Dunaújváros Hetilap

Átadták a Dunaújváros Egészségügyéért Díjat

2018. december 13. (csütörtök) 13:48 - doszerk

A csütörtöki közgyűlés elején ünnepélyes keretek között adták át a Dunaújváros Egészségügyéért Díjat. Az elismerést idén a képviselőtestület dr. Kéthelyi Ágnes fogszakorvos részére adományozta.

Dr. Kéthelyi Ágnes fogszakorvos gyemekként, az 1950-es években érkezett Dunaújvárosba, mikor szülei Pécsről a városba költöztek. Általános és középiskolai tanulmányait követően 1972-ben szerzett fogorvosi diplomát a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. 1974-ben a „fog- és szájbetegségek” témakörben szakvizsgát tett. Diplomája megszerzésétől folyamatosan dolgozik Dunaújvárosban, kezdetben, mint a kórház alkalmazottja körzeti fogorvosi státuszban, a későbbiek során pedig egyéni vállalkozóként az önkormányzati alapellátási feladatokat szerződés alapján végzi.

1996-tól a fog- és szájbetegségek szakfelügyelő fogorvosa. Óvodáinkban, általános- és középiskoláinkban rendszeresen ellenőrizte a gyermekek fogászati állapotát, segítette őket az egészséges felnőtté válásban.

Nyitott, kedves személyisége, szakmai tudása miatt a betegek nemcsak a városban, de a városkörnyékről is bizalommal fordultak hozzá. Szakmai tudása, emberi hozzáállása példaértékű. A hivatásában kifejtett tevékenységéért 1986-ban „Kiváló Munkáért” kitüntetést, a közösségben végzett munkájáért 2009-ben „Dunaújvárosért Díjat” kapott. Dr. Kéthelyi Ágnes Gizella fogszakorvos 2018. évben úgy döntött, hogy több mint 40 év szolgálat után befejezi az alapellátásban végzett tevékenységét városunkban. Azonban, mint a hivatását és a betegeit tisztelő szakember a stafétát egy fiatal szakember kezébe adta át, akit már az egyetemi tanulmányai idején elkezdett felkészíteni a gyógyítás munkájára. A kimagasló színvonalon, több mint 40 éven át kifejtett példaértékű szakmai tevékenységének elismeréseként Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a Dunaújváros Egészségügyéért díjat Dr. Kéthelyi Ágnes fogszakorvos részére adományozta.

A rovat további hírei: Közélet

Pár forintos emelés a kutakon

Pár forintos emelés a kutakon

2019. június 24. (hétfő)

Szerdától emelkedik a benzin és a gázolaj ára is a hazai töltőállomásokon. Előbbi bruttó 3 forinttal literenként, míg a gázolajért bruttó 5 forinttal kell többi fizetni a hét közepétől. Így a benzin átlagára 378 forintra emelkedik, a gázolaj ára pedig 391 forintra változik. 

Városszerte folytatódnak a különböző felújítások

Városszerte folytatódnak a különböző felújítások

2019. június 24. (hétfő)

Az önkormányzat megrendelésére a város több pontján dolgoznak a DVG Zrt. szakemberei. Jelenleg az egyik legjobban várt fejlesztés a járási hivatal körül kialakított új parkolók. 

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. június 23. (vasárnap)

Új játszótér épül, gyilkossággal fenyegetőzött egy férfi, csatornázás az északi városrészben, közgyűlés, adományátadó a kórházban, parkolók bővítése, évadzáró  a Bartókban - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Zárva lesz a hivatal

Zárva lesz a hivatal

2019. június 22. (szombat)

A Köztisztviselők Napját Dunaújváros közgyűlésének önkormányzati rendelete munkaszüneti nappá nyilvánította. Ezért július 1-én, hétfőn a polgármesteri hivatal zárva tart majd. A következő ügyfélfogadási nap július 3-án(szerdán) 8.00 és 18.00 óra között lesz.

Pecázás, foci, főzés, jó hangulat a Szalki-szigeten

Pecázás, foci, főzés, jó hangulat a Szalki-szigeten

2019. június 22. (szombat)

Idén már harmadik alkalommal rendezte meg szombaton az önkormányzat, a Tourinform iroda és a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület szombaton a horgász-, halászlé- és halfőző-versenyt a Szalki-szigeti kemping terültén.

A gasztronómiáé a főszerep a Szalki-szigeten

A gasztronómiáé a főszerep a Szalki-szigeten

2019. június 22. (szombat)

Ismét a Szalki-szigetre csábítják a horgászat szerelmeseit, valamint az amatőr és rutinos szakácsokat: immár harmadik alkalommal kerül ma megrendezésre a horgász, valamint hal-és halászléfőző verseny.

Az ellenzéki hazugságpropaganda ellenére egyre gyorsuló ütemben fejlődik Dunaújváros

Az ellenzéki hazugságpropaganda ellenére egyre gyorsuló ütemben fejlődik Dunaújváros

2019. június 21. (péntek)

Rendhagyó csütörtöki sajtótájékoztatóján az Ongai család Hold utcai otthonában számolt be az Otthon Melege Program ősztől induló, a főképp a közepes, illetve nagyobb városokban társasházakban élőket érintő kedvezményes lehetőségekről Dunaújváros polgármestere - írja a Pesti Srácok.