Dunaújváros Hetilap

Átadták a Szociális Munkáért – Dunaújváros díjat

Molnár Emese - 2018. november 15. 13:24

Dunaújváros közgyűlés minden évben „Szociális Munkáért – Dunaújváros” díjat adományoz, mely azoknak adható, aki Dunaújvárosban a szociális munka területén kiemelkedő tevékenységet fejtett ki a lakosság szolgálatában, valamint a közéleti munkában. Idén ezt az elismerést Árgyelán Anikó családsegítő és Halász-Balogh Adrienn Judit terápiás segítő részére adományozta.

Árgyelán Anikó 1996. április elsején pályakezdőként állt munkába a Dunaújvárosi Családsegítő Szolgálatnál és azóta is folyamatosan a Szolgálat aktív dolgozója.
Akkor szociálpolitikusként dolgozott nem sokkal később országos szinten az elsők között végezte el a szociális munka szakot.
A szakvizsga letétele után nemcsak az ügyfelek körében, hanem az egész város vonatkozásában kamatoztatta tudását.
Pályázatíró tanfolyam elvégzését követően rögtön több pályázatot nyert a Szolgálat, melyeket meg is valósítottak.
Árgyelán Anikó nagy szerepet játszott abban, hogy Dunaújvárosban a Családsegítés elterjedt, népszerű szolgáltatássá vált.
Anikó az évek során számtalan szociális munkás hallgatót képez tereptanárként, akik közül többen jelenleg is a Szolgálat dolgozói.
Több csoportfoglalkozást is szervezett és bonyolított le, például filmklub csellengő fiataloknak, kreatív gyerekcsoportok ünnepekhez, évszakokhoz igazodva, nyári gyermek napközi tábor.
A helyi cégekkel, vállalkozókkal elindította együttműködő kapcsolatát az intézménynek, melyek révén a Szolgálat különböző támogatásokhoz jut.
A városi szintű „Játékfesztivál” rendezvény 18 éves múltra tekint vissza, melynek 2009 óta Anikó az egyik oszlopos szervezője.
A Szolgálat programjaihoz, a dunaújvárosi iskolákkal együttműködve, önkénteseket toboroz, koordinál.
Évek óta karácsony előtt az Élelmiszerbank által hirdetett gyűjtésre sikeresen pályázik. Ennek köszönhetően a dunaújvárosi ügyfelek ünnepét teszi szebbé a nagy mennyiségű élelmiszeradománnyal.
Személyisége mindig higgadtságot, bölcsességet és empátiát sugároz, munkáját hivatásnak tekinti, mindig megtalálja a családokkal a közös hangot.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a példaértékű és kiemelkedő szakmai tevékenységének elismeréseként a „Szociális Munkáért – Dunaújváros” díjat Árgyelán Anikó családsegítő részére adományozta.

Halász-Balogh Adrienn Judit terápiás segítő 2007. július 02-tól kezdte munkáját a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány daruszentmiklósi szenvedélybetegeket ellátó intézményénél, majd az újonnan megnyíló intézmény, a Dunaújváros Papírgyár út 11. szám alatti integrált intézmény dolgozója lett, amely 2009 augusztusától kezdte meg működését.
Adrienn a szenvedélybetegek nappali intézményénél, mint terápiás segítő végzi a munkáját.
Szaktudását hasznosítva a többi dolgozóval és ellátottal, lakóval együttműködve a kezdeti nehézségeket „átvészelve” segítette az alapítvány munkáját és nőtt fel a feladathoz az intézménnyel együtt.
2015-től az újonnan megnyílt Fidelis & Altus Szociális Szolgáltató Nonprofit Kft. szenvedélybetegek nappali intézményében folytatta munkáját. Gyakorlatias gondolkodása, az egyének, csoportok, sok esetben családok, közösségek problémáinak szem előtt tartása, azok megoldásának segítése érdekében végzett munkája sok fedél nélkül élő ember integrálását segítette elő.
A szenvedélybetegek ellátása jóval több, mint munka. Szolgálat, a szó legnemesebb értelmében. Belső tartást, hivatástudatot, áldozatkészséget, önfeláldozást kíván.
Hivatását a kezdetektől nagy szakmai alázattal, hozzáértéssel gyakorolja. Több ízben írásbeli dicsérettel, oklevéllel is jutalmazták munkáját.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a példaértékű és elhivatott szakmai tevékenységének elismeréseként a „Szociális Munkáért – Dunaújváros” díjat Halász-Balogh Adrienn Judit terápiás segítő részére adományozta.

A rovat további hírei: Közélet

Célunk egy élhetőbb, modern város

Célunk egy élhetőbb, modern város

2024. már. 18.

A fenntartható, zöldülő város ügyéről egyeztetett Szabó Zsolt és Bartuszek Lilla, a Fenntartható Városok alapítója a Városházán a napokban. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere szerint a városvezetés  nyitott minden olyan megoldásra, ami egy élhetőbb, modern város megteremtését szolgálja.

Teljesen megújulnak a város padjai

Teljesen megújulnak a város padjai

2024. már. 17.

Aki nyitott szemmel jár a városban, annak feltűnhet, hogy az önkormányzat több helyen is új padokat helyezett ki, a régiek pedig teljes felújításon estek át. Az esztétikai benyomásokon túl nyilván a kényelmi szempontok is fontosak.

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

2024. már. 16.

A néhány évvel ezelőtt a fővárosban történt tragédiát követő civil összefogásnak és a dunaújvárosi önkormányzatnak köszönhetően minden városi oktatási intézménybe került életmentő allergiagyógyszer, vagyis EpiPen.

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

2024. már. 15.

Városunkban is megemlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulójáról a '48-as emlékműnél  ma délelőtt. 

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

2024. már. 14.

A területfejlesztési miniszterrel Pintér Tamás polgármester tárgyalt Székesfehérváron kedden délután. A város gazdasági helyzete mellett a fejlesztési terveket egyeztették a tárgyaló felek. Az eseményről a város első embere számolt be.

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

2024. már. 14.

Ismét csak döbbenetes mennyiségű lom, szemét, hulladék került a konténerekbe. Ez a mérlege az esztendő első lomtalanításának. A Béke városrészben, egyszerre három helyen is le lehetett adni a feleslegessé vált holmikat múlt szombaton. És le is adták!

Ünnepeljük együtt 1848 hőseit a forradalmi emlékműnél!

Ünnepeljük együtt 1848 hőseit a forradalmi emlékműnél!

2024. már. 13.

Közös megemlékezésre várja a városlakókat az önkormányzat március 15-én – az ünnepség helyszíne idén is a forradalmi emlékmű lesz pénteken délelőtt. A koszorúzás után avatják a Kistemetőben Rosti Pál felújított síremlékét.