Dunaújváros Hetilap

Vasárnap kezdődik az Adventi Forgatag

2018. november 29. (csütörtök) 16:41 - Brousil Csaba

Az Adventi Forgataggal és az Angyaldoboz akcióval kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és Kiss András, a Tourinform Iroda vezetője.

Cserna Gábor elmondta, hogy az idei Adventi Forgatagot – ami a város egyik legnagyobb rendezvénye – tízmillió forinttal támogatta az önkormányzat, míg a szilveszteri utcabált ötmillióval. A polgármester kiemelte, hogy a Forgatag már advent első vasárnapján elkezdődik, ökumenikus egyházi programmal. A színpadi műsorok december harmadikán kezdődnek, több neves fellépő is megfordul majd a színpadon, köztük az Ismerős Arcok, Takács Nikolas, Kelemen Angelika és Raul is. Az Angyaldoboz akcióval kapcsolatban elmondta, hogy idén hatodik alkalommal szervezi meg ezt a jótékonysági ajándékgyűjtő akciót a Tourinform Iroda, melynek során dunaújvárosiak segíthetnek dunaújvárosiakon.

Ennek során a már nem használt, de még jó állapotban lévő játékokat, könyveket, sportszereket lehet felajánlani és egy dobozba becsomagolva eljuttatni az MMK-ban vagy a Tourinform Irodába lévő gyűjtőpontokra december 7-ig. Az így összegyűjtött adományokat az Útkeresés Segítő Szolgálat, valamint a Vöröskereszt munkatársai még karácsony előtt eljuttatják a rászoruló családokhoz. Kiss András elmondta, hogy egymillió forintot fordítottak a karácsonyi világosítás korszerűsítésére, melyben a Dunaferr iskola diákjai nagyban kivették a részüket. Mint mondta, a lakossági igényeket figyelembe véve idén a betlehemet és a manóházakat a színpaddal szembe helyezik el, hogy központi helyet kapjanak a Forgatagban. Idén december 6-án jön a Mikulás a főtérre és még 7-én és 8-án is itt lesz, hogy fogadhassa a gyerekeket a főtéren felállított sátrában. Kiemelte, hogy a város karácsonyfáját idén a Pannon Oktatási Központ diákjai díszítették fel úgy, hogy az színvilágában egyezzen a forgatag díszítésével. A színpad háttérképe idén nem vetített fény lesz, hanem Joó László és graffitis csapatának alkotása.

A rovat további hírei: Közélet

Ismét szép siker volt a családi ÖKO-nap Újtelepen (galériával)

Ismét szép siker volt a családi ÖKO-nap Újtelepen (galériával)

2020. szeptember 19. (szombat)

Minden korábbi ígéretet beváltott, szép sikert aratott mind a városrész lakói, mind a "külsős" vendégek körében a Városvédők Újtelepért Egyesület immár hagyományos családi ÖKO-napja. Címszavas összegzés, elfogult bekezdés – aztán meséljenek a képek!

Mozgáskorlátozottak egyesülete: négy elismerés a közgyűlésen

Mozgáskorlátozottak egyesülete: négy elismerés a közgyűlésen

2020. szeptember 19. (szombat)

Négy országos rangú elismerést vehettek át a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesület tagjai a vírushelyzet miatt májusról elhalasztott közgyűlésen: a tanácskozást, amely egyúttal a közelgő 25. születésnap előkészülete is volt, a napokban rendezték a Campus Étteremben. Gratulálunk a díjazottaknak!

Közgyűlés: fontos és forintos döntések

Közgyűlés: fontos és forintos döntések

2020. szeptember 17. (csütörtök)

Negyvennél több napirend szerepelt a közgyűlés szeptember havi nyílt ülésén, amelyet a Városházán tartottak ma délelőtt. A döntéshozók egyebek mellett a Dunaújváros Vasas Táncegyüttes támogatásáról, a Sándor Frigyes Zeneiskola melletti parkban tervezett szobor kompozícióról, a mobil kézilabda csarnok üzemeltetéséhez szükséges költségekről is szavaztak. 

Együtt takarítanak – a tiszta városért!

Együtt takarítanak – a tiszta városért!

2020. szeptember 17. (csütörtök)

Külön fejezetet szentel honlapunk az Európai Mobilitási Hét keretében hirdetett – már szintén hagyománynak számító – "Tiszta utcák, tiszta terek" várostakarítási akciónak. A magyarázat egyszerű: mind a közreműködők számát, mind a közösségi aktivitást tekintve különleges figyelmet érdemel a kezdeményezés!

DSTV: Az utca hangja a koronavírusról

DSTV: Az utca hangja a koronavírusról

2020. szeptember 16. (szerda)

A koronavírus második hulláma elérte hazánkat is. A COVID-19 járvány Dunaújvárost is érintette, hiszen a dunaújvárosi jégkorong csapat több tagja is megfertőződött. A járókelőket kérdeztük, mennyire tartanak a megbetegedéstől.

42 napirendi pont szerepel a holnapi közgyűlés előtt

42 napirendi pont szerepel a holnapi közgyűlés előtt

2020. szeptember 16. (szerda)

A maratoni táv kilométerének megfelelő, összesen 42 darab napirendi pontból álló tervezet áll majd a következő közgyűlésen résztvevő önkormányzati képviselők előtt a csütörtökön sorra következő alkalmon. A városatyák egyebek mellett döntenek majd a közvilágítás karbantartását végző cégről, a szociális rendelet módosításáról is, valamint jelentés történik majd a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról.

Európai Mobilitási Hét: a zöld hivataltól az akciódús ligetig

Európai Mobilitási Hét: a zöld hivataltól az akciódús ligetig

2020. szeptember 16. (szerda)

Idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét (EMH) programsorozatához Dunaújváros önkormányzata: szeptember 16-22. között színes programokkal és remek közösségi akciókkal várták/várják a városlakókat! A nyitónap fő attrakciója a Hivatali Zöld Nap programja volt a Városháza téren ma délelőtt, a program kedden klímavédelmi akciónappal ér véget a Petőfi ligetben.