

D+ Híradó - Uszodafelújítás és szakmák napja

2019. február 21. (csütörtök)

Felújítják a Fabó Éva Sportuszodát, Szakmák Napja a Rudasban, készülnek a kézilabdázók - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Modern uszoda a jövő városában

Modern uszoda a jövő városában

2019. február 21. (csütörtök)

Sajtótájékoztatóval egybekötött helyszínbejárást tartott Cserna Gábor polgármester a felújítás alatt álló Fabó Éva Sportuszodában. A bejáráson a polgármester mellett ott volt Borbély József, a felújítást végző konzorcium projektvezetője, valamint Markóth Béla, az önkormányzat Városüzemeltetési és Beruházási Osztályának osztályvezetője is.

Jelentősen lehűl az idő a hétvégén

Jelentősen lehűl az idő a hétvégén

2019. február 21. (csütörtök)

Jelentősen lehűl az idő a hétvégén: a leghidegebb órákban mínusz 10 fok is lehet, s helyenként napközben is csak 0 fokig melegszik a levegő.

Szijjártó: aki a migrációt támogatja, az a terroristák visszatérését támogatja

Szijjártó: aki a migrációt támogatja, az a terroristák visszatérését támogatja

2019. február 21. (csütörtök)

Aki a migrációt támogatja, az a terroristák visszatérését támogatja - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Még sokáig üzemelhet a paksi atomerőmű

Még sokáig üzemelhet a paksi atomerőmű

2019. február 21. (csütörtök)

Lezárult a paksi atomerőmű időszakos biztonsági felülvizsgálata, amelyet tíz évente kell elvégezni - közölte szerdán honlapján az Országos Atomenergia Hivatal (OAH).

Megújul a csónakház

Megújul a csónakház

2019. február 20. (szerda)

A mostani beruházás 97 millió forintból valósul meg, egyrészt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, másrészt az önkormányzat kiegészítő támogatásának köszönhetően. Héger Péter, a DVG Zrt. építésvezetője elmondta, három héttel ezelőtt kezdték meg a kivitelezési munkákat. Jelenleg a bontást végzik, falakat, padlózatot, majd utána következik az építés.