Haza szeretnék hozni a kupát!

2018. november 9. (péntek) 8:05 - Szárszó Lajos

Az oroszországi Kirishiben, az európai Szuperkupa döntőjében ugrik medencébe szombaton délután a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Hatalmas feladat előtt állnak Mihók Attila tanítványai, akik, mint a LEN Kupa győztesei mérkőznek meg az Euroliga-nyertes Kirishi csapatával. A találkozóra szombaton, helyi idő szerint 13 órakor kerül sor az oroszországi Kirishiben, s a mérkőzés előtt természetesen megkérdeztük Mihók Attila vezetőedzőt arról, hogy mit vár az összecsapástól.

- Az utóbbi időszakban Athéntól Szegedig, majd az egri válogatott meccs után a sárbogárdi uszodáig vezetett az utatok. Egy ilyen időszakban hogyan sikerült felkészülnötök a Szuperkupa döntőre?

- Csütörtökön este kezdtünk el igazából felkészülni az összecsapásra, hiszen játékosaink közül többen, akik a válogatottban szerepeltek, ekkor csatlakoztak hozzánk. Közben folyamatosan voltak feladataink, többek között a bajnokságban Szegeden volt mérkőzésünk. A görögországi felkészülésnek a célja az volt, hogy a Kirishihez hasonló erősségű, minőségű játékosokból álló csapat ellen tudtunk dolgozni. Az Olympiakos ellen keményen meg kellett küzdenünk minden méterért, labdáért, és erre számíthatunk Oroszországban is. Az elmúlt időszakban rengeteget utaztunk, Athén, Szeged, Eger, így gyakorlatilag táskából élünk és buszban, repülőben ülünk fél napokat, vagy napokat.

Kép: DO-archív

De most ezek voltak a lehetőségeink. Ami a felkészülést illeti szerdán Székesfehérváron a helyi csapat ellen, csütörtökön Sárbogárdon volt edzésünk, majd pénteken este Kirishiben van még lehetőségünk együtt készülni. A találkozó előtt szeretnénk a játékunkat pontosabbá tenni. Az összecsapást tekintve ugyanabban bízunk, mint a Kirishi, vagyis abban, hogy a saját játékunkkal szeretnénk győzni. Mivel a Kirishi totális vízilabdát játszik, ellenük nagyon nehéz felkészülni. Minden poszton sztárjátékosokkal rendelkeznek, akik ellen nagyon nagy újdonságokat nem tudunk kitalálni. Azt szeretnénk, hogy a saját játékrendszerünkkel hozzuk őket zavarba. Ha ezzel sikerülne őket elbizonytalanítani, vagy azt elérni, hogy kevésbé komfortosabban érezzék magukat a medencében, akkor akár számunkra kedvező eredmény születhet. Ha azonban a realitás talaján maradunk, akkor ez egy lehetetlennek tűnő vállalkozás. Ettől függetlenül a tavalyi évnek a sikerélményei alapján bizakodva megyünk, hiszen a célunk, hogy elhozzuk a kupát.  

Mint azt Mihók Attila elmondta, csapatát ezúttal elkerülték a sérülések, így várhatóan Vályi Vandára is számíthat, aki a válogatott mérkőzés során szenvedett könyöksérülést, hiszen rá nagy feladatok hárulnak.

A rovat további hírei: Sport

Két csapattal a döntőben!

Két csapattal a döntőben!

2019. január 21. (hétfő)

A Hild és a Pannon röplabda csapata is hibátlan teljesítményt nyújtva jutott be az Országos Diákolimpia fináléjába.

Tovább menetelnek a röplabdázók

Tovább menetelnek a röplabdázók

2019. január 21. (hétfő)

Kiütéses győzelmet aratva erősítette meg első helyét a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata az NB II-es bajnokság Közép Csoportjában.

Kétarcú Acélbikák

Kétarcú Acélbikák

2019. január 20. (vasárnap)

Negyven percnyi jó játék, háromgólos vezetés után kapott ki 6-3-ra a Debrecentől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Sikerrel rajtolt a Dunaferr

Sikerrel rajtolt a Dunaferr

2019. január 20. (vasárnap)

A röplabda férfi NBI Liga alapszakaszának első mérkőzésén a Dunaferr SE izgalmas találkozón öt szettben győzte le a PTE-PEAC gárdáját. 

Ez nem álom, hanem valóság

Ez nem álom, hanem valóság

2019. január 20. (vasárnap)

Koronczai Petrának, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia irányítójának igazi meglepetéssel indult a 2019-es esztendő, hiszen bekerült az elitek közé.

Négy dunaújvárosi érem a sportcsarnokban

Négy dunaújvárosi érem a sportcsarnokban

2019. január 20. (vasárnap)

Két arany- és két bronzéremmel zárták a Danubius KSE tollaslabdázói a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett Országos Felnőtt Ranglista Versenyt.

Négy bónuszpontra hajt a DAB

Négy bónuszpontra hajt a DAB

2019. január 20. (vasárnap)

A Debrecen elleni hazai találkozóval zárja az Erste Liga alapszakaszát ma délután öt órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.