Egy meccs a Szuperkupáért

2018. december 21. (péntek) 13:32 - Szárszó Lajos

A TippMix kupáért december 22-én Budapesten, a Császár-Komjádi Uszodában mérkőzik meg egymással a DUE-Maarsk Graphics az UVSE Hunguest Hotel ellen.

A Tatabánya elleni sima győzelmet követően (14-4) sokkal nehezebb feladat előtt állnak női vízilabdázóink, akik ezúttal Budapesten, a 2018. évi TippMix Női Vízilabda Szuperkupa elhódításáért mérkőznek meg az UVSE csapatával. Mint mindig, most is izgalmas összecsapás elé nézünk, melyet fokoz, hogy a kupa megszerzése egy mérkőzésen dől el. Az idei bajnokságban egyszer játszottak egymás ellen a hölgyek, akkor a fővárosiak győztek 11-8-ra. De mint tudjuk, a kupameccs mindig más, mint egy bajnoki derbi, és ez most is így igaz. A Szuperkupa döntőbe az előző szezonban elért Magyar Bajnoki és Magyar Kupa eredmény alapján kvalifikálták magukat a résztvevők.

Kép: DO-archív

Ebben azért van egy kis csavar, hiszen a kiírás szerint a két fél a Magyar Bajnokság I. helyezettje és Magyar Kupa I. helyezettje kellene, hogy legyen, ám ez mindkét esetben az UVSE. Ekkor azonban a második pont lép érvénybe, vagyis az, hogy az indulási jog a Magyar Kupa második helyezettjére, vagyis a DUE-Maarks Graphics együttesére száll át. Mivel a szabályok szerint a Szuperkupa egy mérkőzésből áll, azt döntésre kell a vinni, így amennyiben a rendes játékidő letelte után egyenlő az állás, akkor a mérkőzést a FINA szabályok szerinti szétlövéssel kell eldönteni.

TippMix Női Vízilabda Szuperkupa

2018. decembrer 22. 18.30 UVSE Hunguest Hotel – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics
Helyszín: Császár-Komjádi Uszoda

A rovat további hírei: Sport

Megyei rangadó előtt

Megyei rangadó előtt

2020. február 26. (szerda)

A MÁV Előre elleni hazai mérkőzéssel folytatja az NB I Liga alapszakasz második körének küzdelmeit ma este a Dunaferr SE röplabda csapata.

Bő keret a selejtezőre

Bő keret a selejtezőre

2020. február 26. (szerda)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia jobbszélsője, Grosch Vivien is bekerült az olimpiai selejtezőre készülő magyar női kézilabda válogatott bő keretébe.

Épül, szépül a stroke őrző!

Épül, szépül a stroke őrző!

2020. február 25. (kedd)

Tovább folytatódik a stroke őrző kialakítása a Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztályán.

Újra a Dunaújváros Kupáért

Újra a Dunaújváros Kupáért

2020. február 25. (kedd)

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség március 3-áig várja a csapatok jelentkezését a 18. Dunaújváros Kupa küzdelmeire.

Nem volt esély az UVSE ellen

Nem volt esély az UVSE ellen

2020. február 24. (hétfő)

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata is vereséget szenvedett az UVSE elleni hazai bajnokin.

Hard Dog Race Dunaújvárosban is

Hard Dog Race Dunaújvárosban is

2020. február 24. (hétfő)

Városunkba érkezik március 14-én a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, melynek főbb céljai közé tartozik a megfelelő kutyatartási kultúra elsajátítása és mindennapi alkalmazása.

Elmaradt a visszavágás

Elmaradt a visszavágás

2020. február 24. (hétfő)

Csak az első harmadban tudta megnehezíteni az Ares HC dolgát a DUE RFT floorball csapata a két gárda vasárnapi bajnokiján.