A mézes reggeli a legjobb kezdés

2018. november 16. (péntek) 17:02 - Vass Ádám

A Móricz Zsigmond Általános Iskola idén is csatlakozott az Európai Mézes Reggeli elnevezésű programhoz, melynek keretében pénteken az egész iskola mézes kenyeret majszolt suli előtt.

Idén sem maradt el a Móricz Zsigmond Általános Iskolában a diákok egyik kedvenc meglepetése a mézes kenyér. Az iskola már nem először csatlakozott az Európai Mézes Reggeli elnevezésű programhoz és vállalta, hogy jobban megismerteti a tanulókkal a méz jótékony hatásait. A péntek délelőtt folyamán a méhek és a mézfogyasztás jelentőségéről beszélgettek a gyerekekkel a szakemberek. Persze kóstoló is érkezett, minden osztály egy nagy tálca mézes kenyeret kapott, a 3.a osztályban is nagy sikere volt az akciónak, hiszen olyan is akadt, aki négy szeletet is elfogyasztott a reggel során. Mint mondták, meglepődtek, hogy mára esett ez a nap, de nagyon örültek neki, mert mind imádják a mézet a kenyéren a teában, vagy bárhol.

 

Délután viszont egészen más miatt lehettek izgatottak a diákok, elérkezett ugyanis a fogászati program ideje. Előzetesen minden osztály kézzel készített figyelemfelkeltő plakátot gyártott a helyes fogápolás fontosságáról, majd háromnegyed kettőtől többet is hallhattak a fogak védelméről, a helyes fogmosásról és az azokat károsító anyagokról.

A rovat további hírei: Oktatás

Erzsébet táborban a móriczosok

Erzsébet táborban a móriczosok

2019. július 07. (vasárnap)

A Móricz Zsigmond Általános Iskola idén először sikeres pályázat keretében 27 fővel (6.és 7.évfolyam) részt vett a nyári Erzsébet Tábor zánkai programján.

Közel kétszázan lépnek a munka világába

Közel kétszázan lépnek a munka világába

2019. június 28. (péntek)

Véget ért egy újabb félév, tehát újabb hallgatók távoznak a Dunaújvárosi Egyetemről, méghozzá sikeres záróvizsgával. Ezúttal 178 diplomás hallgató kezdheti meg életét a munka világában mérnökként, közgazdászként, vagy informatikusként.

Tehetséggondozásból ötös a Dózsa iskolának

Tehetséggondozásból ötös a Dózsa iskolának

2019. június 23. (vasárnap)

A tehetséggondozó program több mint tíz évvel ezelőtt indult útjára a Zalabéri Általános Iskolából, és nőtte ki magát mára egy országos hálózattá, melynek díjazottja a Dózsa György Általános Iskola.

Újabb együttműködési megállapodás

Újabb együttműködési megállapodás

2019. június 17. (hétfő)

Dunaújvárosi Egyetem és az Adu-Alba Kft. együttműködési megállapodást írt alá az intézmény kisrektori tanácstermében.

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

2019. június 13. (csütörtök)

Az idei tanév végén is folytatódott a hagyomány, amikor a város iskoláinak legkiemelkedőbb eredményeit elért tanulóit köszöntötte Cserna Gábor, városunk polgármestere.

Kezdődik a vakáció!

Kezdődik a vakáció!

2019. június 12. (szerda)

Pénteken véget ér a 2018/19-es tanév és megkezdődik a közel két és fél hónapos nyári vakáció csaknem másfél millió általános és középiskolás diák számára. Várhatóan idén is sok diák vállal munkát, illetve tölti a szünidő egy részét táborban. A taborfigyelo.hu portál szerint a legnépszerűbbek a sport tematikájú vakációs lehetőségek, és a legtöbben Veszprém megyében táboroznak.

Óvodapedagógusok díjazása

Óvodapedagógusok díjazása

2019. június 11. (kedd)

Többek között a jubiláló, a nevelési évben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégákat is díjaztak a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusnapi ünnepségén. A bázisintézményként működő óvoda több munkatársa tett sikeres minősítő vizsgát ebben a nevelési évben.