"Nem öregedtünk, növekedtünk!"

2018. december 17. (hétfő) 20:55 - spigott

Idén is remek évet zárt a Dunaferr SE kajak-kenu és sárkányhajó szakosztálya, melynek felnőtt és utánpótlás kiválóságai a hazai és nemzetközi versenyeken is jól szerepelve öregbítették az egyesület hírnevét.

A Lemezalakító Kft. Duna-parti szabadidőparkjában tartotta szokásos évzáró ünnepségét a Dunaferr SE kajak-kenu és sárkányhajó szakosztálya, melyen a versenyzők, edzők és vezetők mellett természetesen a támogatók is elbúcsúztatták a mögöttük hagyott sikeres esztendőt. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség részéről Boros Gergely szakmai igazgató köszöntötte a jelenlévőket, kiemelve, hogy magyar kajak-kenu sport 2018-ban is nagyon sikeresen szerepelt a nemzetközi versenyeken, az utánpótlás és felnőtt mezőnyben egyaránt.

- Ezekből a csodálatos eredményekből a dunaújvárosi egyesület is kivette a részét, több válogatott sportoló is képviselte az egyesületet a különböző korosztályokban. A felnőtteknél Kiss Balázs, Hajdu Jonatán és Slihoczki Ádám, míg az utánpótlásnál Mányi Zsófia és Boldis Csenge is remekül szerepeltek az idei évben. Az egyesület munkája stabilnak és jónak mondható, ezt mutatja az is, hogy a hazai egyesületek között a nagyon jónak mondható huszadik helyet sikerült a pontversenyben elérni, ráadásul a létszámot is sikerül stabilan hozni a szakosztálynak, így elmondható, hogy egy erős, jó bástyája ez az egyesület a szövetségnek. Nagy változást jelentett, hogy két példakép, Vajda Attila és Vereckei Ákos is csatlakozott az edzői csapathoz, ami a gyerekeknek mindenképpen rengeteget jelenthet, hogy ilyen szakemberek foglalkoznak velük – fogalmazott az MKKSZ szakmai igazgatója.

A folytatásban Pető Zsolt, a szakosztály elnöke tekintett vissza a remek eredményeket hozó 2018-as évre, mely alatt nem öregedett, hanem növekedett a szakosztály, s mint azt kajak-kenusaink első embere elmondta, egy fantasztikus évet sikerült maguk mögött hagyniuk. Az utánpótlás és felnőtt magyar bajnoki versenyeken összesen 39 érmet szereztek a dunaújvárosi versenyzők, akik 16 alkalommal állhattak a dobogó legfelső fokára, s 8 ezüstérem mellett még 15 bronzéremnek is örülhettek. A nemzetközi versenyeken is jól szerepeltek a Dunaferr SE kajak-kenusai, s ugyan a világbajnokságon és az Európa-bajnokságon kevés hiányzott a dobogóhoz, a világkupában már egy első és egy második helyet is begyűjtöttek a felnőttek között a dunaújvárosi kenusok. Az U23-as világbajnokságon Kiss Balázs bronzéremnek örülhetett, de jutott érem a Dunaferr SE tehetségeinek az Olimpiai Reménységek Versenyén, valamint a maratoni Európa-bajnokságon is.

Óriási sikert hozott a hagyományosnak mondható Dunaferr Kupa, melyen huszonkilenc egyesület több mint hétszáz versenyzője ült, vagy térdelt hajóba az ország egyik legnépszerűbb regionális versenyén. A Vasvári iskola Sulisárkány bajnokságot nyert csapatát három Dunaferres versenyző segítette hozzá a jól megérdemelt aranyéremhez, így a szakosztály idei eredményeire ezúttal sem lehetett panasz. Mint azt Pető Zsolt elmondta, óriási szerencse és megtiszteltetés érte a szakosztályt azzal, hogy Vajda Attila és Vereckei Ákos is csatlakozott a szakmai gárdához, személyükben két olyan kiváló edzőt nyertek, akik neve és munkája garancia a fejlődésre. A szakosztály elnöke elmondta, hogy idén a túraeszközök beszerzése jelentette a közvetlen fejlesztéseket, ugyanakkor sikerült előrébb lépniük a csónakház felújításában is, mert minden szerződést alá tudtak írni, így 2019. április 1-től megkezdődik a létesítmény belső felújítása is, s augusztus végére be is fejezhetik, így a következő felkészülési szezont szeptember 1-től már lényegesen jobb körülmények között kezdhetik meg a versenyzők.

Az év értékelését követően a szakosztály vezetése köszöntötte azokat a versenyzőket, akik idei eredményeikkel, munkájukkal példát mutattak társaik számára, így az idén Hajdu Jonatán, Kiss Balázs, Slihoczki Ádám, Kovács Máté, Mányi Zsófia, Bucsi Bence, Kulcsár Dorina, Boldis Csenge, Pető Ákos, Decsi Dorina, Székely Dorka, Kovács Bendegúz, Koós Marcell, Éberhardt Richárd, Decsi Márk, Rónai Márton, Perger Máté, Árva Bálint, Kovács Boglárka, Árva Gréta, Mérges Anna, illetve Hubikné Tarján Éva munkáját ismerte el a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának vezetése.

Sikeres évet hagyott maga mögött a Dunaferr SE kiváló versenyzője, Kiss Balázs is, aki már előre tekint, s mindenképpen szeretne ott lenni a 2019-es szegedi világbajnokságon.

- Az idei évemnek úgy álltam neki, hogy elsősorban az U23-as világbajnokság volt a fókuszban, hiszen egyesben és párosban is szerettem volna kijutni a vb-re. Ez meg is valósult, ám végül 1000 párosban indultam csak el, ahol szintén sikerült elérni a célomat, s Dóri Bencével a harmadik helyet tudtuk megszerezni, így szépen zártam az utolsó U23-as évemet. Célom volt az is, hogy megvillantsam magam a felnőttek között is, s ez is összejött, mert az idei összes felnőtt nemzetközi versenyen részt tudtam venni, s ezeken is szép eredményeket hoztam. Jövőre magamnak szeretnék bizonyítani elsősorban, azt tűztem ki magam elé, hogy ott legyek a szegedi világbajnokságon, elsősorban a kenu kettesek 1000 méteres számában, de szeretnék csatát vívni ezért 1000 egyesben is, s ezért mindent el is fogok követni a jövőben is.

A rovat további hírei: Sport

Továbbra is hibátlanul

Továbbra is hibátlanul

2019. szeptember 22. (vasárnap)

Nem okozott gondot a győzelem megszerzése a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának a Fehérvári Titánok elleni hazai találkozón.

Továbbjutás a Magyar Kupában

Továbbjutás a Magyar Kupában

2019. szeptember 22. (vasárnap)

A Dunaújváros PASE labdarúgó csapata idegenben, a Viadukt SE-Biatorbágy otthonában harcolta ki továbbjutását a hetedik fordulóba.

Ezúttal nem volt esély

Ezúttal nem volt esély

2019. szeptember 22. (vasárnap)

Az első félidőben még tartotta magát, ám végül súlyos vereséget szenvedett a DKKA U19-es csapata a Kozármisleny elleni felnőtt NB I/B-s találkozón.

Jó folytatásban bíznak az Acélbikák!

Jó folytatásban bíznak az Acélbikák!

2019. szeptember 22. (vasárnap)

Csak a győzelem lehet a célja a Fehérvári Titánok elleni hazai mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának.

Döntetlen a fővárosban

Döntetlen a fővárosban

2019. szeptember 21. (szombat)

Végletekig kiélezett csatában ért el 27-27-es döntetlent az MTK otthonában lejátszott bajnoki találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Nagy csaták a műfüvön

Nagy csaták a műfüvön

2019. szeptember 21. (szombat)

Már csak az éllovas Tízpróbások együttese nem veszített pontot a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályában.

Rangadó vár a Kohászra

Rangadó vár a Kohászra

2019. szeptember 21. (szombat)

Nehéz feladat előtt állnak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának játékosai az MTK elleni fővárosi bajnokin.