Dunaújváros Hetilap

Vasárnap kezdődik az Adventi Forgatag

2018. november 29. (csütörtök) 16:41 - Brousil Csaba

Az Adventi Forgataggal és az Angyaldoboz akcióval kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és Kiss András, a Tourinform Iroda vezetője.

Cserna Gábor elmondta, hogy az idei Adventi Forgatagot – ami a város egyik legnagyobb rendezvénye – tízmillió forinttal támogatta az önkormányzat, míg a szilveszteri utcabált ötmillióval. A polgármester kiemelte, hogy a Forgatag már advent első vasárnapján elkezdődik, ökumenikus egyházi programmal. A színpadi műsorok december harmadikán kezdődnek, több neves fellépő is megfordul majd a színpadon, köztük az Ismerős Arcok, Takács Nikolas, Kelemen Angelika és Raul is. Az Angyaldoboz akcióval kapcsolatban elmondta, hogy idén hatodik alkalommal szervezi meg ezt a jótékonysági ajándékgyűjtő akciót a Tourinform Iroda, melynek során dunaújvárosiak segíthetnek dunaújvárosiakon.

Ennek során a már nem használt, de még jó állapotban lévő játékokat, könyveket, sportszereket lehet felajánlani és egy dobozba becsomagolva eljuttatni az MMK-ban vagy a Tourinform Irodába lévő gyűjtőpontokra december 7-ig. Az így összegyűjtött adományokat az Útkeresés Segítő Szolgálat, valamint a Vöröskereszt munkatársai még karácsony előtt eljuttatják a rászoruló családokhoz. Kiss András elmondta, hogy egymillió forintot fordítottak a karácsonyi világosítás korszerűsítésére, melyben a Dunaferr iskola diákjai nagyban kivették a részüket. Mint mondta, a lakossági igényeket figyelembe véve idén a betlehemet és a manóházakat a színpaddal szembe helyezik el, hogy központi helyet kapjanak a Forgatagban. Idén december 6-án jön a Mikulás a főtérre és még 7-én és 8-án is itt lesz, hogy fogadhassa a gyerekeket a főtéren felállított sátrában. Kiemelte, hogy a város karácsonyfáját idén a Pannon Oktatási Központ diákjai díszítették fel úgy, hogy az színvilágában egyezzen a forgatag díszítésével. A színpad háttérképe idén nem vetített fény lesz, hanem Joó László és graffitis csapatának alkotása.

A rovat további hírei: Közélet

DKIK: részleges ügyintézés a bázison

DKIK: részleges ügyintézés a bázison

2020. május 26. (kedd)

A járványhelyzet kritikus időszaka után csökkentett üzemmódban ugyan, de újra kezdődött az ügyfélfogadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamaránál (DKIK). Óvatos nyitás a hajtás után.

Bölcsődék, óvodák: óvatos, figyelmes nyitány

Bölcsődék, óvodák: óvatos, figyelmes nyitány

2020. május 25. (hétfő)

A tagintézményben végzett felújítás külön apropót adott arra, hogy éppen az Aranyalma Óvodában tartson tájékoztatót Barta Endre humán alpolgármester a bölcsődék, óvodák újbóli megnyitásának első napján. Vagyis ma.

Példás összefogás a tiszta Dunaújvárosért!

Példás összefogás a tiszta Dunaújvárosért!

2020. május 25. (hétfő)

Az önkormányzat és a városlakók segítségével szépült meg a Rákóczi tér a napokban, miután a lakók közössége a közelmúltban azzal a tervvel kereste meg a városvezetést, hogy együtt szeretnék rendbe tenni lakókörnyezetüket. Meg is valósult szépen.

Katolikus közösség: visszaáll(t) a régi rend

Katolikus közösség: visszaáll(t) a régi rend

2020. május 24. (vasárnap)

A hétvégi szentmiséket is engedélyezte a megyéspüspök, a következő napokban az urnatemető is nyit, ráadásul és a plébániai iroda szolgálata is újra kezdődik: az enyhítések nyomán visszaáll  régi rend a dunaújvárosi katolikus közösség életében.

Utcanévnapok - Vágó Eszter

Utcanévnapok - Vágó Eszter

2020. május 24. (vasárnap)

Új sorozatban mutatja be Dunaújváros utcaneveinek történetét városunk hivatalos honlapja.

Bölcsődék, óvodák: vissza a normál üzemmódhoz

Bölcsődék, óvodák: vissza a normál üzemmódhoz

2020. május 22. (péntek)

Megszűnik az ügyeleti rend, május 25-én, hétfőn kezdődően a szokásos működéshez térnek vissza a város bölcsődéi és az óvodái, adta hírül az önkormányzat hivatalos weboldala. Szigorú óvintézkedésekkel, persze.

Ha vasárnap, vásárnap  – de még korlátozásokal!

Ha vasárnap, vásárnap – de még korlátozásokal!

2020. május 21. (csütörtök)

Korlátozásokkal ugyan, de ismét megnyílik a vásár kapuja a nagyközönség előtt május 24-én, vasárnap. A városvezetés döntéséről és a kapcsolódó előírásokról a hivatalos honlap adott tájékoztatást.