Dunaújváros Hetilap

Vasárnap kezdődik az Adventi Forgatag

Brousil Csaba - 2018. november 29. 16:41

Az Adventi Forgataggal és az Angyaldoboz akcióval kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és Kiss András, a Tourinform Iroda vezetője.

Cserna Gábor elmondta, hogy az idei Adventi Forgatagot – ami a város egyik legnagyobb rendezvénye – tízmillió forinttal támogatta az önkormányzat, míg a szilveszteri utcabált ötmillióval. A polgármester kiemelte, hogy a Forgatag már advent első vasárnapján elkezdődik, ökumenikus egyházi programmal. A színpadi műsorok december harmadikán kezdődnek, több neves fellépő is megfordul majd a színpadon, köztük az Ismerős Arcok, Takács Nikolas, Kelemen Angelika és Raul is. Az Angyaldoboz akcióval kapcsolatban elmondta, hogy idén hatodik alkalommal szervezi meg ezt a jótékonysági ajándékgyűjtő akciót a Tourinform Iroda, melynek során dunaújvárosiak segíthetnek dunaújvárosiakon.

Ennek során a már nem használt, de még jó állapotban lévő játékokat, könyveket, sportszereket lehet felajánlani és egy dobozba becsomagolva eljuttatni az MMK-ban vagy a Tourinform Irodába lévő gyűjtőpontokra december 7-ig. Az így összegyűjtött adományokat az Útkeresés Segítő Szolgálat, valamint a Vöröskereszt munkatársai még karácsony előtt eljuttatják a rászoruló családokhoz. Kiss András elmondta, hogy egymillió forintot fordítottak a karácsonyi világosítás korszerűsítésére, melyben a Dunaferr iskola diákjai nagyban kivették a részüket. Mint mondta, a lakossági igényeket figyelembe véve idén a betlehemet és a manóházakat a színpaddal szembe helyezik el, hogy központi helyet kapjanak a Forgatagban. Idén december 6-án jön a Mikulás a főtérre és még 7-én és 8-án is itt lesz, hogy fogadhassa a gyerekeket a főtéren felállított sátrában. Kiemelte, hogy a város karácsonyfáját idén a Pannon Oktatási Központ diákjai díszítették fel úgy, hogy az színvilágában egyezzen a forgatag díszítésével. A színpad háttérképe idén nem vetített fény lesz, hanem Joó László és graffitis csapatának alkotása.

A rovat további hírei: Közélet

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

2022. júl. 02.

A tavaly nyáron telepített lámpatestek „tesztüzeme” szó szerint fényesen igazolta a várakozásokat, a következő hetekben további 40 eszközt helyeznek ki a város több pontjára a szakemberek. A témáról Mezei Zsolt a munkálatok kezdetén tartott tájékoztatót a Batsányi utcában szerdán – összeállításunkban a technológia részletei és a telepítés pontos helyszínei is szerepelnek.

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

2022. júl. 02.

A Szent Pantaleon Kórház Jeles eseményről tudósít a DSTV összeállítása. A Semmelweis-nap ünnepségén  adták át a Szent Pantaleon emlékérmeket, de szakmai előléptetésekre, igazgatói dicséretek átadására, valamint a kiváló dolgozók méltatására is sor került. Hangkép.

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

2022. júl. 01.

A programot és a kedvcsinálót már pattintottam, ezúttal egy utolsó utáni hangképes szíves invitáció, valamint az útlezárások sora következik. Mutatom!

Gazdag közösségi programokkal készülnek

Gazdag közösségi programokkal készülnek

2022. júl. 01.

A megyés püspök fogadása koronázza meg a dunaújvárosi római katolikus közösség nyár eleji programjait – Spányi Antal főpásztor szombaton áldja meg a Krisztus Király Főtemplom kilencedik festett üvegablakát.

 "... minden egyes nap küzdenek értünk..."

"... minden egyes nap küzdenek értünk..."

2022. júl. 01.

A Semmelweis-nap alkalmából köszöntötte az egészségügyi intézmények összes dolgozóját Pintér Tamás, a polgármester köszöntőjét betűhíven közöljük.

A forróság figyelmeztet a döntések fontosságára

A forróság figyelmeztet a döntések fontosságára

2022. jún. 30.

A nyár első hőségriasztása szolgált alapul arra a tájékoztatóra, amelyet a város klímastratégiájáról tartott Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs alpolgármester. Fontos tervekről is szó esett.

Dunaújváros teljes területén korszerűsítik a közvilágítást

Dunaújváros teljes területén korszerűsítik a közvilágítást

2022. jún. 30.

Nyílt ülést tartott az önkormányzat közgyűlése a Városházán ma délelőtt – a tanácskozás összehívását a pénzügyi, gazdasági és városüzemeltetési bizottsága kezdeményezte, mégpedig a következő nyílt ülésig nem halasztható ügyekben.