"Nem öregedtünk, növekedtünk!"

2018. december 17. (hétfő) 20:55 - spigott

Idén is remek évet zárt a Dunaferr SE kajak-kenu és sárkányhajó szakosztálya, melynek felnőtt és utánpótlás kiválóságai a hazai és nemzetközi versenyeken is jól szerepelve öregbítették az egyesület hírnevét.

A Lemezalakító Kft. Duna-parti szabadidőparkjában tartotta szokásos évzáró ünnepségét a Dunaferr SE kajak-kenu és sárkányhajó szakosztálya, melyen a versenyzők, edzők és vezetők mellett természetesen a támogatók is elbúcsúztatták a mögöttük hagyott sikeres esztendőt. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség részéről Boros Gergely szakmai igazgató köszöntötte a jelenlévőket, kiemelve, hogy magyar kajak-kenu sport 2018-ban is nagyon sikeresen szerepelt a nemzetközi versenyeken, az utánpótlás és felnőtt mezőnyben egyaránt.

- Ezekből a csodálatos eredményekből a dunaújvárosi egyesület is kivette a részét, több válogatott sportoló is képviselte az egyesületet a különböző korosztályokban. A felnőtteknél Kiss Balázs, Hajdu Jonatán és Slihoczki Ádám, míg az utánpótlásnál Mányi Zsófia és Boldis Csenge is remekül szerepeltek az idei évben. Az egyesület munkája stabilnak és jónak mondható, ezt mutatja az is, hogy a hazai egyesületek között a nagyon jónak mondható huszadik helyet sikerült a pontversenyben elérni, ráadásul a létszámot is sikerül stabilan hozni a szakosztálynak, így elmondható, hogy egy erős, jó bástyája ez az egyesület a szövetségnek. Nagy változást jelentett, hogy két példakép, Vajda Attila és Vereckei Ákos is csatlakozott az edzői csapathoz, ami a gyerekeknek mindenképpen rengeteget jelenthet, hogy ilyen szakemberek foglalkoznak velük – fogalmazott az MKKSZ szakmai igazgatója.

A folytatásban Pető Zsolt, a szakosztály elnöke tekintett vissza a remek eredményeket hozó 2018-as évre, mely alatt nem öregedett, hanem növekedett a szakosztály, s mint azt kajak-kenusaink első embere elmondta, egy fantasztikus évet sikerült maguk mögött hagyniuk. Az utánpótlás és felnőtt magyar bajnoki versenyeken összesen 39 érmet szereztek a dunaújvárosi versenyzők, akik 16 alkalommal állhattak a dobogó legfelső fokára, s 8 ezüstérem mellett még 15 bronzéremnek is örülhettek. A nemzetközi versenyeken is jól szerepeltek a Dunaferr SE kajak-kenusai, s ugyan a világbajnokságon és az Európa-bajnokságon kevés hiányzott a dobogóhoz, a világkupában már egy első és egy második helyet is begyűjtöttek a felnőttek között a dunaújvárosi kenusok. Az U23-as világbajnokságon Kiss Balázs bronzéremnek örülhetett, de jutott érem a Dunaferr SE tehetségeinek az Olimpiai Reménységek Versenyén, valamint a maratoni Európa-bajnokságon is.

Óriási sikert hozott a hagyományosnak mondható Dunaferr Kupa, melyen huszonkilenc egyesület több mint hétszáz versenyzője ült, vagy térdelt hajóba az ország egyik legnépszerűbb regionális versenyén. A Vasvári iskola Sulisárkány bajnokságot nyert csapatát három Dunaferres versenyző segítette hozzá a jól megérdemelt aranyéremhez, így a szakosztály idei eredményeire ezúttal sem lehetett panasz. Mint azt Pető Zsolt elmondta, óriási szerencse és megtiszteltetés érte a szakosztályt azzal, hogy Vajda Attila és Vereckei Ákos is csatlakozott a szakmai gárdához, személyükben két olyan kiváló edzőt nyertek, akik neve és munkája garancia a fejlődésre. A szakosztály elnöke elmondta, hogy idén a túraeszközök beszerzése jelentette a közvetlen fejlesztéseket, ugyanakkor sikerült előrébb lépniük a csónakház felújításában is, mert minden szerződést alá tudtak írni, így 2019. április 1-től megkezdődik a létesítmény belső felújítása is, s augusztus végére be is fejezhetik, így a következő felkészülési szezont szeptember 1-től már lényegesen jobb körülmények között kezdhetik meg a versenyzők.

Az év értékelését követően a szakosztály vezetése köszöntötte azokat a versenyzőket, akik idei eredményeikkel, munkájukkal példát mutattak társaik számára, így az idén Hajdu Jonatán, Kiss Balázs, Slihoczki Ádám, Kovács Máté, Mányi Zsófia, Bucsi Bence, Kulcsár Dorina, Boldis Csenge, Pető Ákos, Decsi Dorina, Székely Dorka, Kovács Bendegúz, Koós Marcell, Éberhardt Richárd, Decsi Márk, Rónai Márton, Perger Máté, Árva Bálint, Kovács Boglárka, Árva Gréta, Mérges Anna, illetve Hubikné Tarján Éva munkáját ismerte el a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának vezetése.

Sikeres évet hagyott maga mögött a Dunaferr SE kiváló versenyzője, Kiss Balázs is, aki már előre tekint, s mindenképpen szeretne ott lenni a 2019-es szegedi világbajnokságon.

- Az idei évemnek úgy álltam neki, hogy elsősorban az U23-as világbajnokság volt a fókuszban, hiszen egyesben és párosban is szerettem volna kijutni a vb-re. Ez meg is valósult, ám végül 1000 párosban indultam csak el, ahol szintén sikerült elérni a célomat, s Dóri Bencével a harmadik helyet tudtuk megszerezni, így szépen zártam az utolsó U23-as évemet. Célom volt az is, hogy megvillantsam magam a felnőttek között is, s ez is összejött, mert az idei összes felnőtt nemzetközi versenyen részt tudtam venni, s ezeken is szép eredményeket hoztam. Jövőre magamnak szeretnék bizonyítani elsősorban, azt tűztem ki magam elé, hogy ott legyek a szegedi világbajnokságon, elsősorban a kenu kettesek 1000 méteres számában, de szeretnék csatát vívni ezért 1000 egyesben is, s ezért mindent el is fogok követni a jövőben is.

A rovat további hírei: Sport

Meglepetéssel folytatódott a bajnokság

Meglepetéssel folytatódott a bajnokság

2019. július 16. (kedd)

Megszerezte első győzelmét a Decathlon Nyári Kispályás Labdarúgó Bajnokságban az újonc Szöglet FC együttese.

Szoros meccsen győzte le Kanadát a női vízilabda-válogatott

Szoros meccsen győzte le Kanadát a női vízilabda-válogatott

2019. július 16. (kedd)

Második mérkőzését is megnyerte a magyar női vízilabda-válogatott a Kvangdzsuban zajló világbajnokság csoportküzdelmei során: Bíró Attila együttese kedden Kanadát győzte le 15-14-re. A magyarok csütörtökön az olimpiai bronzérmes oroszokkal csapnak össze a csoportelsőségért.

Dunaújvárosi éremeső Fadd-Domboriban

Dunaújvárosi éremeső Fadd-Domboriban

2019. július 15. (hétfő)

Tizennégy dobogós helyezéssel zárták a Fadd-Domboriban megrendezett Vidék Bajnokság küzdelmeit a Dunaferr SE kajak-kenusai.

Fucsovics két helyet javított

Fucsovics két helyet javított

2019. július 15. (hétfő)

Fucsovics Márton két helyet javítva legutóbbi pozícióján a 49. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. A hétfőn kiadott rangsort továbbra is Novak Djokovic vezeti, aki vasárnap megvédte címét Wimbledonban.

Alakul a DPASE bajnoki programja

Alakul a DPASE bajnoki programja

2019. július 15. (hétfő)

Elkészült a teljes őszi szezon menetrendje a Dunaújváros PASE labdarúgói számára az NB III-as bajnokság Közép Csoportjában.

Elmaradt az érem az Eb-n

Elmaradt az érem az Eb-n

2019. július 14. (vasárnap)

Kulcsár Dorináék a nyolcadik, Slihoczi Ádámék a hatodik, míg Mányi Zsófia és Boldis Csenge kettőse az ötödik helyen végzett a csehországi utánpótlás kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Történelmi kiütéssel rajtolt válogatott

Történelmi kiütéssel rajtolt válogatott

2019. július 14. (vasárnap)

A magyar női vízilabda-válogatott a papírformának megfelelően a házigazda dél-koreai csapat elleni győzelemmel kezdte vasárnap a Kvangdzsuban zajló világbajnokság csoportküzdelmeit. Bíró Attila együttese 64-0-s sikerével a sportág történetének legnagyobb arányú győzelmét aratta: az eddigi rekordot Jugoszlávia tartotta, amely az 1985-ös Universiadén 62-0-ra ütötte ki Guatemalát.