A Csíkszereda következik

spigott - 2018. november 19. 12:32

Erősen tartalékos felállásban várja az Erste Liga második helyezettje elleni hazai találkozót a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nagyon fontos győzelmet aratott pénteken Debrecenben a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A dunaújvárosi hokisok kétgólos hátrányból álltak fel az Erste Liga tabellájának negyedik helyén álló DEAC otthonában, s végre egy olyan csapatot sikerült felülmúlniuk, mely előttük állt a tabellán. A debreceni sikert követően azonban nem sok idő jutott az örömre, ugyanis ma már újabb, talán még nehezebb feladat vár a dunaújvárosi hokisokra, akik a tabella második helyén álló Csíkszereda együttesét látják vendégül este nyolc órától a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

Az erdélyiek jelenleg négypontos hátránnyal követik a listavezető Ferencvárost a táblázaton, s kerek tíz ponttal előzik meg a harmadik debrecenieket úgy, hogy eddig lejátszott 23 találkozójukból 18-at nyertek meg, s mindössze öt alkalommal szenvedtek vereséget. A két gárda idén már két alkalommal találkozott egymással, s ahogy Dunaújvárosban, úgy Csíkszeredán is a Sportklub örülhetett a győzelemnek, vagyis bőven van miért elszámolnia mai ellenfelével az Acélbikáknak.

Képek: DO-archív

A mieink helyzete azonban egyáltalán nem egyszerű, mivel a debreceni siker komoly áldozatokkal járt, melyekről Borbás Gergely megbízott edző számolt be a találkozó előtt.

- Őszintén szólva centerek nélkül kell jégre lépnünk, ugyanis Uski agyrázkódást kapott, ráadásul több helyen is össze kellett varrni az arcát, Dubek családi okok miatt hagyja ki a találkozót, Tóth Gergő válla fáj, én pedig a kispadon próbálom segíteni a csapatot. Hogy egy picit még nehezebb legyen a helyzetünk, Sevela hátproblémákkal küzd, így hálóőr poszton is jelentősen fiatalítanunk kell. Remélem, hogy a Debrecen elleni mérkőzéssel lendületbe jöttünk, amit így, tartalékosan is tovább tudunk vinni, a fiataloknak pedig remek lehetőség lesz ez a mérkőzés a bizonyításra.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.