Végre egy sima győzelem

spigott - 2018. december 2. 21:35

Sok helyzetet kialakítva aratott 7-1-es győzelmet a Hokiklub Budapest elleni hazai mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Bécsben elszenvedett súlyos pénteki vereség után ma este már hazai pályán javíthatott a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely a tizedik helyezett Hokiklub Budapest ellen folytatta az Erste Liga küzdelmeit.
Corey Bricknell tanítványai erősen kezdtek, s Azari révén már a 6. percben megszerezték a vezetést, s mikor újabb hat perc elteltével Tóth is bevette Hajek ketrecét, már nyugodtabban szemlélhettük a találkozót (2-0). A vendégeknek azonban elég volt egyetlen hazai védelmi megingás, s a 17. percben megfelezték hátrányukat, igaz ennél tovább nem jutottak, így az első szünetre a DAB vonulhatott 2-1-es előnnyel. A térfélcserét követően bő három perc telt el, mikor már 4-1-es dunaújvárosi vezetést mutatott az eredményjelző, mert előbb Franssila, majd Uski talált be a fővárosi kapuba, s ezzel gyakorlatilag el is dőlt a találkozó (4-1).

A továbbra is nagyon motiváltan játszó Acélbikák ugyanis nem nagyon engedték kibontakozni ellenfelüket, s ha valami miatt elégedetlenek lehettek drukkereik, az a helyzetkihasználás volt. A 32. percben Saluga révén azért így is sikerült megszerezni az ötödik találatot, majd a DAB 18-asa a harmadik felvonás 14. másodpercében is betalált, s innentől már tényleg csak az lehetett a kérdés, hogy milyen arányban nyeri a meccset együttesünk. A folytatásban akadt helyzet mindkét oldalon, de Pinczés és Hajek is tette a dolgát, ám az 59. percben Tóth is megszerezte második találatát, így az Acélbikák végül nagyon sima, 7-1-es győzelemmel halványították a csúnya bécsi zakó emlékeit.

Corey Bricknell: - Ez volt az első meccsünk, amikor hatvan percen keresztül azt a rendszert játszottuk, amit edzéseken gyakoroltunk eddig. Sok lövésünk volt, a harmadik csatár is a pozíciójának megfelelően játszott, a hátvédek hátramaradtak, ahogyan kértük őket és a kapusunk is a helyén volt.

Dusan Kapusta: - Az utóbbi időben hanyatló formában játszunk, de ez nem fizikális, hanem mentális probléma. A következő meccsekre van hova javulni. Mindig valakik gyenge napot fognak ki a csapatból, és a légiósok sem tudnak megfelelően segíteni, ez okozza ezeket a vereségeket.

DAB – HK Budapest 7-1 (2-1, 3-0, 2-0)

DAB: Pinczés B. – Franssila 1 (1), Léránt, Uski 1 (1), Huovinen (1), Turtiainen, Jabornik (1), Hruby, Saluga 2, Iossafov (1), Dubek (2), Lencsés (1), Hüffner (1), Tóth 2 (1), Nagy M. (2), Azari 1 (2), Mestyán, Pinczés O., Németh P., Makovics. Vezetőedző: Corey Bricknell.

HK Budapest: Hajek – Szécsi (1), Orbán, Egyed 1, Sátek, Kovár (1), Lakatos, Csíki, Petres, Godó, Szűcs, Lévai, Jancsó, Köllő, Albert, Németh Á., Vajda, Bernáth, Berendi, Horváth, Izsák. Vezetőedző: Dusan Kapusta.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.