Dunaújváros Hetilap

Vasárnap kezdődik az Adventi Forgatag

Brousil Csaba - 2018. november 29. 16:41

Az Adventi Forgataggal és az Angyaldoboz akcióval kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és Kiss András, a Tourinform Iroda vezetője.

Cserna Gábor elmondta, hogy az idei Adventi Forgatagot – ami a város egyik legnagyobb rendezvénye – tízmillió forinttal támogatta az önkormányzat, míg a szilveszteri utcabált ötmillióval. A polgármester kiemelte, hogy a Forgatag már advent első vasárnapján elkezdődik, ökumenikus egyházi programmal. A színpadi műsorok december harmadikán kezdődnek, több neves fellépő is megfordul majd a színpadon, köztük az Ismerős Arcok, Takács Nikolas, Kelemen Angelika és Raul is. Az Angyaldoboz akcióval kapcsolatban elmondta, hogy idén hatodik alkalommal szervezi meg ezt a jótékonysági ajándékgyűjtő akciót a Tourinform Iroda, melynek során dunaújvárosiak segíthetnek dunaújvárosiakon.

Ennek során a már nem használt, de még jó állapotban lévő játékokat, könyveket, sportszereket lehet felajánlani és egy dobozba becsomagolva eljuttatni az MMK-ban vagy a Tourinform Irodába lévő gyűjtőpontokra december 7-ig. Az így összegyűjtött adományokat az Útkeresés Segítő Szolgálat, valamint a Vöröskereszt munkatársai még karácsony előtt eljuttatják a rászoruló családokhoz. Kiss András elmondta, hogy egymillió forintot fordítottak a karácsonyi világosítás korszerűsítésére, melyben a Dunaferr iskola diákjai nagyban kivették a részüket. Mint mondta, a lakossági igényeket figyelembe véve idén a betlehemet és a manóházakat a színpaddal szembe helyezik el, hogy központi helyet kapjanak a Forgatagban. Idén december 6-án jön a Mikulás a főtérre és még 7-én és 8-án is itt lesz, hogy fogadhassa a gyerekeket a főtéren felállított sátrában. Kiemelte, hogy a város karácsonyfáját idén a Pannon Oktatási Központ diákjai díszítették fel úgy, hogy az színvilágában egyezzen a forgatag díszítésével. A színpad háttérképe idén nem vetített fény lesz, hanem Joó László és graffitis csapatának alkotása.

A rovat további hírei: Közélet

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

2022. dec. 01.

A környékbeli települések vezetőit, országgyűlési képviselőit hívja egyeztető megbeszélésre Pintér Tamás polgármester. A téma a Dunaferr helyzete, hiszen a vasmű működése nem csak dunaújvárosiakat érintő kérdés, legalább annyira érinti a városunk vonzáskörzetét is. A tervezett megbeszélést sajtótájékoztatón jelentette be a polgármester.

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

2022. dec. 01.

A téli időszak átvészelése volt a témája a Városháza dísztermében tartott eseménynek, derül ki a DSTV összegzéséből. A fórumon elhangzott: a cél a lakossági terhek csökkentése, a kapcsolódó környezetbarát, energiahatékony beruházások és fejlesztések támogatása. Hangkép.
 

Igazgatási szünet lesz a Városházán

Igazgatási szünet lesz a Városházán

2022. nov. 30.

A város hivatalos honlapján jelent meg összegzés a december 22-én kezdődő, és egészen január 8-ig tartó pauzáról. Ügyfélfogadás nem lesz, csak az Anyakönyvi Hivatal üzemel, ügyeleti rendben.

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

2022. nov. 29.

Az őszi-téli időszak bár szép, megannyi munkával is felelősséggel jár. Szemmel látható, hogy megannyi lehullott falevéltől kell megszabadítani az utcákat – ebben kéri a városlakók közreműködését az önkormányzat. Felhívás.

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

2022. nov. 29.

A létesítmény fennállásának 70 éves évfordulóját ünnepelte a Dunaújvárosi Repülőtér, derül ki a DSTV összegzéséből. A jeles jubileumra szervezett ünnepséget a Dunaferr Repülőklub a napokban. Hangkép.

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

2022. nov. 28.

Nemes gesztus és kitűnően hasznosuló adomány: a Duna Plazma centruma Halloween tematikára rendezett extra napja nyomán fordíthatott több mint 200 ezer forintos támogatást eszközfejlesztésre a Máltai Játszótér!

A második évében is bizonyított az új rendszerű lomtalanítás

A második évében is bizonyított az új rendszerű lomtalanítás

2022. nov. 28.

Dunaújvárosban 2021-ben startolt az új rendszerű lomtalanítás. Akkor a "Rajta, Újváros!" Egyesület képviselői egy teljesen új koncepciót dolgoztak ki a lomok gyűjtésére, amely kisebb-nagyobb módosításokkal, de idén is bizonyított.