Döntetlen az évzárón

spigott - 2018. november 25. 14:58

Gól nélküli döntetlent ért el a tizedik helyezett Pécs vendégeként a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az év utolsó bajnokiján.

Idegenben, a tizedik helyezett Pécs vendégeként lépett pályára ma délután egy órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjának tavaszi szezonjából előrehozott 16. fordulójában. A két gárda az idei szezonban már találkozott egymással, s bár a bajnokság nyitómeccsén a mieink örülhettek az 1-0-s sikernek, ma lényegesen nehezebb feladat várt Lőrincz Emil együttesére.

A csapatok nagy iramban kezdték az összecsapást, melynek első szögletére a 4., míg első helyzetére a 6. percig kellett várni, ám a mieink sarokrúgását kifejelték a hazai védők, míg a túloldalon Gellén csúsztatása szállt a kapu fölé. Az első negyed óra végén Fujsz lövése suhant el a DPASE kapuja mellett, majd a 17. percben Puskás Dábor került ziccerbe, ám a dunaújvárosi játékos a kapu fölé vágta a játékszert. A folytatásban némi mezőnyfölénybe került a DPASE, s ezt a sorozatban elvégzett szögletei is jelezték, ám sajnos egyikből sem sikerült igazán komoly helyzetet kialakítani a mieinknek. A félidő hajrájához közeledve aktivizálta magát a pécsi együttes is, ám Pokorni kétszer is résen volt, előbb lábbal, majd kézzel hárított, így a szünetre gól nélküli döntetlennel vonulhattak a felek.

Képek: DO-archív

A második felvonást egyértelműen a DPASE kezdte erősebben, de az 54. percben így is majdnem a hazaiak szerezték meg a vezetést, ám hiába vezethette Péter Bence egyedül kapura a labdát, egy visszatérő védő az utolsó pillanatban segíteni tudott Pokorni Péternek. Pár perccel később előbb Mundi, majd Puskás veszélyeztetett, de a pécsi bekkek is jókor voltak jó helyen. A félidő feléhez közeledve ismét valamivel veszélyesebbek voltak a vendéglátók, ám előbb Pokorni mentett a hazai csatárok elől, majd Koller szabadrúgása okozott némi riadalmat a dunaújvárosi kapu előtt. A mérkőzés utolsó tíz percében pályára lépett a mieinknél Szepessy Róbert is, ám helyzetet már egyik oldalon sem tudtak kialakítani a felek, így a küzdelmes mérkőzés végül 0-0-s döntetlennel ért véget.

PMFC – DPASE 0-0

PMFC: Kovács – Valkovszki (Széles, 46.), Romic, Erdős, Hanol - Fujsz, Juhász, Koller, Varga – Gellén (Csernik, 60.), Péter (Kesztyűs, 68.). Vezetőedző: Vas László.

DPASE: Pokorni – Kis B., Farkas, Puskás, Dorogi, Zvara, Mundi, Sándor, Hompót D. (Tapiska, 65.), Horváth (Szepessy, 79.), Tóth T. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.