Egy meccs a Szuperkupáért

2018. december 21. (péntek) 13:32 - Szárszó Lajos

A TippMix kupáért december 22-én Budapesten, a Császár-Komjádi Uszodában mérkőzik meg egymással a DUE-Maarsk Graphics az UVSE Hunguest Hotel ellen.

A Tatabánya elleni sima győzelmet követően (14-4) sokkal nehezebb feladat előtt állnak női vízilabdázóink, akik ezúttal Budapesten, a 2018. évi TippMix Női Vízilabda Szuperkupa elhódításáért mérkőznek meg az UVSE csapatával. Mint mindig, most is izgalmas összecsapás elé nézünk, melyet fokoz, hogy a kupa megszerzése egy mérkőzésen dől el. Az idei bajnokságban egyszer játszottak egymás ellen a hölgyek, akkor a fővárosiak győztek 11-8-ra. De mint tudjuk, a kupameccs mindig más, mint egy bajnoki derbi, és ez most is így igaz. A Szuperkupa döntőbe az előző szezonban elért Magyar Bajnoki és Magyar Kupa eredmény alapján kvalifikálták magukat a résztvevők.

Kép: DO-archív

Ebben azért van egy kis csavar, hiszen a kiírás szerint a két fél a Magyar Bajnokság I. helyezettje és Magyar Kupa I. helyezettje kellene, hogy legyen, ám ez mindkét esetben az UVSE. Ekkor azonban a második pont lép érvénybe, vagyis az, hogy az indulási jog a Magyar Kupa második helyezettjére, vagyis a DUE-Maarks Graphics együttesére száll át. Mivel a szabályok szerint a Szuperkupa egy mérkőzésből áll, azt döntésre kell a vinni, így amennyiben a rendes játékidő letelte után egyenlő az állás, akkor a mérkőzést a FINA szabályok szerinti szétlövéssel kell eldönteni.

TippMix Női Vízilabda Szuperkupa

2018. decembrer 22. 18.30 UVSE Hunguest Hotel – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics
Helyszín: Császár-Komjádi Uszoda

A rovat további hírei: Sport

Itthon javított a Kohász

Itthon javított a Kohász

2019. április 20. (szombat)

Óriási küzdelemben aratott háromgólos győzelmet a Mosonmagyaróvár elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a K&H női kézilabda liga szombat esti fordulójában.

Nem hibáztak a fiatalok

Nem hibáztak a fiatalok

2019. április 20. (szombat)

A Dunaújváros PASE három utánpótlás labdarúgó csapata is könnyedén nyerte ma délelőtti bajnoki találkozóját.

Biztos siker a rangadón

Biztos siker a rangadón

2019. április 20. (szombat)

Újabb lépést tett a korosztályos bajnokság megnyerése felé a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata.

Itthon javíthat a Kohász

Itthon javíthat a Kohász

2019. április 19. (péntek)

Csapatként, egységesen kell játszania kézilabdázóinknak a Mosonmagyaróvár elleni hazai találkozón ahhoz, hogy itthon tartsák a bajnoki pontokat.

Nagy lépés az ezüst felé

Nagy lépés az ezüst felé

2019. április 19. (péntek)

Ötgólos, 6-1-es sikert aratott az SZP-Asztalos gárdája a Dunabiztos Micro elleni rangadón a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Végül könnyed siker

Végül könnyed siker

2019. április 18. (csütörtök)

Az első félidőben még akadozott a gépezet, ám a fordulás után kinyitotta a gólzsák száját a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Kecskemét elleni edzőmeccsen.

Az UVSE ellen döntőznek a vízilabdázók

Az UVSE ellen döntőznek a vízilabdázók

2019. április 18. (csütörtök)

A címvédő UVSE ellen ugorhat medencébe a bajnoki finálé három nyert mérkőzésig tartó párharcában a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.