Egy meccs a Szuperkupáért

2018. december 21. (péntek) 13:32 - Szárszó Lajos

A TippMix kupáért december 22-én Budapesten, a Császár-Komjádi Uszodában mérkőzik meg egymással a DUE-Maarsk Graphics az UVSE Hunguest Hotel ellen.

A Tatabánya elleni sima győzelmet követően (14-4) sokkal nehezebb feladat előtt állnak női vízilabdázóink, akik ezúttal Budapesten, a 2018. évi TippMix Női Vízilabda Szuperkupa elhódításáért mérkőznek meg az UVSE csapatával. Mint mindig, most is izgalmas összecsapás elé nézünk, melyet fokoz, hogy a kupa megszerzése egy mérkőzésen dől el. Az idei bajnokságban egyszer játszottak egymás ellen a hölgyek, akkor a fővárosiak győztek 11-8-ra. De mint tudjuk, a kupameccs mindig más, mint egy bajnoki derbi, és ez most is így igaz. A Szuperkupa döntőbe az előző szezonban elért Magyar Bajnoki és Magyar Kupa eredmény alapján kvalifikálták magukat a résztvevők.

Kép: DO-archív

Ebben azért van egy kis csavar, hiszen a kiírás szerint a két fél a Magyar Bajnokság I. helyezettje és Magyar Kupa I. helyezettje kellene, hogy legyen, ám ez mindkét esetben az UVSE. Ekkor azonban a második pont lép érvénybe, vagyis az, hogy az indulási jog a Magyar Kupa második helyezettjére, vagyis a DUE-Maarks Graphics együttesére száll át. Mivel a szabályok szerint a Szuperkupa egy mérkőzésből áll, azt döntésre kell a vinni, így amennyiben a rendes játékidő letelte után egyenlő az állás, akkor a mérkőzést a FINA szabályok szerinti szétlövéssel kell eldönteni.

TippMix Női Vízilabda Szuperkupa

2018. decembrer 22. 18.30 UVSE Hunguest Hotel – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics
Helyszín: Császár-Komjádi Uszoda

A rovat további hírei: Sport

Ez más meccs lesz

Ez más meccs lesz

2019. február 23. (szombat)

Kemény csatára számíthat a Békéscsaba elleni hazai bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

A kupadöntőért küzd a Dunaferr

A kupadöntőért küzd a Dunaferr

2019. február 23. (szombat)

A Veszprém elleni mérkőzésen juthat be a Magyar Kupa fináléjába a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Csúfos vereséggel búcsúztak a Bikák

Csúfos vereséggel búcsúztak a Bikák

2019. február 22. (péntek)

A dunaújvárosi jégkorong múltjához képest méltatlanul alacsony színvonalú játékkal, nagyarányú vereséggel búcsúzott az idei Erste Liga szezontól a Dunaújvárosi Acélbikák csapata.

Most a Fradi volt a jobb!

Most a Fradi volt a jobb!

2019. február 22. (péntek)

Hiába vezetett a harmadik negyed derekán még két góllal, 10-8-as vereséget szenvedett a Fradi elleni rangadón a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2019. február 22. (péntek)

Csalódottan, nagyon rossz passzban várja a 2018/2019-es szezon utolsó mérkőzését ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Pécsre utazik a Dunaferr

Pécsre utazik a Dunaferr

2019. február 21. (csütörtök)

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapatára újabb nehéz feladat vár a Liga alapszakaszának hatodik fordulójában, hiszen ismét idegenből kellene hazahozna a bajnoki pontokat.

A Ferencváros következik

A Ferencváros következik

2019. február 21. (csütörtök)

A női vízilabda bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában a DUE-Maarsk Graphics együttese a Ferencváros ellen száll medencébe.