Dunaújváros Hetilap

Geert Wilders: Példaértékű és követendő a magyar migrációs politika

doszerk - 2018. november 4. 8:34

Elismeréssel szólt a magyar kormány és Orbán Viktor migrációs politikájáról, a holland Szabadság párt vezetője. Geert Wilders Hágában adott interjút az ECHO TV-nek - írja a Magyar Idők.

Geert Wilders példaértékűnek és követendőnek nevezte a magyar migrációs politikát. A holland politikus azt nyilatkozta: az Orbán-kormány által építtetett határzár nemcsak feltartóztatja a menekülteket, hanem megvédi a magyar embereket is. A pártelnök hozzátette, azért támadják Magyarországot Brüsszelben, mert erős nemzetállamként a magyar emberek érdekét védi. Orbán Viktor egy hős – jelentette ki Geert Wilders.

Elmondta, talán a magyar miniszterelnök az egyetlen olyan vezető Európában, aki kimondja, hogy keresztény és nem iszlám ország vagyunk. Amennyiben egy országnak megvan a nemzeti büszkeségérzete, és meg akarja védeni területét, emellett megvan minden technikai eszköze, akkor lezárhatja a határait. Ezt kellene tennünk nekünk is, mint a magyaroknak.

Ne felejtsük el, mi történt az elmúlt években például Szíriában. A válság következtében óriási migrációs hullám indult el. De ez mind semmi ahhoz képest, ami az elkövetkező évtizedekben várható! – mondta Geert Wilders.

A politikus szerint a német kancellár visszavonulása egyértelműen azt jelenti, hogy Angela Merkel elismerte hogy a menekültpolitikája megbukott. Véleménye szerint a kancellár a Willkommenskulturral szabad beutazást biztosított azon szélsőségeseknek is, akik terrortámadásokat és más bűncselekményeket hajtottak végre Európa szerte.

Arra a kérdésre, hogy Brüsszel miért állítja pellengére Magyarországot, Wilders azt mondta, azért, mert az Orbán-kormány elutasítja Brüsszel liberális szupranacionális elveit, és erős nemzetállamban gondolkodik. Magyarország azt mondta, nem akar menekülteket. Ha a migránsokat szét akarják osztani az országok között, azt mi nem fogadjuk el. Erről népszavazást is tartottak, és a többség visszautasította a kvótarendszert.

Orbán miniszterelnök úr azt mondta, megvédjük a magyar embereket. És őt a polgárok választották meg, nem pedig a brüsszeli bürokraták, és nem is az „úgynevezett” európai vezetők, akik valójában nem is vezetők – magyarázta a politikus. A holland párelnök reményét fejezte ki, hogy a Visegrádi országok, Ausztria és Olaszország, más államokkal kiegészülve egy olyan erős politikai tömböt alkothat a jövő évi EP-választásokra, amely ellensúlyozza a bevándorláspárti Uniót.

- magyaridok.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.