Haza szeretnék hozni a kupát!

2018. november 9. (péntek) 8:05 - Szárszó Lajos

Az oroszországi Kirishiben, az európai Szuperkupa döntőjében ugrik medencébe szombaton délután a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Hatalmas feladat előtt állnak Mihók Attila tanítványai, akik, mint a LEN Kupa győztesei mérkőznek meg az Euroliga-nyertes Kirishi csapatával. A találkozóra szombaton, helyi idő szerint 13 órakor kerül sor az oroszországi Kirishiben, s a mérkőzés előtt természetesen megkérdeztük Mihók Attila vezetőedzőt arról, hogy mit vár az összecsapástól.

- Az utóbbi időszakban Athéntól Szegedig, majd az egri válogatott meccs után a sárbogárdi uszodáig vezetett az utatok. Egy ilyen időszakban hogyan sikerült felkészülnötök a Szuperkupa döntőre?

- Csütörtökön este kezdtünk el igazából felkészülni az összecsapásra, hiszen játékosaink közül többen, akik a válogatottban szerepeltek, ekkor csatlakoztak hozzánk. Közben folyamatosan voltak feladataink, többek között a bajnokságban Szegeden volt mérkőzésünk. A görögországi felkészülésnek a célja az volt, hogy a Kirishihez hasonló erősségű, minőségű játékosokból álló csapat ellen tudtunk dolgozni. Az Olympiakos ellen keményen meg kellett küzdenünk minden méterért, labdáért, és erre számíthatunk Oroszországban is. Az elmúlt időszakban rengeteget utaztunk, Athén, Szeged, Eger, így gyakorlatilag táskából élünk és buszban, repülőben ülünk fél napokat, vagy napokat.

Kép: DO-archív

De most ezek voltak a lehetőségeink. Ami a felkészülést illeti szerdán Székesfehérváron a helyi csapat ellen, csütörtökön Sárbogárdon volt edzésünk, majd pénteken este Kirishiben van még lehetőségünk együtt készülni. A találkozó előtt szeretnénk a játékunkat pontosabbá tenni. Az összecsapást tekintve ugyanabban bízunk, mint a Kirishi, vagyis abban, hogy a saját játékunkkal szeretnénk győzni. Mivel a Kirishi totális vízilabdát játszik, ellenük nagyon nehéz felkészülni. Minden poszton sztárjátékosokkal rendelkeznek, akik ellen nagyon nagy újdonságokat nem tudunk kitalálni. Azt szeretnénk, hogy a saját játékrendszerünkkel hozzuk őket zavarba. Ha ezzel sikerülne őket elbizonytalanítani, vagy azt elérni, hogy kevésbé komfortosabban érezzék magukat a medencében, akkor akár számunkra kedvező eredmény születhet. Ha azonban a realitás talaján maradunk, akkor ez egy lehetetlennek tűnő vállalkozás. Ettől függetlenül a tavalyi évnek a sikerélményei alapján bizakodva megyünk, hiszen a célunk, hogy elhozzuk a kupát.  

Mint azt Mihók Attila elmondta, csapatát ezúttal elkerülték a sérülések, így várhatóan Vályi Vandára is számíthat, aki a válogatott mérkőzés során szenvedett könyöksérülést, hiszen rá nagy feladatok hárulnak.

A rovat további hírei: Sport

A Békéscsaba ellen a kupában

A Békéscsaba ellen a kupában

2018. november 20. (kedd)

A bajnokságban idén már egyszer legyőzött Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Vérüket adták a sportolók

Vérüket adták a sportolók

2018. november 20. (kedd)

A városi sportszakosztályok számára szervezett véradást ma délelőtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a sportcsarnok nagytermében.

Rangadó előtt a Dunaferr

Rangadó előtt a Dunaferr

2018. november 20. (kedd)

Szombathelyen vágna vissza a Haladástól elszenvedett szeptemberi vereségért ma este a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Szépen csillog a bronz

Szépen csillog a bronz

2018. november 20. (kedd)

Parádés teljesítményt nyújtva szerzett bronzérmet Török Péter a súlyemelők szombathelyi Országos Felnőtt Bajnokságán.

Így nem volt esély

Így nem volt esély

2018. november 19. (hétfő)

Csúnya verést kapott hazai pályán a Csíkszeredától az erősen tartalékos Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga hétfő esti fordulójában.

Vereség a hazai rangadón

Vereség a hazai rangadón

2018. november 19. (hétfő)

Mindhárom harmadot megnyerve aratott 8-4-es győzelmet a Campus Arénában a Dunai Krokodilok floorball csapata.

A Csíkszereda következik

A Csíkszereda következik

2018. november 19. (hétfő)

Erősen tartalékos felállásban várja az Erste Liga második helyezettje elleni hazai találkozót a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.