Így nem volt esély

2018. november 19. (hétfő) 22:25 - spigott

Csúnya verést kapott hazai pályán a Csíkszeredától az erősen tartalékos Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga hétfő esti fordulójában.

Erősen tartalékos összeállításban várta a Csíkszereda elleni hazai találkozót az Erste Liga alapszakaszában ma este nyolc órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A DAB együtteséből az edzői feladatokat ideiglenesen ellátó Borbás Gergely mellett, Sevela Peter, Oula Uski, Tóth Gergely és Dubek Vladimir is hiányzott sérülés, vagy egyéb okok miatt, így a kapuban a 19 éves Pinczés Bendegúz kezdett, míg a meccskeretben helyet kapott a 18 éves Pinczés Olivér, valamint az egyaránt 16 esztendős Gulácsi Ábris, illetve Barna Dávid is.
A mérkőzés előtt azonban egy kisebb ünnepségre is sor került, ugyanis a DAB játékosai ekkor köszöntötté a közelmúltban óriási bravúrt elérő DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatát, mely idegenben, a kétszeres Euroliga-győztes orosz Kirishi otthonában aratott győzelemmel hódította el az Európai Szuperkupát.

A hazai ünnepet azonban hamar elrontotta a Csíkszereda, mert hiába került helyzetbe rögtön az első percben Iossafov, nem sikerült élni a lehetőséggel, míg a túloldalon Gecse kékvonalas lövése kifogott Pinczésen, így a 2. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat. A folytatásban akadt helyzet mindkét kapu előtt, ám a következő gólra egészen a 13. percig kellett várni, s nagy sajnálatunkra ekkor sem a Bikák találtak be, ugyanis hiába védekezte ki első emberhátrányát együttesünk, abban a pillanatban, hogy Azari visszajöhetett a büntetőpadról, Fodor elé került egy lepattanó korong, s ő fonákkal a rövid sarokba emelt (0-2). A második csíkszeredai találattól sajnos egy kicsit meg is zavarodtak a mieink, s egy komoly védekezési hiba után Salló is betalált Pincésnek, akit ezután Garbacz váltott a hazai ketrec előtt (0-3). A harmadból hátralévő öt percben Nagy, Turtiainen és Mestyán is szépíthetett volna az álláson, ám a svéd Lundström többször is bravúrral hárított, így az első szünetre magabiztos előnnyel vonulhattak a vendégek.

Akik a második etapot is emberelőnyben kezdték, s ugyan ezt is kivédekezték a Bikák, a 22. percben egy kontrát Valchar fejezett be góllal, s máris 0-4 állt az eredményjelzőn. Nem sokkal később újra emberhátrányban kellett védekeznie a mieinknek, majd a 27. percben vége megkapta első előnyét a DAB is, s a fórból Franssila lőtt óriási gólt mindössze hét másodperc alatt (1-4). Élénkebbé vált ekkor a mérkőzés, Becze, majd a túloldalon Saluga növelhette volna a találatok számát, s bár aktívabb volt a vendégcsapat ekkor, a 36. percben Nagy Márk tálalt pontosan Makovics elé, aki éles szögből nem hibázott, s újra nyíltabb lett a meccs (2-4). A harmad utolsó öt percében nagy nyomás alatt tartotta a mieinket a Csíkszereda, de Garbacz három bravúrt is bemutatott, így a harmadik felvonás ígért még izgalmakat.

Fontos lett volna a jó kezdés a térfélcsere után, ám a 43. percben Részegh tört előre, s a rosszul záró védők mögött jól lőtte el a pakkot, megszerezve ezzel a Csíkszereda ötödik találatát (2-5). Ettől sajnos teljesen szétesett az Acélbikák játéka, s az egymás után elkövetett védelmi hibákból Fodor kétszer, míg Mikhnov egyszer talált be Garbacz ketrecébe, végleg eldöntve a mérkőzést (2-8). Jött is a hazai időkérés, mert ez így már kezdett nagyon csúnya lenni, s Borbás Gergelynek legalább annyit sikerült elérnie ezzel, hogy a folytatásban már nem változott az eredmény, ám a Csíkszereda így is nagyon simán, hat góllal megnyerte a mérkőzést, tovább zárkózva ezzel a Ferencvároshoz, míg a DAB maradt a hetedik helyen az Erste Liga tabelláján.

DAB – SC Csíkszereda 2-8 (0-3, 2-1, 0-4)

DAB: Pinczés B. (Garbacz) – Hruby, Jabornik (1), Azari, Németh, Saluga, Franssila 1, Léránt, Huovinen, Iossafov, Turtiainen, Hüffner, Mestyán, Barna, Gulácsi, Pinczés O., Lencsés, Szabó, Makovics 1, Nagy (1), Török. Edző: Borbás Gergely.

SC Csíkszereda: Lundström – Salló 1 (1), Shulakov, Mikhnov 1 (1), Panov (1), Részegh 1 (1), Flinta, Papp, Becze (2), Taratukhin (1), Valchar 1, Gecse 1 (1), Győrfy, Bíró (3), Fodor 3 (1), Rokaly, Egyed, Farkas, Antal, Casaneanu, Horváth. Edző: Hozó Levente.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2019. február 22. (péntek)

Csalódottan, nagyon rossz passzban várja a 2018/2019-es szezon utolsó mérkőzését ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Pécsre utazik a Dunaferr

Pécsre utazik a Dunaferr

2019. február 21. (csütörtök)

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapatára újabb nehéz feladat vár a Liga alapszakaszának hatodik fordulójában, hiszen ismét idegenből kellene hazahozna a bajnoki pontokat.

A Ferencváros következik

A Ferencváros következik

2019. február 21. (csütörtök)

A női vízilabda bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában a DUE-Maarsk Graphics együttese a Ferencváros ellen száll medencébe.

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

2019. február 21. (csütörtök)

Megtartotta alakuló ülését a budapesti vízilabda Európa-bajnokság szervezőbizottsága, melynek tagjai elvállalták az idei női Világliga Szuperdöntő szervező bizottságának tagsági feladatait is.

Újabb DAB vereség

Újabb DAB vereség

2019. február 20. (szerda)

Az idei jégkorong bajnokság utolsó előtti mérkőzésén idegenben, a Vasas otthonában szenvedett csúfos vereséget a DAB.

Hétvégi éremeső

Hétvégi éremeső

2019. február 20. (szerda)

Mindhárom hétvégi versenyükről érmekkel térhettek haza a Dunaferr SE birkózó szakosztályának sportolói.

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

2019. február 20. (szerda)

A Vasas elleni fővárosi mérkőzéssel kezdi meg az Erste Liga középszakaszának hajráját a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.