A mézes reggeli a legjobb kezdés

2018. november 16. (péntek) 17:02 - Vass Ádám

A Móricz Zsigmond Általános Iskola idén is csatlakozott az Európai Mézes Reggeli elnevezésű programhoz, melynek keretében pénteken az egész iskola mézes kenyeret majszolt suli előtt.

Idén sem maradt el a Móricz Zsigmond Általános Iskolában a diákok egyik kedvenc meglepetése a mézes kenyér. Az iskola már nem először csatlakozott az Európai Mézes Reggeli elnevezésű programhoz és vállalta, hogy jobban megismerteti a tanulókkal a méz jótékony hatásait. A péntek délelőtt folyamán a méhek és a mézfogyasztás jelentőségéről beszélgettek a gyerekekkel a szakemberek. Persze kóstoló is érkezett, minden osztály egy nagy tálca mézes kenyeret kapott, a 3.a osztályban is nagy sikere volt az akciónak, hiszen olyan is akadt, aki négy szeletet is elfogyasztott a reggel során. Mint mondták, meglepődtek, hogy mára esett ez a nap, de nagyon örültek neki, mert mind imádják a mézet a kenyéren a teában, vagy bárhol.

 

Délután viszont egészen más miatt lehettek izgatottak a diákok, elérkezett ugyanis a fogászati program ideje. Előzetesen minden osztály kézzel készített figyelemfelkeltő plakátot gyártott a helyes fogápolás fontosságáról, majd háromnegyed kettőtől többet is hallhattak a fogak védelméről, a helyes fogmosásról és az azokat károsító anyagokról.

A rovat további hírei: Oktatás

Folytatódik a Mindenki Egyeteme

Folytatódik a Mindenki Egyeteme

2019. március 21. (csütörtök)

Az újabb félév kezdete nem csak a hallgatók szorgalmi időszakának kezdetét jelzi, hanem azt is, hogy ismét elindulnak a Mindenki Egyetemének előadásai is, ezúttal a társadalomtudomány és a pedagógia világában.

A kicsik is tehetnek nagy dolgot

A kicsik is tehetnek nagy dolgot

2019. március 19. (kedd)

Nem lehet elég korán felhívni a figyelmet Földünk védelmére és környezetünk megóvására. Az Arany iskolában ez a hét a fenntarthatóság jegyében zajlik majd.

Gálázott a Petőfi

Gálázott a Petőfi

2019. március 15. (péntek)

Megtartotta hagyományos, nagyszabású gáláját a Petőfi iskola csütörtök délután a Dózsa moziban. A hagyományoknak megfelelően a páros évfolyamok adták elő produkcióikat.

Irracionális iskolai vetélkedő

Irracionális iskolai vetélkedő

2019. március 14. (csütörtök)

A nemzetközi π-napról a Móricz iskolában is megemlékeztek, méghozzá egy jó hangulatú, játékos vetélkedő formájában.

Orbán: Magyarország biztonságos környezetet és biztos jövőt ajánl a fiataljainak

Orbán: Magyarország biztonságos környezetet és biztos jövőt ajánl a fiataljainak

2019. március 12. (kedd)

Magyarország ajánlata a fiataloknak a biztonságos környezet és a biztos jövő - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a Hungexpón, a XII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján.

Oviolimpia a Petőfiben

Oviolimpia a Petőfiben

2019. március 05. (kedd)

Az Iskolanyitogató következő eseményére is sor került hétfőn délután a Petőfi iskolában. A leendő elsősök ezúttal egy angolos olimpián vehettek részt.

Kancellár a Szakképzési Centrumnál

Kancellár a Szakképzési Centrumnál

2019. február 26. (kedd)

Piros Mariannt, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum új kancellárját mutatta be Cserna Gábor polgármester ma Csapó Gábornak, a Centrum főigazgatójának.