Dunaújváros Hetilap

Átadták a Dunaújváros Egészségügyéért Díjat

2018. december 13. (csütörtök) 13:48 - doszerk

A csütörtöki közgyűlés elején ünnepélyes keretek között adták át a Dunaújváros Egészségügyéért Díjat. Az elismerést idén a képviselőtestület dr. Kéthelyi Ágnes fogszakorvos részére adományozta.

Dr. Kéthelyi Ágnes fogszakorvos gyemekként, az 1950-es években érkezett Dunaújvárosba, mikor szülei Pécsről a városba költöztek. Általános és középiskolai tanulmányait követően 1972-ben szerzett fogorvosi diplomát a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. 1974-ben a „fog- és szájbetegségek” témakörben szakvizsgát tett. Diplomája megszerzésétől folyamatosan dolgozik Dunaújvárosban, kezdetben, mint a kórház alkalmazottja körzeti fogorvosi státuszban, a későbbiek során pedig egyéni vállalkozóként az önkormányzati alapellátási feladatokat szerződés alapján végzi.

1996-tól a fog- és szájbetegségek szakfelügyelő fogorvosa. Óvodáinkban, általános- és középiskoláinkban rendszeresen ellenőrizte a gyermekek fogászati állapotát, segítette őket az egészséges felnőtté válásban.

Nyitott, kedves személyisége, szakmai tudása miatt a betegek nemcsak a városban, de a városkörnyékről is bizalommal fordultak hozzá. Szakmai tudása, emberi hozzáállása példaértékű. A hivatásában kifejtett tevékenységéért 1986-ban „Kiváló Munkáért” kitüntetést, a közösségben végzett munkájáért 2009-ben „Dunaújvárosért Díjat” kapott. Dr. Kéthelyi Ágnes Gizella fogszakorvos 2018. évben úgy döntött, hogy több mint 40 év szolgálat után befejezi az alapellátásban végzett tevékenységét városunkban. Azonban, mint a hivatását és a betegeit tisztelő szakember a stafétát egy fiatal szakember kezébe adta át, akit már az egyetemi tanulmányai idején elkezdett felkészíteni a gyógyítás munkájára. A kimagasló színvonalon, több mint 40 éven át kifejtett példaértékű szakmai tevékenységének elismeréseként Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a Dunaújváros Egészségügyéért díjat Dr. Kéthelyi Ágnes fogszakorvos részére adományozta.

A rovat további hírei: Közélet

Kilátó a főtéri sétány végén

Kilátó a főtéri sétány végén

2019. január 17. (csütörtök)

Elkészült a felső Duna-parti sétány végén a kilátó acélszerkezete. Jelenleg a használatbavételi engedélyt várják, addig nem is léphet senki az építményre.

Az óvoda az oktatás egyik legfontosabb eleme

Az óvoda az oktatás egyik legfontosabb eleme

2019. január 17. (csütörtök)

Az óvoda a magyar oktatási rendszer egyik legjobban kifejlődött, legfontosabb eleme - vélekedett az emberi erőforrások minisztere budapesti sajtótájékoztatóján csütörtökön, miután látogatást tett egy XVII. kerületi intézményben.

Felújítják a Vasmű utat

Felújítják a Vasmű utat

2019. január 17. (csütörtök)

Az év első közgyűlését tartották a képviselők csütörtökön, amelyen mintegy huszonöt napirendi pontban hoztak döntést.

Emelkedik a gázolaj ára

Emelkedik a gázolaj ára

2019. január 17. (csütörtök)

A Mol bruttó 3 forinttal emeli a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a 95-ös benzin ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI.

Élő közvetítés a közgyűlésről

Élő közvetítés a közgyűlésről

2019. január 17. (csütörtök)

Élőben közvetítjük a januári közgyűlést a Városházáról. A képviselőtestület tagjai közel harminc napirendi pontban döntenek. Kövessék Önök is élőben az eseményeket a D+TV adásán keresztül, itt a DO-n.

D+ Híradó - Mezőgazdaság, jégkorong

D+ Híradó - Mezőgazdaság, jégkorong

2019. január 16. (szerda)

Kevés a csapadék ezen a télen, elkészült az ERSTE Liga jégkorong csapatainak további menetrendje - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Gőzerővel dolgoznak az uszoda felújításán

Gőzerővel dolgoznak az uszoda felújításán

2019. január 16. (szerda)

A Fabó Éva Sportuszoda felújítás a Modern Városok Program keretében valósul meg, célja egy sport és vízi centrum létrehozása, melynek első lépcsője az élményfürdő visszavásárlása, felújítása és a városlakók előtti megnyitása volt. Az 1958-ban épül uszoda teljes rekonstrukciója, tavaly októberben kezdődött el.