A mézes reggeli a legjobb kezdés

2018. november 16. (péntek) 17:02 - Vass Ádám

A Móricz Zsigmond Általános Iskola idén is csatlakozott az Európai Mézes Reggeli elnevezésű programhoz, melynek keretében pénteken az egész iskola mézes kenyeret majszolt suli előtt.

Idén sem maradt el a Móricz Zsigmond Általános Iskolában a diákok egyik kedvenc meglepetése a mézes kenyér. Az iskola már nem először csatlakozott az Európai Mézes Reggeli elnevezésű programhoz és vállalta, hogy jobban megismerteti a tanulókkal a méz jótékony hatásait. A péntek délelőtt folyamán a méhek és a mézfogyasztás jelentőségéről beszélgettek a gyerekekkel a szakemberek. Persze kóstoló is érkezett, minden osztály egy nagy tálca mézes kenyeret kapott, a 3.a osztályban is nagy sikere volt az akciónak, hiszen olyan is akadt, aki négy szeletet is elfogyasztott a reggel során. Mint mondták, meglepődtek, hogy mára esett ez a nap, de nagyon örültek neki, mert mind imádják a mézet a kenyéren a teában, vagy bárhol.

 

Délután viszont egészen más miatt lehettek izgatottak a diákok, elérkezett ugyanis a fogászati program ideje. Előzetesen minden osztály kézzel készített figyelemfelkeltő plakátot gyártott a helyes fogápolás fontosságáról, majd háromnegyed kettőtől többet is hallhattak a fogak védelméről, a helyes fogmosásról és az azokat károsító anyagokról.

A rovat további hírei: Oktatás

Győzteseket hirdetett a MEKH!

Győzteseket hirdetett a MEKH!

2019. május 16. (csütörtök)

A korábbi évek sikerére tekintettel, idén is meghirdette pályázatát a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára.

Tehetségnap az egyetemen

Tehetségnap az egyetemen

2019. május 16. (csütörtök)

Lezajlott a kilencedik alkalommal megrendezett Tehetségnap az egyetemen, az előadások közül pedig több is eséllyel indulhat az őszi diákköri konferencián.

A DUE is részt vesz Paks II. szakemberinek képzésében

A DUE is részt vesz Paks II. szakemberinek képzésében

2019. május 14. (kedd)

Paks II. Akadémia elnevezéssel két szemeszteres atomerőmű-üzemeltetési szakmérnöki képzés indul ősztől hat magyar egyetemen.

Búcsúztak az egyetemisták is

Búcsúztak az egyetemisták is

2019. május 11. (szombat)

Lassan leteszik a záróvizsgát a Dunaújvárosi Egyetem hallgatói, de előtte elbúcsúztak az alma matertől és a várostól is.

Sport a suliban

Sport a suliban

2019. május 09. (csütörtök)

Azzal a céllal rendeztek sport napot a Szabó Magda Református Iskolában, hogy a diákok jobban megismerkedjenek a különböző sportágakkal.

Nem kell megismételni a történelem írásbelit

Nem kell megismételni a történelem írásbelit

2019. május 09. (csütörtök)

Nem kell megismételni a történelem írásbeli érettségi vizsgát - közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerda este az MTI-vel.

Kiszivároghattak a történelemérettségi témái

Kiszivároghattak a történelemérettségi témái

2019. május 08. (szerda)

Az Oktatási Hivatal (OH) büntetőfeljelentést tett a szerdai történelemérettségi ügyében ismeretlen tettes ellen. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozást indított.