Dunaújváros Hetilap

A gépszemle előtt már megvolt az első bevetés

2018. november 19. (hétfő) 12:50 - Molnár Emese

November 15-től megkezdte a téli hóeltakarítás ügyeleti rendszerét a DVG Zrt., a cég több kis- és nagygéppel, kézi munkaerővel, síkosságmentesítő anyagokkal bevetésre készen áll erre a szezonra is.

Az önkormányzat már több éve a DVG Zrt-t bízza meg a hóeltakarítási- és síkosságmentesítési feladatok ellátásával városunkban. Mint azt Mészáros László, a DVG erdészeti és parkfenntartási ágazatvezetője elmondta, az autók ellenőrzését, felkészítését már nyáron megkezdték, a szükséges karbantartásokat elvégezték rajtuk. A katasztrófavédelem ezek műszaki állapotát ellenőrizte hétfőn a Papírgyári úti telephelyen. Az ágazatvezető hozzátette, ma hajnalban már terepen is volt az egyik gépük, és a meredekebb útszakaszokat megszórta sóval.

Öt nagy gép takarítja majd a közutakat, hat kisgép lesz a járdák tisztítására, valamint harminc kézi munkaerő áll hadrendbe szükség esetén. Ezen kívül beszerzés alatt van egy újabb nagy gép, és még három rakodógépükre szerelhető fel hólapát. Ha rendkívüli hóhelyzet áll elő, akkor a hóeltakarítási- és síkosságmentesítési feladatokban közmunkások, a DHHF Kft, valamint néhány alvállalkozó is segítségükre lesz.

Az ügyeleti rendszerük 0-24 órában működik. Mindig van egy kolléga, aki járja az utcákat, közben figyeli a hó- és fagyhelyzetet. Többször előfordult már, hogy országosan nem mondtak havazást, városunkban viszont az ipari hatások miatt esett, sőt, olyan is volt, hogy csak bizonyos városrészekben havazott. De mint azt Mészáros László hangsúlyozta, az ügyeleti rendszer által azonnal cselekszenek szükség esetén, és indítják a hókotrókat. Fűrészporral, sóval és kálcium-kloriddal végzik a síkosságmentesítést. Adott esetben keverik az anyagokat, például nagyon alacsony, fagyos hőmérséklet esetén folyékony kálcium-kloridot tesznek a sóhoz, ónos eső esetén pedig fűrészporral keverik a sót, hogy jobban biztosíthassák a tapadást. Minden buszmegállónál és a forgalmasabb gyalogátkelőkhöz, lépcsőkhöz kihelyezték már a dobozos síkosságmentesítő anyagokat is.  

A rovat további hírei: Közélet

Milliárdok szolgálják a gyógyítást

Milliárdok szolgálják a gyógyítást

2019. május 20. (hétfő)

Nincs oka panaszra a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórháznak,  2010 óta több, mint 7 milliárd forint értékben tudtak az uniós, a  kormányzati a fenntartói pályázatok  és az önkormányzati támogatások lehetőségeivel élni. Időközben a fenntartó a város helyett magyar állam lett, ettől függetlenül Dunaújváros kórházát továbbra is támogatja a városunk.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. május 19. (vasárnap)

Bringatúra, testvérváros, lakossági fórum Ercsiben, tehetségnap az egyetemen, közeleg a Családi Hétvége - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

EP-választás - Egy hét múlva lesz a voksolás

EP-választás - Egy hét múlva lesz a voksolás

2019. május 19. (vasárnap)

Egy hét múlva, május 26-án vasárnap 8 millió 11 ezer választópolgár dönthet arról, kik foglalhatják el az Európai Parlamentben (EP) a Magyarországnak járó 21 képviselői helyet.

Május 26-án jövőt választunk magunknak!

Május 26-án jövőt választunk magunknak!

2019. május 18. (szombat)

Lakossági fórumot tartott a Campus étteremben dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a közelgő Európai parlamenti választás legfőbb kérdésével, az illegális bevándorlással kapcsolatban.

Süli János: az atomenergia a megfizethető árú villamos energia záloga

Süli János: az atomenergia a megfizethető árú villamos energia záloga

2019. május 18. (szombat)

Az atomenergia a megfizethető árú villamos energia záloga, az ellátásbiztonság és a klímavédelmi célok elérésének megkerülhetetlen tényezője - emelte ki Süli János paksi beruházásért felelős tárca nélküli miniszter az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az illegális migrációt meg kell állítani!

Az illegális migrációt meg kell állítani!

2019. május 17. (péntek)

Lakossági fórumot tartott a Campus Étteremben dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a közelgő Európai Parlamenti Választások legfőbb kérdésével, az illegális bevándorlással kapcsolatban. A fórumot sajtótájékoztató előzte meg.

Hatvan százalékban már kész

Hatvan százalékban már kész

2019. május 17. (péntek)

Közel hatvan százalékos az uszoda készültsége a kivitelezők szerint – olvashatjuk Cserna Gábor polgármester hivatalos Facebook- oldalán.