Dunaújváros Hetilap

Virágköltemények városszerte

2018. október 12. (péntek) 8:47 - Molnár Emese

Egyre többen neveznek be a Virágos Dunaújvárosért elnevezésű lakossági virágosító versenyre, nagy érdeklődés övezi az önkormányzati felhívást minden évben, és mint azt Cserna Gábor polgármester hangsúlyozta, erre büszkék is lehetünk.

Az idei felhívásra nyolcvanhárom pályázó kilencvenhárom nevezést nyújtott be a hét kategória valamelyikére. Keresték a legszebben virágosított erkélyeket, ablakokat, lakosság által gondozott előkerteket, virágládákat, üzlet, intézmény és családi házas előkerteket, homlokzatokat. Ebben az esztendőben tizennégy új pályázó volt, ők mindannyian külön elismerésben részesültek, ahogy a kategóriák első három helyezettjei is. 

A Virágos Dunaújvárosért elnevezésű virágosítási versenyt idén tizenkilencedik alkalommal hirdették meg. Érdekesség, hogy van olyan nevező, aki a kezdetek óta részt vesz a versenyen, Nagy Gyuláné előszeretettel gondozza a társasházi előkertet. Mellette tíz éve hűséges pályázó Becs Albin, és rendszeresen nevez immár öt éve Horváth Csilla is. A legtöbb nevezés a közterületi lakossági előkert kategóriában érkezett, összesen harmincnégyen pályáztak erre a címre. Az első helyezett pedig Kozár Tivadarné lett a szakértői zsűri döntése alapján. A legszebb virágosított intézményudvar/homlokzat/előkert kategóriában az óvárosi Katica Tagóvoda nyert, a legszebb virágosított üzlet elismerését pedig a Meiser Ferroste Kft. kapta. Maczula Zoltán érdemelte ki a legszebb családi házas előkertnek járó díjat, Vadicskó Istvánné a legszebb lakosság által virágosított ablak/franciaerkély kategória győztese lett. A legszebb lakosság által virágosított erkéllyel Grácer Andrea büszkélkedhet, míg a legszebb közterületi lakossági virágláda címet Zeker Nándorné kapta. A díjátadó ünnepséget csütörtökön délután tartották a Városháza „C” szárnyának rendezvénytermében. Cserna Gábor polgármester arról is szólt, hogy tavaly indult a város először a Virágos Magyarországért programban, amelyen különdíjat is kaptunk. Az ide látogató vendégek úgy tartják rólunk, hogy zöld város vagyunk, amely köszönhető azon városlakóknak, közösségnek is, akik nap, mint nap gondozzák előkertjeiket, virágosított erkélyeiket, ablakaikat, ezzel színesítve városukat.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Témahét, ünnepi menetrend

D+ Híradó - Témahét, ünnepi menetrend

2018. október 19. (péntek)

Témahetet tartottak a Gárdonyiban, módosul a buszok menetrendje, idén is lesz mellrák elleni séta - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Magas a szálló por koncentrációja!

Magas a szálló por koncentrációja!

2018. október 19. (péntek)

A szállópor átlagkoncentrációja várhatóan meghaladja a tájékoztatási küszöbrétéket a napokban a városban.

Minden vízállási rekord megdőlt

Minden vízállási rekord megdőlt

2018. október 19. (péntek)

Nem 1-2 centiméterrel, hanem 10 centiméterrel dőlt meg több helyen - köztük Budapesten is - az alacsony vízállási rekord a Dunán - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatornán.

D+ Híradó - Közgyűlés, tehetséggondozás

D+ Híradó - Közgyűlés, tehetséggondozás

2018. október 18. (csütörtök)

Megtartották az októberi közgyűlést, tehetséggondozás a Petőfiben, visszavágóra készül a Kohász - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Folytatódnak a városi fejlesztések

Folytatódnak a városi fejlesztések

2018. október 18. (csütörtök)

Mintegy negyven napirendi pont megtárgyalása várt a képviselőkre a csütörtöki közgyűlésen. Több napirendi pont kapcsolódott a Modern Városok Program fejlesztéseihez. 

Változik a forgalmi rend

Változik a forgalmi rend

2018. október 18. (csütörtök)

Az előző évekhez hasonlóan a Mindenszentek és Halottak napja miatt forgalmi rend változás lesz Dunaújvárosban a köztemető környékén.

Csökkenhet a vízi áruszállítás a Duna vízszintje miatt

Csökkenhet a vízi áruszállítás a Duna vízszintje miatt

2018. október 18. (csütörtök)

Jelentősen csökkenhet idén az áruszállítás a Dunán a folyó alacsony vízszintje miatt, a bajai és a paksi kikötőkben eddig az éves átlagforgalom fele teljesült.