Kovács Zsófia újabb aranyérme

doszerk - 2018. november 17. 7:08

A férfiaknál Kardos Botond, a nőknél Kovács Zsófia nyerte az egyéni összetettet a tornászok mesterfokú országos bajnokságán pénteken, Győrben.

Kép forrása: matsz.hu A magyar szövetség beszámolója szerint Kardos Botond, a Győri AC versenyzője magabiztosan győzött, több mint négy ponttal előzte meg Babos Ádámot. "Nagyon örülök az első helyezésnek, hiszen a világbajnokság után egy kicsit leeresztettem, emiatt különösen kedves a szívemnek ez a cím" - nyilatkozta. A tavaly Európa-bajnokságon egyéni összetettben ezüstérmes Kovács Zsófia csupán egy tizedponttal gyűjtött többet a második helyezett Fehér Nóránál. "Nagyon jó érzés visszatérni, hiszen ez volt a világbajnokság óta az első hazai verseny. Még mindig nem a legerősebb gyakorlataimmal indultam, ennek ellenére szeretnék jól szerepelni a szerenkénti finálékban" - mondta a Dunaferr SE sportolója.

Az egyéni összetett verseny egyben a csapatbajnokság második fordulója is volt. A férfiaknál a Budapesti Honvéd SE nyert Csorvási Soma, Földes Márton, Kiss Balázs, Rengei Balázs, Vecsernyés Dávid összeállításban. "Tavaly a második helyen zártunk, az idei célunk a dobogó felső foka volt, amely nagy örömünkre sikerült. A csapat teljesítményével elégedett vagyok, elértük a kitűzött eredményt" - mondta Kiss Balázs. A nőknél két forduló alapján a Postás SE A csapata bizonyult a legjobbnak, Péter Sára, Al-Salty Dália, Fedorova Yana, Székely Zója, Bácskay Csenge összeállításban. Al-Salty Dália szintén elégedetten nyilatkozott, mondván, a tavasszal megszerzett első helyet sikerült megtartaniuk. A győri verseny szombaton és vasárnap - egyformán 11 órától - a szerenkénti döntőkkel folytatódik az Olimpiai Sportparkban.

Eredmények:

Mesterfokú bajnokság, egyéni összetett:

Férfiak:
1. Kardos Botond (Győri AC) 81,800 pont
2. Babos Ádám (FTC-Telekom) 77,400
3. Mészáros Krisztofer (Győri AC) 76,000

Nők:
1. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) 52,200 pont
2. Fehér Nóra (Győri AC) 52,100
3. Makra Noémi (TC Békéscsaba) 51,300
    
Csapatbajnokság, végeredmény:

Férfiak:
1. Budapesti Honvéd SE (Csorvási Soma, Földes Márton, Kiss Balázs, Rengei Balázs, Vecsernyés Dávid) 467,350 pont
2. FTC-Telekom 458,550
3. Győri AC 452,000

Nők:
1. Postás SE A (Péter Sára, Al-Salty Dália, Fedorova Yana, Székely Zója, Bácskay Csenge) 300,000 pont
2. Dunaferr SE 298,800
3. MTK Budapest 291,600

Kép forrása: matsz.hu

-MTI-

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.