Nem ízlett a brassói a Bikáknak

spigott - 2018. november 25. 20:15

Egyik kapu előtt sem fogott ki túl jó napot, így hazai pályán szenvedett 5-2-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata a Brassó gárdájától az Erste Ligában.

A tabella harmadik helyén álló, s remek formában lévő Brassó ellen folytatta az Erste Liga alapszakaszának küzdelmeit ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A DAB hokisai az előző fordulóban bravúros sikert arattak a listavezető Ferencváros otthonában, ezért abban bíztak a hazai drukkerek, hogy az új vezetőedző, Corey Bricknell bemutatkozó meccsén is sikerül megszerezni a három pontot.

A kezdésre, a támadójátékra nem is igazán lehetett panasz, mert sorozatban alakította ki a helyzeteket az Acélbikák alakulata, ám egy dolog nagyon hiányzott ezekből a támadásokból, méghozzá a gól. Hiába kerültek ugyanis többször is ajtó-ablak ziccerbe a mieink, az ellenfél kapuja előtt rendre Patrik Polc nyerte a párharcokat, s ha már esetleg ő is verve volt, akkor az üresen hagyott kaput sem tudták eltalálni a hazai csatárok. Ennél is nagyobb gondot jelentett azonban, hogy a vendégek eközben annyi gólt lőttek az első harmadban, amennyiszer eljutottak a dunaújvárosi ketrecig. A 4. percben Tendler lőtte el köténybe a pakkot Garbacznak, majd tíz perccel később Gligának nem okozott gondot az üres kapu, s hogy a dunaújvárosi drukkerek kedve még rosszabb legyen, arról ismét Tendler gondoskodott a 18. percben (0-3).

A térfélcserét követően kiegyenlítettebbé vált a játék, nem forogtak annyit veszélyben a kapuk, ám a 29. percben ismét pontosan vitt végig egy kontrát a vendégcsapat, mely Zsók közeli találatával tovább növelte a vezetését (0-4). Ment, hajtott a DAB, de sok hiba csúszott a hazaiak játékába, sem előnyből, sem egyenlő létszámban nem voltak ekkor igazán veszélyesek a mieink. A 38. percben azért összejött a szépítés, igaz ehhez kellett az is, hogy Saluga gólja előtt az év védését mutassa be Garbacz Máté (1-4). A záró húsz percben ismét magához ragadta a kezdeményezést az Acélbikák alakulata, ám elég volt egy eladott korong, s az 52. percben Tendler végleg eldöntötte a pontok sorsát (1-5). A mieink hajtottak a szépítésért, ám Dubek 57. percben szerzett találata már későn jött, így a mindkét kapu előtt pontosabb Brassó végül 5-2-es sikert aratott Dunaújvárosban, s továbbra is tartja harmadik helyét a tabellán, míg az Acélbikák a hetedik helyről várják az Erste Liga folytatását.

Corey Bricknell: - Az első harmadban a fiúk idegesek voltak, szorították az ütőket, nem a képességeiknek megfelelően játszottak. Ha elvesszük az első játékrészt, akkor a második és harmadik harmadban 2-2 játszottunk. Nem adtuk fel, voltak helyzeteink, az ellenfél kapusa nagyokat fogott, remek meccse volt. Aminek örülök, hogy nem lett keserű a szánk íze a bekapott góloktól, hanem dolgoztunk egészen a végéig. Holnap visszajövünk a pályára és dolgozunk tovább!

Greg Lindquist: - Az első harmadban jól mentünk, lőttünk három gólt, de mégsem voltam elégedett a játékkal. Az Újpesten mutatott teljesítményhez képest az összjáték, a pontosság és a koncentráltság hiányzott. Hiába látszik magabiztosnak a győzelem, a teljesítmény nem tetszett!

DAB – ASC Corona Brassó 2-5 (0-3, 1-1, 1-1)

DAB: Garbacz - Jabornik, Hruby, Uski, Huovinen, Iossafov, Franssila (1), Léránt, Saluga 1, Dubek 1, Nagy M., Lencsés, Hüffner, Turtiainen, Török, Azari, Tóth, Szabó, Pinczés O., Németh, Makovics. Vezetőedző: Corey Bricknell.

ASC Corona Brassó: Polc – Peretyagin (1), Carlson, Tendler 3, Lidhammar (1), Gliga 1 (2), Dorofejev, Boriszenko (1), Tranca (1), Péter, Zsók 1, Bíró O., Nagy I., Mihály E., Mihály Á., Molnár Z., Bors, Molnár Zs., Vasile, Bíró G., Bíró M. Vezetőedző: Greg Lindqvist.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.