Eredményes évet zárt a Dunaferr SE

2018. december 4. (kedd) 19:43 - Szárszó Lajos

A 2018-as esztendő lezárásaként tartotta meg karácsonyi, egyben évzáró ünnepségét a Dunaferr SE, melyen mind az öt sportág, torna, birkózás, kajak-kenu, röplabda, úszás sportolói, szakvezetői, edzői vettek részt. Az ünnepséget megtisztelték a Dunaferr SE elnökségi tagjai, a felügyelő bizottság tagjai. Az év sikereit Mátyás Gábor ügyvezető elnök úr értékelte.

A birkózó szakosztály utánpótlás nevelő rendszere a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolával és a lajoskomáromi óvodával tovább bővült, így most sok száz gyerek részesül heti rendszerességgel sportági oktatásban. A Gurics György Birkózó Centrumnak köszönhetően a szakosztályban kiváló klubélet, közösségi élet alakult ki. A centrum a 3. ütemben történő átalakítással, melyre a Magyar Birkózó Szövetségtől pályázaton 15MFt-ot nyertek, hamarosan elnyerheti végleges belső formáját. Az utánpótlás korosztályban számos diákolimpiai és magyar bajnoki érem született, valamint Nyikos Veronika személyében ismét van nemzetközi szintű sportoló. A birkózó szakosztály 3 aranyjelvényes sportolóval büszkélkedhet Sallai Sándor, Potesz Diána és Nyikos Veronika személyében.

A kajak-kenu szakosztály munkájában és vezetésében kidomborodik a tudatos építkezés. Kiváló marketing munkát végeznek, köszönhetően Pető Zsolt elnök úr magas szintű szakmai tudásának. A szakemberek terén történt személyi változások pozitív irányban hatnak a szakosztály létszámnövekedését és eredményességét tekintve, hiszen Vajda Attila és Vereczkei Ákos sportolói múltja példakép a gyerekek előtt. Komoly siker az elmúlt években a szakosztályban felnőtt, saját nevelésű sportolók száma, akik már a felnőtt nemzetközi mezőnyben is megállják a helyüket. Hajdu Jonatán, Kiss Balázs, Slihoczki Ádám mellé a jövőben felsorakozhatnak a fiatalabb korosztály eredményes kajakosai és kenusai is. A 2018. évi Dunaferr Kupa magas színvonalú megrendezése, az óriási versenyzői létszám ismét bizonyította, hogy a rendezvényre igény van és kiemelkedő szakmai értéket képvisel.

A röplabda szakág életében a TAO-nak köszönhetően számos téren előrelépés történt. Megfelelő mennyiségű és minőségű sportfelszerelést, sporteszközöket és egyéb olyan eszközöket szereztek be, amelyekre az elmúlt években nem volt lehetőség. A DSE Röplabda Akadémia Nonprofit Kft. megalakításával újabb lépést tettek azért, hogy az amúgy is jól működő utánpótlás nevelő rendszer még stabilabb alapokra helyeződjön és továbbfejlődhessen. Az utánpótlás korú sportolókból álló felnőtt gárdát sikerült összekovácsolni, az utánpótlás korosztályban az évek óta megszokott jó eredményt produkálták, melyből kiemelkedik a serdülő bajnokságban 1. helyezést elért csapat. A válogatott játékosok száma is jó arányt mutat, 7 ifjúsági, 3 junior és 1 felnőtt sportolónkat hívták be a keretbe. Szépen fejlődik a női szakág is, egyre több lány választja Dunaújvárosban ezt a sportágat. Örvendetes, hogy az anyagi lehetőséget kihasználva, Baracson egy vidéki bázis kialakítása kezdődött meg. Dunaújváros így a kiváló szakmai munkának köszönhetően az ország egyik legjobb utánpótlás nevelő központjává vált.

A torna szakosztály sikeres utánpótlás nevelő munkájának köszönhetően igen magas gyereklétszámmal dolgozik. Eredményesség terén az utánpótlás és a felnőtt korosztályban is az ország legeredményesebb szakosztályai közé tartoznak. Örvendetes, hogy a néhány éve beindított fiú szakágban már a legjobbak között vannak. A szakosztály húzóembere, Kovács Zsófia az idén sérülésekkel bajlódott, ennek ellenére a felnőtt magyar bajnokságra, majd az azt követő világbajnokságra is sikeresen fel tudott készülni és a magyar női válogatott legeredményesebb versenyzőjeként zárta a világversenyt. Balogh Kíra, Kovács Zsófia, Halász Dóra Szimonetta, Makovits Mirtill, Mayer Gréta, Makai Lilla és Böszörményi Csilla a remek egyéni eredményeik mellett az idei Női Szuper Csapatbajnokságon 2. helyet szereztek. A Gumiasztal Szakágban diákolimpiai érmeket szereztek sportolóink, valamint magyar bajnoki címmel büszkélkedhet Farkas Zita, Török Laura és Szántó Anna. A tornacsarnok energetikai beruházására a Magyar Torna Szövetség 115 MFt-ot szavazott meg, mely reményeink szerint jövő év nyarán valósulhat meg.

Az úszó szakosztályban a szakmai munka a 2018-as évben is magas szintű volt, a szakosztály működésére azonban a Fabó Éva Sportuszoda elhúzódó felújítása várhatóan negatív hatást gyakorol. Az úszásoktatás szervezésében osztozniuk kell a DFVE-vel, nincsenek könnyű helyzetben. A nemzetközi eredményesség ugyan elmarad a tavalyitól, de ebben az évben is komoly sikereket értek el úszóink. Selmeci Levente a junior válogatott tagjaként részt vett a Nyíltvízi Junior Európa Bajnokságon, Szöllősi Martin világkupa szereplése, Kállai Botond országos bajnoki címe, Kovács-Seres Hunor első helyezései dicséretesek.  Az uszoda újranyitásáig nehéz feladat a sportolók részére a mindennapos edzések biztosítása, melyet részben az élményfürdőben, részben az iváncsai uszodában oldanak meg. Az ezzel kapcsolatos plusz anyagi terhek finanszírozásában komoly szerepet vállalt a DMJV, melyet ezúttal is köszönünk. Bízunk benne, hogy a megújult létesítményben a lehetőségeket kihasználva új lendületet kaphat az úszósport, hiszen a mai kornak megfelelő edzéshelyszínen a gyerekek örömüket lelik majd a mindennapos edzésekben és a hazai rendezésű versenyekben.

Az összegzést az „Év utánpótlás sportolója” elismerések átadására került sor:

A birkózó szakosztály „Év utánpótlás sportolója”: Nyikos Veronika

A kajak-kenu szakosztály „Év utánpótlás sportolója”: Kiss Balázs

A röplabda szakosztály „Év utánpótlás sportolója”: Tomanóczy Bálint

A torna szakosztály „Év utánpótlás sportolója”: Mayer Gréta

Az úszó szakosztály „Év utánpótlás sportolója”: Kállai Botond

A rovat további hírei: Sport

Fucsovics ismét Baszilasvilivel találkozik

Fucsovics ismét Baszilasvilivel találkozik

2019. augusztus 25. (vasárnap)

Az egyedüli magyarként alanyi jogon főtáblás Fucsovics Márton a 17. helyen kiemelt Nikoloz Baszilasvilivel találkozik a hétfőn kezdődő 139. amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

Jonatán magabiztosan evezett a döntőbe!

Jonatán magabiztosan evezett a döntőbe!

2019. augusztus 24. (szombat)

Hajdu Jonatán a szegedi NKM olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon a C1 200 méter középdöntőjét megnyerve remek evezéssel vitte be hajóját a döntőbe.

Kiss Balázsék harmadikok lettek a „B” döntőben

Kiss Balázsék harmadikok lettek a „B” döntőben

2019. augusztus 24. (szombat)

A szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a Kiss Balázs – Mike Róbert kenu páros a C2-esek 1000 méteres versenyszámának „B” döntőjében a harmadik helyen végzett.

Végig koncentrálni kell!

Végig koncentrálni kell!

2019. augusztus 24. (szombat)

A szintén három ponttal álló Szekszárd otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket vasárnap délután a DPASE labdarúgó csapata.

Győzelemmel rajtolt a Dunaferr

Győzelemmel rajtolt a Dunaferr

2019. augusztus 23. (péntek)

A futsal NBI első fordulójában a gól nélküli első félidő után Pál Patrik góljával győzött a Dunaferr DUE Dutrade FC az Aramis SE ellen.

Hajdu Jonatánék bravúros vb-ezüstje

Hajdu Jonatánék bravúros vb-ezüstje

2019. augusztus 23. (péntek)

Parádés versenyzéssel szerzett ezüstérmet a szegedi világbajnokságon Hajdu Jonatán és Fekete Ádám a kenu kettesek 500 méteres versenyszámában. Kiss Balázsék viszont nem jutottak be a kenu kettesek 1000 méteres számának "A" döntőjébe.

A világ legjobb edzőitől tanulhatott

A világ legjobb edzőitől tanulhatott

2019. augusztus 23. (péntek)

A Dunaferr SE férfi röplabdacsapata szerződést kötött Mészáros Dömötörrel, aki éveken keresztül a világ legjobb bajnokságaiban játszott.