Erdélyi túrán az Acélbikák

spigott - 2019. január 3. 15:53

A hetedik helyezett Gyergyói HK elleni mérkőzéssel folytatja az Erste Liga küzdelmeit pénteken este fél hattól a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem úgy alakult az év első mérkőzés, ahogy azt a Dunaújvárosi Acélbikák drukkerei remélték, ugyanis a tabella hatodik helyén álló DAB hazai környezetben szenvedett 3-2-es vereséget a Fehérvári Titánoktól, s a csalódáson az sem szépített sokat, hogy egy pontot azért sikerült itthon tartania Corey Bricknell tanítványainak. Sokáig azonban nem lehetett búslakodni a vereségen, ugyanis ma már Erdély felé vették az irányt hokisaink, s pénteken este fél hattól már Gyergyószentmiklóson korcsolyáznak jégre az Erste Liga alapszakaszának újabb fordulójában.

A találkozó mindkét gárda számára igen fontos, hiszen a mieink jelenleg négy ponttal előzik meg holnapi vetélytársukat, ám a Bikák három meccsel többet játszottak a Gyergyói HK-nál, vagyis ahhoz, hogy megtartsák jelenlegi hatodik helyüket, mindenképpen nyerniük kell pénteki találkozójukon. Ez idén egyszer már sikerült a Bikáknak, ugyanis a két gárda legutóbbi meccsét 3-1-re a mieink nyerték Gyergyószentmiklóson, ám azt sem szabad elfelejteni, hogy azt megelőzően az erdélyiek tudtak Dunaújvárosban diadalmaskodni 4-3-ra, vagyis egy kiélezett, kemény meccs vár a DAB-ra, melynek vezetőedzője egyenletesen jó teljesítményt vár el a csapat tagjaitól.

Képek: DO-archív

- Nagyon fontos hogy konzisztens játékot mutassunk. Az elmúlt hetekben láttam briliáns periódusokat, ugyanakkor láttam nagyon gyenge időszakokat is. A legfontosabb hogy ezeket a hullámvölgyeket kiküszöböljük és hatvan percen keresztül koncentráltan, fegyelmezetten és eredményesen jégkorongozzunk. Yianni Liarakos, az új kanadai csatárunk bemutatkozik a pénteki mérkőzésen. Az ő feladata elsősorban a gólszerzés lesz. Biztos vagyok abban, hogy az offenzív játékunk megerősödik az ő jelenlétével, emellett az emberelőnyeink is veszélyesebbé válhatnak.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.