Inguscio: ki kell küszöbölni a tallinni hibákat

doszerk - 2018. november 15. 12:58

Cosimo Inguscio szerint a magyar labdarúgó-válogatott a Tallinnban elkövetett hibáit kiküszöbölve három pontért lép pályára csütörtökön az észtek ellen a Nemzetek Ligája C osztályában.

Az eltiltott szövetségi kapitányt, Marco Rossit helyettesítő másodedző szerdán a Telkiben tartott sajtótájékoztatón kiemelte, a sérült Sallai Roland, Fiola Attila és Ugrai Roland biztosan kihagyja a Groupama Arénában sorra kerülő találkozót, további két-három játékos pályára lépése pedig kérdéses. Az MTI kérdésére Inguscio elmondta, emiatt még nem döntötték el a kezdő tizenegyet, így a szakmai stáb csupán a szerda esti edzést követően dönt az összeállításról. Emellett megerősítette Marco Rossi korábbi kijelentését: amennyiben a keretbe visszatért Dzsudzsák Balázs kezdő lesz, úgy ő viseli a csapatkapitányi karszalagot, ha nem, akkor továbbra is Szalai Ádám. A két együttes októberi, tallinni 3-3-as döntetlennel zárult találkozójára visszatekintve leszögezte, nyerniük kellett volna.

"Igyekszünk kijavítani az ott elkövetett hibákat. Tisztában vagyunk vele, hogy az észteknek is fontos a három pont megszerzése, mivel vereségük esetén kiesnek, de nekünk előre tekintve a három pontot kell megcéloznunk és megszereznünk" - fejtette ki Inguscio. A szakember elárulta, Rossival más karakterek, más temperamentumúak, ám jól ismerik és kiegészítik egymást. Kitért rá, Rossi eltiltása miatt más a helyzet, mint az elmúlt hét évben együtt töltött kétszáz mérkőzésen. "Ezzel együtt nyugodt vagyok, mert a játékosok jól felkészültek, tudják a dolgukat, edzésről edzésre szokunk össze, nagy változás ebben a tekintetben nincs" - mondta Inguscio, aki hozzátette, az Európa-bajnoki selejtezőkre csak a decemberi sorsolás után készülnek majd, most még a Nemzetek Ligájában megszerezhető legjobb helyezés elérése a cél, így tétmérkőzésként tekintenek az észtek, illetve a finnek elleni, vasárnapi összecsapásra. A Tallinnban gólszerző Nagy Dominik úgy fogalmazott: az észtektől ezúttal óvatosabb és taktikusabb mérkőzésre számítanak, a várakozásaik alapján a kontratámadásokra fognak berendezkedni a vendégek.

Kép: mlsz.hu

"Teljes mértékben tétmérkőzésként tekintek az előttünk álló két találkozóra, az egész csapat így van ezzel. Ezt bizonyítja, hogy a szövetségi kapitány a legerősebb összeállításban küldi majd pályára a csapatot" - fogalmazott Legia Warszawa játékosa. "Fejlődnünk kell a korábbi találkozókhoz képest, tanulni az egyéni hibákból és hat pontot gyűjteni, hiszen két győzelemmel a saját és a szurkolók bizalmát is visszaszerezhetnénk."

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának szerdai beszámolója szerint Gulácsi Péter, Lovrencsics Gergő és Gazdag Dániel sem léphet pályára az észtek elleni összecsapáson. Gulácsit egy vírusos gyomorrontás döntötte le a lábáról, és már távozott is a telki edzőközpontból, ugyanakkor ha felépül, akkor számít rá a szakmai stáb vasárnap Finnország csapata ellen. A magyar válogatott kezdőcsapata tétmérkőzésen így több mint két év után nem Gulácsi nevével kezdődik majd, 2016. június 26-án a belgák elleni Európa-bajnoki nyolcaddöntőben Király Gábor állt a kapuban. Mivel a szabályok szerint három kapusnak kell szerepelnie a keretben, így Gulácsi helyére Gróf Dávidot hívta be Marco Rossi szövetségi kapitány. Gazdag Dániel és Lovrencsics Gergő sérülés miatt volt kénytelen kihagyni a legutóbbi tréninget, s egyelőre csak az biztos, hogy Észtország ellen nem tudnak pályára lépni. A magyar válogatott csütörtökön Észtország, vasárnap Finnország csapatát fogadja a Groupama Arénában 20.45 órától.

-MTI-

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.