Haza szeretnék hozni a kupát!

2018. november 9. (péntek) 8:05 - Szárszó Lajos

Az oroszországi Kirishiben, az európai Szuperkupa döntőjében ugrik medencébe szombaton délután a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Hatalmas feladat előtt állnak Mihók Attila tanítványai, akik, mint a LEN Kupa győztesei mérkőznek meg az Euroliga-nyertes Kirishi csapatával. A találkozóra szombaton, helyi idő szerint 13 órakor kerül sor az oroszországi Kirishiben, s a mérkőzés előtt természetesen megkérdeztük Mihók Attila vezetőedzőt arról, hogy mit vár az összecsapástól.

- Az utóbbi időszakban Athéntól Szegedig, majd az egri válogatott meccs után a sárbogárdi uszodáig vezetett az utatok. Egy ilyen időszakban hogyan sikerült felkészülnötök a Szuperkupa döntőre?

- Csütörtökön este kezdtünk el igazából felkészülni az összecsapásra, hiszen játékosaink közül többen, akik a válogatottban szerepeltek, ekkor csatlakoztak hozzánk. Közben folyamatosan voltak feladataink, többek között a bajnokságban Szegeden volt mérkőzésünk. A görögországi felkészülésnek a célja az volt, hogy a Kirishihez hasonló erősségű, minőségű játékosokból álló csapat ellen tudtunk dolgozni. Az Olympiakos ellen keményen meg kellett küzdenünk minden méterért, labdáért, és erre számíthatunk Oroszországban is. Az elmúlt időszakban rengeteget utaztunk, Athén, Szeged, Eger, így gyakorlatilag táskából élünk és buszban, repülőben ülünk fél napokat, vagy napokat.

Kép: DO-archív

De most ezek voltak a lehetőségeink. Ami a felkészülést illeti szerdán Székesfehérváron a helyi csapat ellen, csütörtökön Sárbogárdon volt edzésünk, majd pénteken este Kirishiben van még lehetőségünk együtt készülni. A találkozó előtt szeretnénk a játékunkat pontosabbá tenni. Az összecsapást tekintve ugyanabban bízunk, mint a Kirishi, vagyis abban, hogy a saját játékunkkal szeretnénk győzni. Mivel a Kirishi totális vízilabdát játszik, ellenük nagyon nehéz felkészülni. Minden poszton sztárjátékosokkal rendelkeznek, akik ellen nagyon nagy újdonságokat nem tudunk kitalálni. Azt szeretnénk, hogy a saját játékrendszerünkkel hozzuk őket zavarba. Ha ezzel sikerülne őket elbizonytalanítani, vagy azt elérni, hogy kevésbé komfortosabban érezzék magukat a medencében, akkor akár számunkra kedvező eredmény születhet. Ha azonban a realitás talaján maradunk, akkor ez egy lehetetlennek tűnő vállalkozás. Ettől függetlenül a tavalyi évnek a sikerélményei alapján bizakodva megyünk, hiszen a célunk, hogy elhozzuk a kupát.  

Mint azt Mihók Attila elmondta, csapatát ezúttal elkerülték a sérülések, így várhatóan Vályi Vandára is számíthat, aki a válogatott mérkőzés során szenvedett könyöksérülést, hiszen rá nagy feladatok hárulnak.

A rovat további hírei: Sport

Végül könnyed siker

Végül könnyed siker

2019. április 18. (csütörtök)

Az első félidőben még akadozott a gépezet, ám a fordulás után kinyitotta a gólzsák száját a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Kecskemét elleni edzőmeccsen.

Az UVSE ellen döntőznek a vízilabdázók

Az UVSE ellen döntőznek a vízilabdázók

2019. április 18. (csütörtök)

A címvédő UVSE ellen ugorhat medencébe a bajnoki finálé három nyert mérkőzésig tartó párharcában a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Második helyen a válogatott

Második helyen a válogatott

2019. április 18. (csütörtök)

Két győzelemmel és egy vereséggel fejezte be porecsi nemzetközi tornáját a két Dunaferr-játékossal felálló magyar futsal válogatott.

Óriási fordítás a Campusban

Óriási fordítás a Campusban

2019. április 17. (szerda)

Négygólos hátrányból jött vissza, s aratott fontos győzelmet a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának kedd esti fordulójában az Akrasz-Bau együttese.

Két bajnoki érem Dunakesziről

Két bajnoki érem Dunakesziről

2019. április 17. (szerda)

Egy arany- és egy bronzéremmel zárták a S.K.A.H. Duna Sportegyesület versenyzői az országos kungfu bajnokság első fordulóját.

Szép dunaújvárosi sikerek

Szép dunaújvárosi sikerek

2019. április 17. (szerda)

Pupp Viktória és Nyikos Veronika is aranyérmet szerzett a Dunakeszin megrendezett korosztályos birkózó országos bajnokságon.

Embert próbáló szezont zártak a röplabdázók

Embert próbáló szezont zártak a röplabdázók

2019. április 17. (szerda)

A Dunaferr SE férfi röplabda csapata az utolsó pillanatban tudta kiharcolni az NB I-ben maradást, ám ez is erőt adhat a következő szezonra Tomanóczy Tibor tanítványainak.