Dunaújváros Hetilap

A választókerületi munka mérlege

Brousil Csaba - 2018. november 22. 15:48

A választókerület képviseletéről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester csütörtökön, a Városházán.

Cserna Gábor elmondta, hogy Pintér Tamás immáron 228 napja a város és a térség országgyűlési képviselője, és a budapesti, Fidesz székház elé szervezett tojásdobáláson, valamint a városvezetőknek a közösségi portálon való üzengetésen kívül más nem fűződik a nevéhez. Elmondta, a legutóbbi közgyűlésen a jobbikos Barta Endre egyéni képviselői indítványt nyújtott be arról, hogy a képviselőtestület adjon felhatalmazást Pintér Tamásnak ahhoz, hogy a városi légszennyezettség ügyében felvegye a kapcsolatot az ISD Dunaferr menedzsmentjével. És mint mondta, Pintér itt a dr. György László államtitkárral való egyeztetést megtörténtként adta elő, pedig az valójában nem történt meg. 

A polgármester azt is elmondta, hogy szintén a legutóbbi közgyűlésen Barta Endre jobbikos képviselő 16 olyan napirendi pont levételét kérte, melyek a városi fejlesztéseket érintették. Ezt elutasították, maradtak a napirendek, de Barta Endre egyik pontnál sem szavazott. A polgármester, mint mondta, ezt nem lehet másképp értelmezni, csak úgy, hogy a képviselő nem támogatja a városi fejlesztések létrejöttét. Mint mondta, a Fidesz is ült ellenzékben anno, ők is elmondták a véleményüket akkor az adott kérdésekről, de a városi fejlesztéseket mindig támogatták. Hangsúlyozta, hogy sem a jobbikos országgyűlési képviselő, sem a jobbikos önkormányzati képviselő nem tanúsít konstruktív ellenzéki magatartást. Kiemelte továbbá, hogy a vasmű menedzsmentjétől továbbra sem kapott választ a városi légszennyezettséget érintő kérdésére, csakúgy, ahogy Pintér Tamástól sem arra vonatkozóan, hogy a Jobbik helyi szervezete is érintette-e a párt napvilágot látott, tiltott pártfinanszírozási botrányában. Cserna Gábor reményét fejezte ki, hogy az év hátralévő részében ezekre a kérdésekre megkapja a választ.

Mint arról beszámoltunk, a legutóbbi közgyűlésen Pintér Tamás a képviselőtestület felhatalmazását kérte ahhoz, hogy felvegye a kapcsolatot az ISD Dunaferr menedzsmentjével a magas városi 
légszennyezettséggel kapcsolatban.

A közgyűlés egyik utolsó napirendi pontja Barta Endre jobbikos képviselő egyéni indítványa volt, mely arról szólt, hogy a közgyűlés kérje fel Pintér Tamás országgyűlési képviselőt arra, hogy az ISD Dunaferr Zrt. vezetőségével tárgyalásokat folytasson a környezetvédelmi problémák kezelése érdekében. Ezt a közgyűlési többség elutasította, mondván, hogy egy országgyűlési képviselőnek nem kell semmiféle felhatalmazás vagy megbízás ahhoz, hogy a közösség ügyeiben eljárjon. Pintér Tamás is hozzászólt ehhez a témához és azt állította, hogy megkereste dr. Palkovics Lászlót, az Innovációs és Technológiai minisztérium miniszterét, aki dr. György Lászlóhoz, a tárca államtitkárához irányította. Pintér Tamás a közgyűlésen azt mondta, dr. György Lászlóval kapcsolatba is lépett a városi légszennyezettség témájában, aki azt javasolta, kérjen hivatalos megbízást a közgyűléstől, hogy tárgyaljon a vasmű vezetésével ebben a témakörben.  Az illetékes minisztérium tájékoztatása szerint viszont György László államtitkár és Pintér Tamás, térségünk országgyűlési képviselője között nem zajlott semmilyen megbeszélés. Ennek alapján Pintér Tamás (Jobbik) a 
dunaújvárosi november havi rendes közgyűlésen, a sajtó nyilvánossága előtt nem mondott igazat, hazugságra építve szeretett volna magának politikai tőkét kovácsolni egy fontos városi ügyben, lenézve ezzel a közgyűlés tagjait, a város lakóit és nem utolsó sorban a szóban forgó téma fontosságát.

 

A rovat további hírei: Közélet

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

2024. már. 29.

A közelmúltban bontott zászlót, de az előzménye már a covid idején felbukkant a nagy közösségi portálon: a Szívességfal csoport alapítói hozták létre a Fészek Mentálhigiénés Központot – a tervekről és a bázis hátteréről Molnárné Hruby Enikővel és Törő Violettával beszélgettünk.

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.