"Nem öregedtünk, növekedtünk!"

2018. december 17. (hétfő) 20:55 - spigott

Idén is remek évet zárt a Dunaferr SE kajak-kenu és sárkányhajó szakosztálya, melynek felnőtt és utánpótlás kiválóságai a hazai és nemzetközi versenyeken is jól szerepelve öregbítették az egyesület hírnevét.

A Lemezalakító Kft. Duna-parti szabadidőparkjában tartotta szokásos évzáró ünnepségét a Dunaferr SE kajak-kenu és sárkányhajó szakosztálya, melyen a versenyzők, edzők és vezetők mellett természetesen a támogatók is elbúcsúztatták a mögöttük hagyott sikeres esztendőt. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség részéről Boros Gergely szakmai igazgató köszöntötte a jelenlévőket, kiemelve, hogy magyar kajak-kenu sport 2018-ban is nagyon sikeresen szerepelt a nemzetközi versenyeken, az utánpótlás és felnőtt mezőnyben egyaránt.

- Ezekből a csodálatos eredményekből a dunaújvárosi egyesület is kivette a részét, több válogatott sportoló is képviselte az egyesületet a különböző korosztályokban. A felnőtteknél Kiss Balázs, Hajdu Jonatán és Slihoczki Ádám, míg az utánpótlásnál Mányi Zsófia és Boldis Csenge is remekül szerepeltek az idei évben. Az egyesület munkája stabilnak és jónak mondható, ezt mutatja az is, hogy a hazai egyesületek között a nagyon jónak mondható huszadik helyet sikerült a pontversenyben elérni, ráadásul a létszámot is sikerül stabilan hozni a szakosztálynak, így elmondható, hogy egy erős, jó bástyája ez az egyesület a szövetségnek. Nagy változást jelentett, hogy két példakép, Vajda Attila és Vereckei Ákos is csatlakozott az edzői csapathoz, ami a gyerekeknek mindenképpen rengeteget jelenthet, hogy ilyen szakemberek foglalkoznak velük – fogalmazott az MKKSZ szakmai igazgatója.

A folytatásban Pető Zsolt, a szakosztály elnöke tekintett vissza a remek eredményeket hozó 2018-as évre, mely alatt nem öregedett, hanem növekedett a szakosztály, s mint azt kajak-kenusaink első embere elmondta, egy fantasztikus évet sikerült maguk mögött hagyniuk. Az utánpótlás és felnőtt magyar bajnoki versenyeken összesen 39 érmet szereztek a dunaújvárosi versenyzők, akik 16 alkalommal állhattak a dobogó legfelső fokára, s 8 ezüstérem mellett még 15 bronzéremnek is örülhettek. A nemzetközi versenyeken is jól szerepeltek a Dunaferr SE kajak-kenusai, s ugyan a világbajnokságon és az Európa-bajnokságon kevés hiányzott a dobogóhoz, a világkupában már egy első és egy második helyet is begyűjtöttek a felnőttek között a dunaújvárosi kenusok. Az U23-as világbajnokságon Kiss Balázs bronzéremnek örülhetett, de jutott érem a Dunaferr SE tehetségeinek az Olimpiai Reménységek Versenyén, valamint a maratoni Európa-bajnokságon is.

Óriási sikert hozott a hagyományosnak mondható Dunaferr Kupa, melyen huszonkilenc egyesület több mint hétszáz versenyzője ült, vagy térdelt hajóba az ország egyik legnépszerűbb regionális versenyén. A Vasvári iskola Sulisárkány bajnokságot nyert csapatát három Dunaferres versenyző segítette hozzá a jól megérdemelt aranyéremhez, így a szakosztály idei eredményeire ezúttal sem lehetett panasz. Mint azt Pető Zsolt elmondta, óriási szerencse és megtiszteltetés érte a szakosztályt azzal, hogy Vajda Attila és Vereckei Ákos is csatlakozott a szakmai gárdához, személyükben két olyan kiváló edzőt nyertek, akik neve és munkája garancia a fejlődésre. A szakosztály elnöke elmondta, hogy idén a túraeszközök beszerzése jelentette a közvetlen fejlesztéseket, ugyanakkor sikerült előrébb lépniük a csónakház felújításában is, mert minden szerződést alá tudtak írni, így 2019. április 1-től megkezdődik a létesítmény belső felújítása is, s augusztus végére be is fejezhetik, így a következő felkészülési szezont szeptember 1-től már lényegesen jobb körülmények között kezdhetik meg a versenyzők.

Az év értékelését követően a szakosztály vezetése köszöntötte azokat a versenyzőket, akik idei eredményeikkel, munkájukkal példát mutattak társaik számára, így az idén Hajdu Jonatán, Kiss Balázs, Slihoczki Ádám, Kovács Máté, Mányi Zsófia, Bucsi Bence, Kulcsár Dorina, Boldis Csenge, Pető Ákos, Decsi Dorina, Székely Dorka, Kovács Bendegúz, Koós Marcell, Éberhardt Richárd, Decsi Márk, Rónai Márton, Perger Máté, Árva Bálint, Kovács Boglárka, Árva Gréta, Mérges Anna, illetve Hubikné Tarján Éva munkáját ismerte el a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának vezetése.

Sikeres évet hagyott maga mögött a Dunaferr SE kiváló versenyzője, Kiss Balázs is, aki már előre tekint, s mindenképpen szeretne ott lenni a 2019-es szegedi világbajnokságon.

- Az idei évemnek úgy álltam neki, hogy elsősorban az U23-as világbajnokság volt a fókuszban, hiszen egyesben és párosban is szerettem volna kijutni a vb-re. Ez meg is valósult, ám végül 1000 párosban indultam csak el, ahol szintén sikerült elérni a célomat, s Dóri Bencével a harmadik helyet tudtuk megszerezni, így szépen zártam az utolsó U23-as évemet. Célom volt az is, hogy megvillantsam magam a felnőttek között is, s ez is összejött, mert az idei összes felnőtt nemzetközi versenyen részt tudtam venni, s ezeken is szép eredményeket hoztam. Jövőre magamnak szeretnék bizonyítani elsősorban, azt tűztem ki magam elé, hogy ott legyek a szegedi világbajnokságon, elsősorban a kenu kettesek 1000 méteres számában, de szeretnék csatát vívni ezért 1000 egyesben is, s ezért mindent el is fogok követni a jövőben is.

A rovat további hírei: Sport

Kupahétvége előtt

Kupahétvége előtt

2019. december 06. (péntek)

A Szentes elleni mérkőzésen juthat be a Magyar Kupa döntőjébe a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Erdélyi túrán az Acélbikák

Erdélyi túrán az Acélbikák

2019. december 06. (péntek)

Két nap alatt két kőkemény mérkőzés vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóira az Erste Liga alapszakaszában.

Küzdelmes döntetlen

Küzdelmes döntetlen

2019. december 05. (csütörtök)

Fordulatos, izgalmas csatában értek el 28-28-as döntetlent az MTK és az FTC vegyes csapata ellen a DKKA kézilabdázói.

Jövőre újra megpróbálják!

Jövőre újra megpróbálják!

2019. december 05. (csütörtök)

Nem sikerült a feljutás, így jövőre is az NB III-ban szerepelnek a Dunaújvárosi Darts Club együttesei.

Fővárosi ellenfél a tizenhat között

Fővárosi ellenfél a tizenhat között

2019. december 05. (csütörtök)

Az NB II-es MTK Budapest lesz a Dunaújváros PASE labdarúgóinak vetélytársa a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Bravúros továbbjutás a kupában

Bravúros továbbjutás a kupában

2019. december 04. (szerda)

Remek gólokkal aratott 2-1-es győzelmet az NB II-es Siófok ellen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Magyar Kupában!

Véget ért az Ovi Foci Kupa

Véget ért az Ovi Foci Kupa

2019. december 04. (szerda)

Az Ovi Foci Kupa utolsó fordulóját rendezte meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. A kupasorozat legeredményesebb csapata egy garnitúra focimezt kapott ajándékba.