Nagy csaták a Suli Kupáért

doszerk - 2018. november 29. 14:34

Tizenöt általános iskolás együttes vett részt a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett Suli Foci Kupa első fordulójában.

A közelmúltban megrendezett, s óriási sikert hozó Centrum Kupa után ma újra a sporté, a labdarúgásé volt a főszerep a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, ahol ezúttal az általános iskolások adtak egymásnak randevút a Suli Foci Kupa elnevezésű viadal első fordulójában. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, Gyermek- és Ifjúsági Bizottsága által megrendezett torna legfontosabb célja az volt, hogy a mozgás, a sport megszerettetése mellett közösségi élményt is nyújtson az általános iskolás gyermekek számára, hogy később, ezen élmények mentén válhassanak igazi sportolóvá, egészséges felnőtté.

A háromfordulós sorozat nyitó állomásán ezúttal az első (2010-ben és azután születettek) és negyedik korcsoportos (2004-2005-ben születettek) iskolások csaptak össze egymással, s ahogy azt megszokhattuk, a viadal végén minden csapat díszoklevelet kapott, a dobogósokat érmekkel, serleggel jutalmazták a szervezők, akik természetesen elismerték az egyéni kategóriákban kiemelkedően teljesítő gyermekeket is. Érthetően elégedett voltak a torna végén a viadal szervezői is, akik már gőzerővel készülnek a sorozat következő, decemberi állomására is.

Lassingleitner Fruzsina, a DLSZ Gyermek- és Ifjúsági Bizottságának tagja: - Ezúttal tizenöt együttesnek tudtunk játéklehetőséget biztosítani, így körülbelül száz gyermek sportolhatott, mozoghatott szervezett körülmények között. A következő fordulóra december 10-én kerítünk sort, ekkor a 2-es és 3-as korcsoport csapatai mérik majd össze egymással erejüket. Nagyon örültünk annak, hogy nemcsak Dunaújvárosból, hanem vidékről, Cecéről, Ráckeresztúrról is jelentkeztek csapatok a megméretésre, s csatlakoztak a sorozathoz, melynek sikeres megrendezésében nagyon köszönjük támogatóink, így az önkormányzat segítségét is.

A Suli foci Kupa I. fordulójának dobogósai és egyéni díjazottjai

I. korcsoport: 1. Vasvári, 2. Nagyvenyim, 3. Adony U9

Különdíjak

Legjobb játékos: Medve Martin (Vasvári)
Legjobb kapus: Barna Balázs (Adony U9)
Gólkirály: Kiss Richárd Marcell (Nagyvenyim, 10 gól)
DLSZ+ díj: Lengyel László (Vasvári)

IV. korcsoport: 1. Nagyók (Ráckeresztúr), 2. Mészöly (Sárbogárd), 3. Vasvári

Különdíjak

Legjobb játékos: Somodi Levente (Nagyók)
Legjobb kapus: Murvai Sándor (Vasvári)
Gólkirály: Boda Armand (Mészöly, 3 gól)
DLSZ+ díj: Siller Edina (Móricz, testnevelő tanár)

A Suli Foci Kupa részletes eredménysora a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.