Eredményes évet zárt a Dunaferr SE

2018. december 4. (kedd) 19:43 - Szárszó Lajos

A 2018-as esztendő lezárásaként tartotta meg karácsonyi, egyben évzáró ünnepségét a Dunaferr SE, melyen mind az öt sportág, torna, birkózás, kajak-kenu, röplabda, úszás sportolói, szakvezetői, edzői vettek részt. Az ünnepséget megtisztelték a Dunaferr SE elnökségi tagjai, a felügyelő bizottság tagjai. Az év sikereit Mátyás Gábor ügyvezető elnök úr értékelte.

A birkózó szakosztály utánpótlás nevelő rendszere a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolával és a lajoskomáromi óvodával tovább bővült, így most sok száz gyerek részesül heti rendszerességgel sportági oktatásban. A Gurics György Birkózó Centrumnak köszönhetően a szakosztályban kiváló klubélet, közösségi élet alakult ki. A centrum a 3. ütemben történő átalakítással, melyre a Magyar Birkózó Szövetségtől pályázaton 15MFt-ot nyertek, hamarosan elnyerheti végleges belső formáját. Az utánpótlás korosztályban számos diákolimpiai és magyar bajnoki érem született, valamint Nyikos Veronika személyében ismét van nemzetközi szintű sportoló. A birkózó szakosztály 3 aranyjelvényes sportolóval büszkélkedhet Sallai Sándor, Potesz Diána és Nyikos Veronika személyében.

A kajak-kenu szakosztály munkájában és vezetésében kidomborodik a tudatos építkezés. Kiváló marketing munkát végeznek, köszönhetően Pető Zsolt elnök úr magas szintű szakmai tudásának. A szakemberek terén történt személyi változások pozitív irányban hatnak a szakosztály létszámnövekedését és eredményességét tekintve, hiszen Vajda Attila és Vereczkei Ákos sportolói múltja példakép a gyerekek előtt. Komoly siker az elmúlt években a szakosztályban felnőtt, saját nevelésű sportolók száma, akik már a felnőtt nemzetközi mezőnyben is megállják a helyüket. Hajdu Jonatán, Kiss Balázs, Slihoczki Ádám mellé a jövőben felsorakozhatnak a fiatalabb korosztály eredményes kajakosai és kenusai is. A 2018. évi Dunaferr Kupa magas színvonalú megrendezése, az óriási versenyzői létszám ismét bizonyította, hogy a rendezvényre igény van és kiemelkedő szakmai értéket képvisel.

A röplabda szakág életében a TAO-nak köszönhetően számos téren előrelépés történt. Megfelelő mennyiségű és minőségű sportfelszerelést, sporteszközöket és egyéb olyan eszközöket szereztek be, amelyekre az elmúlt években nem volt lehetőség. A DSE Röplabda Akadémia Nonprofit Kft. megalakításával újabb lépést tettek azért, hogy az amúgy is jól működő utánpótlás nevelő rendszer még stabilabb alapokra helyeződjön és továbbfejlődhessen. Az utánpótlás korú sportolókból álló felnőtt gárdát sikerült összekovácsolni, az utánpótlás korosztályban az évek óta megszokott jó eredményt produkálták, melyből kiemelkedik a serdülő bajnokságban 1. helyezést elért csapat. A válogatott játékosok száma is jó arányt mutat, 7 ifjúsági, 3 junior és 1 felnőtt sportolónkat hívták be a keretbe. Szépen fejlődik a női szakág is, egyre több lány választja Dunaújvárosban ezt a sportágat. Örvendetes, hogy az anyagi lehetőséget kihasználva, Baracson egy vidéki bázis kialakítása kezdődött meg. Dunaújváros így a kiváló szakmai munkának köszönhetően az ország egyik legjobb utánpótlás nevelő központjává vált.

A torna szakosztály sikeres utánpótlás nevelő munkájának köszönhetően igen magas gyereklétszámmal dolgozik. Eredményesség terén az utánpótlás és a felnőtt korosztályban is az ország legeredményesebb szakosztályai közé tartoznak. Örvendetes, hogy a néhány éve beindított fiú szakágban már a legjobbak között vannak. A szakosztály húzóembere, Kovács Zsófia az idén sérülésekkel bajlódott, ennek ellenére a felnőtt magyar bajnokságra, majd az azt követő világbajnokságra is sikeresen fel tudott készülni és a magyar női válogatott legeredményesebb versenyzőjeként zárta a világversenyt. Balogh Kíra, Kovács Zsófia, Halász Dóra Szimonetta, Makovits Mirtill, Mayer Gréta, Makai Lilla és Böszörményi Csilla a remek egyéni eredményeik mellett az idei Női Szuper Csapatbajnokságon 2. helyet szereztek. A Gumiasztal Szakágban diákolimpiai érmeket szereztek sportolóink, valamint magyar bajnoki címmel büszkélkedhet Farkas Zita, Török Laura és Szántó Anna. A tornacsarnok energetikai beruházására a Magyar Torna Szövetség 115 MFt-ot szavazott meg, mely reményeink szerint jövő év nyarán valósulhat meg.

Az úszó szakosztályban a szakmai munka a 2018-as évben is magas szintű volt, a szakosztály működésére azonban a Fabó Éva Sportuszoda elhúzódó felújítása várhatóan negatív hatást gyakorol. Az úszásoktatás szervezésében osztozniuk kell a DFVE-vel, nincsenek könnyű helyzetben. A nemzetközi eredményesség ugyan elmarad a tavalyitól, de ebben az évben is komoly sikereket értek el úszóink. Selmeci Levente a junior válogatott tagjaként részt vett a Nyíltvízi Junior Európa Bajnokságon, Szöllősi Martin világkupa szereplése, Kállai Botond országos bajnoki címe, Kovács-Seres Hunor első helyezései dicséretesek.  Az uszoda újranyitásáig nehéz feladat a sportolók részére a mindennapos edzések biztosítása, melyet részben az élményfürdőben, részben az iváncsai uszodában oldanak meg. Az ezzel kapcsolatos plusz anyagi terhek finanszírozásában komoly szerepet vállalt a DMJV, melyet ezúttal is köszönünk. Bízunk benne, hogy a megújult létesítményben a lehetőségeket kihasználva új lendületet kaphat az úszósport, hiszen a mai kornak megfelelő edzéshelyszínen a gyerekek örömüket lelik majd a mindennapos edzésekben és a hazai rendezésű versenyekben.

Az összegzést az „Év utánpótlás sportolója” elismerések átadására került sor:

A birkózó szakosztály „Év utánpótlás sportolója”: Nyikos Veronika

A kajak-kenu szakosztály „Év utánpótlás sportolója”: Kiss Balázs

A röplabda szakosztály „Év utánpótlás sportolója”: Tomanóczy Bálint

A torna szakosztály „Év utánpótlás sportolója”: Mayer Gréta

Az úszó szakosztály „Év utánpótlás sportolója”: Kállai Botond

A rovat további hírei: Sport

Ki kapja a rangos elismerést?

Ki kapja a rangos elismerést?

2019. november 20. (szerda)

Dunaújváros közgyűlésének rendelete szerint, a Dunaújváros Sportjáért díj azon személyeknek és közösségeknek adományozható, akik Dunaújvárosban a testnevelés és sport területén kiváló munkát végeztek, vagy kimagasló sporteredményeket értek el.

Nagy csaták a Gárdonyiban

Nagy csaták a Gárdonyiban

2019. november 20. (szerda)

Közel száz sportoló vett részt a második alkalommal megrendezett Dunaújvárosi Nyílt Lábtoll-labda Versenyen.

A Vegyészt fogadjuk a Magyar Kupában

A Vegyészt fogadjuk a Magyar Kupában

2019. november 20. (szerda)

A röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének szerdai játéknapján a Dunaferr SE a Kazincbarcikát fogadja a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Ezúttal egy pont jutott

Ezúttal egy pont jutott

2019. november 19. (kedd)

Egy döntetlennel és két vereséggel zárták hétvégi bajnoki mérkőzéseiket a Dunaújváros PASE utánpótlás labdarúgói.

Rossi: nem tudom elképzelni, hogy döntetlen legyen

Rossi: nem tudom elképzelni, hogy döntetlen legyen

2019. november 19. (kedd)

Marco Rossi szövetségi kapitány nem tudja elképzelni, hogy a magyar labdarúgó-válogatott döntetlent játsszon a walesi csapat vendégeként a sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Sikeres utánpótlás

Sikeres utánpótlás

2019. november 19. (kedd)

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízlabda csapata is magabiztos győzelmet aratott a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulójában.

Döntetlent játszott a Dunaferr

Döntetlent játszott a Dunaferr

2019. november 18. (hétfő)

A futsal NB I 10. fordulójában kétgólos hátrányból állt fel a Dunaferr DUE Dutrade FC csapata az Aramis otthonában, ám győznie így sem sikerült.