Eredményes évet zárt a Dunaferr SE

2018. december 4. (kedd) 19:43 - Szárszó Lajos

A 2018-as esztendő lezárásaként tartotta meg karácsonyi, egyben évzáró ünnepségét a Dunaferr SE, melyen mind az öt sportág, torna, birkózás, kajak-kenu, röplabda, úszás sportolói, szakvezetői, edzői vettek részt. Az ünnepséget megtisztelték a Dunaferr SE elnökségi tagjai, a felügyelő bizottság tagjai. Az év sikereit Mátyás Gábor ügyvezető elnök úr értékelte.

A birkózó szakosztály utánpótlás nevelő rendszere a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolával és a lajoskomáromi óvodával tovább bővült, így most sok száz gyerek részesül heti rendszerességgel sportági oktatásban. A Gurics György Birkózó Centrumnak köszönhetően a szakosztályban kiváló klubélet, közösségi élet alakult ki. A centrum a 3. ütemben történő átalakítással, melyre a Magyar Birkózó Szövetségtől pályázaton 15MFt-ot nyertek, hamarosan elnyerheti végleges belső formáját. Az utánpótlás korosztályban számos diákolimpiai és magyar bajnoki érem született, valamint Nyikos Veronika személyében ismét van nemzetközi szintű sportoló. A birkózó szakosztály 3 aranyjelvényes sportolóval büszkélkedhet Sallai Sándor, Potesz Diána és Nyikos Veronika személyében.

A kajak-kenu szakosztály munkájában és vezetésében kidomborodik a tudatos építkezés. Kiváló marketing munkát végeznek, köszönhetően Pető Zsolt elnök úr magas szintű szakmai tudásának. A szakemberek terén történt személyi változások pozitív irányban hatnak a szakosztály létszámnövekedését és eredményességét tekintve, hiszen Vajda Attila és Vereczkei Ákos sportolói múltja példakép a gyerekek előtt. Komoly siker az elmúlt években a szakosztályban felnőtt, saját nevelésű sportolók száma, akik már a felnőtt nemzetközi mezőnyben is megállják a helyüket. Hajdu Jonatán, Kiss Balázs, Slihoczki Ádám mellé a jövőben felsorakozhatnak a fiatalabb korosztály eredményes kajakosai és kenusai is. A 2018. évi Dunaferr Kupa magas színvonalú megrendezése, az óriási versenyzői létszám ismét bizonyította, hogy a rendezvényre igény van és kiemelkedő szakmai értéket képvisel.

A röplabda szakág életében a TAO-nak köszönhetően számos téren előrelépés történt. Megfelelő mennyiségű és minőségű sportfelszerelést, sporteszközöket és egyéb olyan eszközöket szereztek be, amelyekre az elmúlt években nem volt lehetőség. A DSE Röplabda Akadémia Nonprofit Kft. megalakításával újabb lépést tettek azért, hogy az amúgy is jól működő utánpótlás nevelő rendszer még stabilabb alapokra helyeződjön és továbbfejlődhessen. Az utánpótlás korú sportolókból álló felnőtt gárdát sikerült összekovácsolni, az utánpótlás korosztályban az évek óta megszokott jó eredményt produkálták, melyből kiemelkedik a serdülő bajnokságban 1. helyezést elért csapat. A válogatott játékosok száma is jó arányt mutat, 7 ifjúsági, 3 junior és 1 felnőtt sportolónkat hívták be a keretbe. Szépen fejlődik a női szakág is, egyre több lány választja Dunaújvárosban ezt a sportágat. Örvendetes, hogy az anyagi lehetőséget kihasználva, Baracson egy vidéki bázis kialakítása kezdődött meg. Dunaújváros így a kiváló szakmai munkának köszönhetően az ország egyik legjobb utánpótlás nevelő központjává vált.

A torna szakosztály sikeres utánpótlás nevelő munkájának köszönhetően igen magas gyereklétszámmal dolgozik. Eredményesség terén az utánpótlás és a felnőtt korosztályban is az ország legeredményesebb szakosztályai közé tartoznak. Örvendetes, hogy a néhány éve beindított fiú szakágban már a legjobbak között vannak. A szakosztály húzóembere, Kovács Zsófia az idén sérülésekkel bajlódott, ennek ellenére a felnőtt magyar bajnokságra, majd az azt követő világbajnokságra is sikeresen fel tudott készülni és a magyar női válogatott legeredményesebb versenyzőjeként zárta a világversenyt. Balogh Kíra, Kovács Zsófia, Halász Dóra Szimonetta, Makovits Mirtill, Mayer Gréta, Makai Lilla és Böszörményi Csilla a remek egyéni eredményeik mellett az idei Női Szuper Csapatbajnokságon 2. helyet szereztek. A Gumiasztal Szakágban diákolimpiai érmeket szereztek sportolóink, valamint magyar bajnoki címmel büszkélkedhet Farkas Zita, Török Laura és Szántó Anna. A tornacsarnok energetikai beruházására a Magyar Torna Szövetség 115 MFt-ot szavazott meg, mely reményeink szerint jövő év nyarán valósulhat meg.

Az úszó szakosztályban a szakmai munka a 2018-as évben is magas szintű volt, a szakosztály működésére azonban a Fabó Éva Sportuszoda elhúzódó felújítása várhatóan negatív hatást gyakorol. Az úszásoktatás szervezésében osztozniuk kell a DFVE-vel, nincsenek könnyű helyzetben. A nemzetközi eredményesség ugyan elmarad a tavalyitól, de ebben az évben is komoly sikereket értek el úszóink. Selmeci Levente a junior válogatott tagjaként részt vett a Nyíltvízi Junior Európa Bajnokságon, Szöllősi Martin világkupa szereplése, Kállai Botond országos bajnoki címe, Kovács-Seres Hunor első helyezései dicséretesek.  Az uszoda újranyitásáig nehéz feladat a sportolók részére a mindennapos edzések biztosítása, melyet részben az élményfürdőben, részben az iváncsai uszodában oldanak meg. Az ezzel kapcsolatos plusz anyagi terhek finanszírozásában komoly szerepet vállalt a DMJV, melyet ezúttal is köszönünk. Bízunk benne, hogy a megújult létesítményben a lehetőségeket kihasználva új lendületet kaphat az úszósport, hiszen a mai kornak megfelelő edzéshelyszínen a gyerekek örömüket lelik majd a mindennapos edzésekben és a hazai rendezésű versenyekben.

Az összegzést az „Év utánpótlás sportolója” elismerések átadására került sor:

A birkózó szakosztály „Év utánpótlás sportolója”: Nyikos Veronika

A kajak-kenu szakosztály „Év utánpótlás sportolója”: Kiss Balázs

A röplabda szakosztály „Év utánpótlás sportolója”: Tomanóczy Bálint

A torna szakosztály „Év utánpótlás sportolója”: Mayer Gréta

Az úszó szakosztály „Év utánpótlás sportolója”: Kállai Botond

A rovat további hírei: Sport

Kemény ellenfelek a Diapolo Kupán

Kemény ellenfelek a Diapolo Kupán

2019. június 20. (csütörtök)

Olaszország, Hollandia és a magyar Universiade-válogatott ellen ugrik medencébe a világbajnokság előtti Diapolo Kupán a magyar női vízilabda válogatott.

Két érem a diákolimpián

Két érem a diákolimpián

2019. június 20. (csütörtök)

Egy ezüst- és egy bronzéremmel zárták a Salgótarjánban megrendezett országos diákolimpiai döntőt a rudas iskola strandkézilabda csapatai.

Svédországból érkezik a DAB új csatára

Svédországból érkezik a DAB új csatára

2019. június 19. (szerda)

A 25 éves Alexander Pettersson a svéd másodosztályból szerződött a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatához.

Döntetlenről folytatják

Döntetlenről folytatják

2019. június 19. (szerda)

Az első félidőben a DPASE, a másodikban a Biatorbágy U17-es labdarúgói játszottak jobban, így 1-1-es döntetlennel ért véget a két gárda osztályozójának első mérkőzése.

Fehér Zsolt: Maximálisan teljesítettek a fiúk

Fehér Zsolt: Maximálisan teljesítettek a fiúk

2019. június 19. (szerda)

Teljesítette a szakvezetés alapvető célkitűzését a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely egy komoly sérüléshullám ellenére is a negyedik helyen fejezte be az 2018/2019-es bajnoki szezont.

A célfotó döntötte el a válogatót

A célfotó döntötte el a válogatót

2019. június 18. (kedd)

Hatalmas verseny után, a második helyen ért célba Kiss Balázs és Dóri Bence kettőse a szolnoki II. Felnőtt és Ifjúsági, I. Parakenu Válogatóversenyen.

A második kalapból várja a sorsolást a válogatott

A második kalapból várja a sorsolást a válogatott

2019. június 18. (kedd)

A magyar férfi kézilabda-válogatott a második kalapból várja a januári Európa-bajnokság jövő pénteki, bécsi sorsolását.