Dunaújváros Hetilap

A gépszemle előtt már megvolt az első bevetés

2018. november 19. (hétfő) 12:50 - Molnár Emese

November 15-től megkezdte a téli hóeltakarítás ügyeleti rendszerét a DVG Zrt., a cég több kis- és nagygéppel, kézi munkaerővel, síkosságmentesítő anyagokkal bevetésre készen áll erre a szezonra is.

Az önkormányzat már több éve a DVG Zrt-t bízza meg a hóeltakarítási- és síkosságmentesítési feladatok ellátásával városunkban. Mint azt Mészáros László, a DVG erdészeti és parkfenntartási ágazatvezetője elmondta, az autók ellenőrzését, felkészítését már nyáron megkezdték, a szükséges karbantartásokat elvégezték rajtuk. A katasztrófavédelem ezek műszaki állapotát ellenőrizte hétfőn a Papírgyári úti telephelyen. Az ágazatvezető hozzátette, ma hajnalban már terepen is volt az egyik gépük, és a meredekebb útszakaszokat megszórta sóval.

Öt nagy gép takarítja majd a közutakat, hat kisgép lesz a járdák tisztítására, valamint harminc kézi munkaerő áll hadrendbe szükség esetén. Ezen kívül beszerzés alatt van egy újabb nagy gép, és még három rakodógépükre szerelhető fel hólapát. Ha rendkívüli hóhelyzet áll elő, akkor a hóeltakarítási- és síkosságmentesítési feladatokban közmunkások, a DHHF Kft, valamint néhány alvállalkozó is segítségükre lesz.

Az ügyeleti rendszerük 0-24 órában működik. Mindig van egy kolléga, aki járja az utcákat, közben figyeli a hó- és fagyhelyzetet. Többször előfordult már, hogy országosan nem mondtak havazást, városunkban viszont az ipari hatások miatt esett, sőt, olyan is volt, hogy csak bizonyos városrészekben havazott. De mint azt Mészáros László hangsúlyozta, az ügyeleti rendszer által azonnal cselekszenek szükség esetén, és indítják a hókotrókat. Fűrészporral, sóval és kálcium-kloriddal végzik a síkosságmentesítést. Adott esetben keverik az anyagokat, például nagyon alacsony, fagyos hőmérséklet esetén folyékony kálcium-kloridot tesznek a sóhoz, ónos eső esetén pedig fűrészporral keverik a sót, hogy jobban biztosíthassák a tapadást. Minden buszmegállónál és a forgalmasabb gyalogátkelőkhöz, lépcsőkhöz kihelyezték már a dobozos síkosságmentesítő anyagokat is.  

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - uszodafelújítás és szakmák napja

D+ Híradó - uszodafelújítás és szakmák napja

2019. február 21. (csütörtök)

Felújítják a Fabó Éva Sportuszodát, Szakmák Napja a Rudasban, készülnek a kézilabdázók - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Modern uszoda a jövő városában

Modern uszoda a jövő városában

2019. február 21. (csütörtök)

Sajtótájékoztatóval egybekötött helyszínbejárást tartott Cserna Gábor polgármester a felújítás alatt álló Fabó Éva Sportuszodában. A bejáráson a polgármester mellett ott volt Borbély József, a felújítást végző konzorcium projektvezetője, valamint Markóth Béla, az önkormányzat Városüzemeltetési és Beruházási Osztályának osztályvezetője is.

Jelentősen lehűl az idő a hétvégén

Jelentősen lehűl az idő a hétvégén

2019. február 21. (csütörtök)

Jelentősen lehűl az idő a hétvégén: a leghidegebb órákban mínusz 10 fok is lehet, s helyenként napközben is csak 0 fokig melegszik a levegő.

Szijjártó: aki a migrációt támogatja, az a terroristák visszatérését támogatja

Szijjártó: aki a migrációt támogatja, az a terroristák visszatérését támogatja

2019. február 21. (csütörtök)

Aki a migrációt támogatja, az a terroristák visszatérését támogatja - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Még sokáig üzemelhet a paksi atomerőmű

Még sokáig üzemelhet a paksi atomerőmű

2019. február 21. (csütörtök)

Lezárult a paksi atomerőmű időszakos biztonsági felülvizsgálata, amelyet tíz évente kell elvégezni - közölte szerdán honlapján az Országos Atomenergia Hivatal (OAH).

Megújul a csónakház

Megújul a csónakház

2019. február 20. (szerda)

A mostani beruházás 97 millió forintból valósul meg, egyrészt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, másrészt az önkormányzat kiegészítő támogatásának köszönhetően. Héger Péter, a DVG Zrt. építésvezetője elmondta, három héttel ezelőtt kezdték meg a kivitelezési munkákat. Jelenleg a bontást végzik, falakat, padlózatot, majd utána következik az építés.

D+ Híradó - Felújítás, köszöntés

D+ Híradó - Felújítás, köszöntés

2019. február 20. (szerda)

Felújítják a Duna-parti csónakházat, kiállítás az MMK-ban, szépkorút köszöntöttek - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.