Vidáman ünnepeltek a birkózók

2018. december 13. (csütörtök) 8:00 - Szárszó Lajos

Fiatalok és veteránok, iskolavezetők és támogatók ünnepelték közösen a Dunaferr SE Birkózó Szakosztályának idei eredményeit a 2018-as karácsonyi ünnepségen.

Karácsony közeledtével összegyűlt a birkózók nagy dunaújvárosi családja, hogy közös értékeléssel, ünnepléssel, jutalmazással, majd vidám játékkal zárják a 2018-as mozgalmas esztendőt. Az ünnepséget Pintér Attila szakosztályelnök nyitotta meg, aki a köszönet szavait követően kiemelte, hogy nagyon büszke mindenkire, edzőkre, versenyzőkre egyaránt, hiszen ebben az évben is rendkívüli sikereket értek el a birkózók, miközben a szakosztálynak volt lehetősége előrébb lépnie eredményességben, szakmailag, és infrastruktúrában egyaránt. Ezt követően Mátyás Gábor szakmai igazgató értékelte az éves szakmai munkát.

- A Gurics György Birkózó Centrumnak köszönhetően a szakosztályban kiváló klubélet, közösségi élet alakult ki. A centrum 3. ütemében történő átalakításával, melyre a Magyar Birkózó Szövetségtől 15 millió Ft-ot nyertünk pályázaton, az épület elnyerte végleges belső formáját. Kiválóan sikerült a Mezőfalván megrendezett Gurics György Emléknap, melyen más küzdősportok sportolói is bemutatták tudásukat. Az utánpótlás nevelő rendszer 2018-ban a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolával és a lajoskomáromi óvodával tovább bővült. Szakosztályunk így nagy tömegbázisú utánpótlás nevelő rendszerré fejlődött, melyben több óvoda, iskola vált partnerünkké nem csak Dunaújvárosban, hanem kiépült vidéki bázisainkon is. Az edzők kapacitása ezzel elérte a maximumot. Sok száz, közel 900 gyerek részesül heti rendszerességgel sportági oktatásban, ennek ellenére az igazolt versenyzői létszám csak lassan bővül. Nagy öröm, hogy testnevelés órák keretében több, mint kilencszáz gyermeket ismertettünk meg sportágunkkal. Az utánpótlás korosztályban számos diákolimpiai és magyar bajnoki érem született, valamint Nyikos Veronika személyében ismét volt nemzetközi szintű sportolónk. A Magyar Birkózó Szövetség 2018. január 1-től bevezetett minősítési rendszerének köszönhetően a birkózó szakosztály három aranyjelvényes sportolóval büszkélkedhet Sallai Sándor, Potesz Diána és Nyikos Veronika személyében. Birkózó szakosztályunk régióközponttá vált, azóta feladataink megsokszorozódtak. Számos versenyt, több edzőtábort szerveztünk, illetve azoknak adtunk otthont. Több hazai rendezésű versenyen vettünk részt, melyeken többen igen kiemelkedő eredményeket, Diákolimpiai helyezéseket, magyar bajnoki címeket értünk el, melyre sportolóinkat nagyszerű edzőink készítettek fel.

Mint azt Mátyás Gábor a jövővel kapcsolatosan elmondta, a célkitűzés, hogy sikerüljön megtartaniuk a 2018-as évi eredményeket, és megtartani, vagy kis mértékben növelni a birkózó gyermekek létszámát.

Az évértékelést követően egyéni díjak átadására került sor

1. Nyikos Veronika (65 kg): Diákolimpiai és magyar bajnoki érmes. A 2018. évi válogató versenyek alapján kiharcolta a válogatottságot és megszerezte a jogot az indulásra a Serdülő Lány Európa Bajnokságra, melyet Győrben rendeztek és a 7. helyen végzett. Edzői Kiss Károly, Fehéri Gábor
2. Potesz Diána: Kadet Női Országos Bajnokság III. hely
3. Bagó Tibor: Országos Egyetemi Bajnokság Kötöttfogásban bronzérmes, Szabadfogásban ezüstérmes
4. Farkas Zoltán: Junior szabadfogású OB III. hely
5. Horváth Mihály: Országos Diákolimpia döntő, kötöttfogásban bronzérmes
6. Sallai Sándor (75 kg): Serdülő Kötöttfogású Diákolimpia országos bajnok
7. Diák- és utánpótlás lány csapat tagjai: Pupp Viktória, Győri Viviána, Takács Petra, Péntek Vanessza, Potesz Diána, Nyikos Veronika, Nárai Alexa

Veterán versenyzők:
1. Iván László: a 2018. évi kötöttfogású veterán birkózó magyar bajnokságon"A" korcsoport 130 kg-os súlycsoportjában, kötöttfogásban bronzérmes
2. Kemény Norbert: a 2018. évi veterán kötöttfogású birkózó világbajnokságon való részvételért.
3. Király Ferenc: a 2018. évi veterán kötöttfogású birkózó világbajnokságon "D" korcsoport 130 kg-os súlycsoportjában bronzérmet szerzett.
4. Szűcs István: a 2018. évi kötött- és szabadfogású veterán birkózó magyar bajnokságon az „A” korcsoport 88 kg-os súlycsoportjában, kötöttfogásban bronzérmet, szabadfogásban ezüstérmet szerzett. A 2018. évi veterán kötöttfogású birkózó világbajnokságon a dobogó 3. fokára állhatott fel.
5. Papp Gyula: a 2018. évi kötöttfogású veterán birkózó magyar bajnokságon a „B” korcsoport 130 kg-os súlycsoportjában, kötöttfogásban ezüstérmet szerzett. A 2018. évi veterán kötöttfogású birkózó világbajnokságon a dobogó 2. fokára állhatott fel.
6. Angyal László: a 2018. évi veterán kötöttfogású birkózó világbajnokságon a „C” korcsoport 100 kg-os súlycsoportjában az 5. helyen végzett.

Mátyás Gábor szakmai igazgató az egyéni díjak átadását követően ajándékokkal köszönte meg az intézményvezetők és a szponzorok támogatását, majd az ünnepi vacsorát követően közös játékokkal folytatódott az este.

A rovat további hírei: Sport

Hosszabbított kvalifikációs időszak

Hosszabbított kvalifikációs időszak

2020. június 01. (hétfő)

A súlyemelők tokiói olimpiára selejtező időszaka október 1-jén folytatódik és 2021. április 30-án ér véget a sportági világszövetség (IWF) honlapjának híre szerint.

Két forduló után jön a döntő a strandröplabdázóknál

Két forduló után jön a döntő a strandröplabdázóknál

2020. június 01. (hétfő)

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnökségének tervezete értelmében két fordulóból és a döntőből áll majd az idei strandröplabda országos bajnokság.

Milyen sportot válasszunk? (1. rész)

Milyen sportot válasszunk? (1. rész)

2020. május 31. (vasárnap)

Meghatározó lehet az egészséges életmód felé vezető úton, hogy milyen mozgást építünk be a mindennapokba. Milyen sportágat válasszunk? Miből választhatunk? Honnan fogjuk tudni, hogy nekünk való-e egy-egy edzésforma?

Elkészült a versenykiírás

Elkészült a versenykiírás

2020. május 31. (vasárnap)

A Magyar Kézilabda Szövetség Versenybizottsága elkészítette a 2020/2021-es felnőtt női és férfi NB I-es bajnokságok versenykiírását.

Megvannak a liga legjobbjai

Megvannak a liga legjobbjai

2020. május 30. (szombat)

Hat egyéni kategóriában hirdettek végső győztest pénteken az Erste Liga különdíjainak odaítélésénél.

Újra együtt edzenek a válogatott birkózók

Újra együtt edzenek a válogatott birkózók

2020. május 30. (szombat)

A héten megkezdték a közös munkát a magyar birkózó-válogatott tagjai, akik Sike András kötöttfogású kapitány szerint a körülményekhez képest jó állapotban érkeztek vissza a hosszú kényszerpihenőről.

Azari Zsolt rangos elismerése

Azari Zsolt rangos elismerése

2020. május 29. (péntek)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának kapitánya, Azari Zsolt kapta meg idén az Erste Liga Mr. Spirit díját.