Cseh siker a Santa Claus Kupán

spigott - 2018. december 10. 8:00

A cseh Decin gárdája nyerte a péntektől vasárnapig megrendezett XII. Santa Claus Kupa elnevezésű nemzetközi U10-es utánpótlás tornát a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

Immáron tizenkettedik alkalommal rendezték meg péntektől vasárnapig a Santa Claus Kupa elnevezésű utánpótlás jégkorong tornát a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Az egy héttel ezelőtt megtartott U10 AA-s viadalhoz képest szintet léptek a szervezők, valamint a résztvevő csapatok is, így a 3 A-s tornán összesen húsz U10-es együttes küzdött meg egymással a minél szebb eredményekért. A nemzetközi mezőny erősségére jellemző, hogy Babic Vladimir főszervező egy héttel ezelőtt azt jósolta, hogy nagy meglepetést jelentene, ha akár egy magyar csapat is bejutna a legjobb nyolc közé.

A meglepetést végül a Vasas fiatal hokisai szállították, ugyanis az első napot követően a piros-kék fiatalok óriási csatában biztosították helyüket a felsőházban, ám ott már túl sok babér nem termett a fővárosiaknak, s végül a nyolcadik helyen fejezték be a viadalt. A háromnapos, végig kiváló hangulatú és remek meccseket hozó tornát végül a cseh Decin gárdája nyerte, megelőzve a szlovák HK Altis és a Ruzinov együtteseit. A Dunaújvárosi Acélbikák U10-es gárdája tisztességgel, becsülettel hajtotta végig a tornát, ám ez most a 19. helyre volt elég a DAB ifjú jégkorongozóinak.

Fáradtan, de érthetően elégedetten nyilatkozott a torna végén Babic Vladimir főszervező is, akinek munkáját a világ egyik legjobb utánpótlás együttesének társalapítója is elismerte az idei viadalon.

- Ahogy bő egy héttel ezelőtt az U10 AA-s tornán, úgy ezúttal is kiváló volt a szervezés, szerencsére a szervező csapatunk már óriási rutint szerzett az elmúlt években, így ezúttal is elégedetten térhettek haza azok a csapatok, akik Dunaújvárosban töltötték a mögöttünk hagyott hétvégét. Három nap alatt összesen száz mérkőzést játszottak le a csapatok, s ezúttal is kiváló meccseket, valamint nagyon ügyes fiatalokat láthattak azok, akik kilátogattak a Dunaújvárosi Jégcsarnokba. Nagyon erős mezőny jött össze, az első tizenöt együttes közül bárki nyerhetett volna, s bár mi most sajnos a 19. helyen fejeztük be a küzdelmeket, de a lényeg az volt, hogy erős ellenfelekkel szemben játszhattak a gyerekek, ami sokat jelent a fejlődésükben. Tudni kell azonban azt is, hogy az elmúlt három évben annyira magas színvonalú lett ez a torna, hogy például egy Kassa, egy Besztercebánya már nem jön ide, inkább AA-s kupákon méreti meg magát ebben a korosztályban, mert nem akar a vert mezőnyben végezni. Ez persze évről évre változik, az idén győztes cseh Decin például már most jelezte, hogy nem valószínű, hogy el tud jönni jövőre, mert a következő korosztályának túl erős lenne ez a viadal. Összességében nagyon elégedettek voltunk az idei tornával, s óriási megtiszteltetés volt számunkra, hogy ellátogatott Dunaújvárosba a cseh Petr Jonak is, aki társalapítója a Czech Knights csapatának, mely idén megnyerte a világ legnagyobb U10-es tornáját, a kanadai PeeWee Cup-ot. A cseh szakember is elismerően nyilatkozott a viadalról, s mint azt elmondta, ilyen lebonyolítású és szervezettségű viadalon Európában még soha nem járt. Ez óriási elismerés számunkra, s természetesen további erőt ad ahhoz, hogy folytassuk azt a munkát, amit az elmúlt években erre a viadalra áldoztunk.

A XII. Santa Claus Kupa U10 AAA végeredménye: 1. HC Decin (CZE), 2. HK Altis (SVK), 3. HK Ruzinov (SVK), 4. HK Novy Jicin (CZE), 5. HK Dukla Trencin (SVK), 6. HC Ocelari Trinec (CZE), 7. Hoba Bratislava (SVK), 8. Vasas Budapest, 9. Pilsen Wolves (CZE), 10. UTE Budapest, 11. HK Levice (SVK), 12. MAC Budapest, 13. HD Jesenice (SLO), 14. FTC Budapest, 15. Ifj. Ocskay Gábor JA, 16. Corona Brasov (ROU), 17. HC Byci Karvina (CZE), 18. Slovan Bratislava (SVK), 19. Dunaújvárosi Acélbikák, 20. Sportországi Cápák.

Különdíjak

Legjobb kapus: Javora Antonyn (HK Novy Jicin)
Legjobb hátvéd: Samuel Pisarcík (HK Dukla Trencin)
Legjobb csatár: Samuel Marinek (HK Ruzinov)
Legértékesebb játékos: Sanejstr Stanislav (HC Decin)
Gólkirály: Michal Lazovsky (HK Altis)

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.