Dunaújváros Hetilap

Gulyásleves a rászorulóknak

2019. január 19. (szombat) 8:35 - Vass Ádám

Újra a Városháza térre vonultak a Hit Gyülekezet Szeretetszolgálatának önkéntesei, hogy segítsenek a város rászorulóin. A pénteki karitatív eseményen kétszáz adag gulyáslevest osztottak szét.

Ismét a Városháza térre érkeztek a Hit Gyülekezet Szeretetszolgálatának önkéntesei. Péntek délután három órától várták a rászorulókat egy tál meleg étellel. A jótékonysági akció keretében kétszáz adag tartalmas gulyáslevest osztottak ki az aktivisták, valamint egy-egy fánkot és szendvicset is, de nem csak a hajléktalan vagy a hajléktalanszállón lakóknak, hanem a nagycsaládosoknak és az alacsony jövedelmű rászoruló nyugdíjasoknak is. Zamatóczky Lajos, a Hit Gyülekezet Szeretetszolgálatának önkéntese elmondta, őket Dunaújváros Önkormányzatának családsegítőin keresztül érték el. Ahogyan az elmúlt három év alatt minden alkalommal, úgy most is annyi étellel készültek, hogy ne csak a téren étkezők, hanem azok is bőven jóllakjanak, akik szeretnének ételhordóban akár több adag levest is hazavinni.

A tavalyi év során a Hit Gyülekezete volt az egyik kedvezményezettje a Széchenyi Pékség Város Kenyere programjának is három hónapon át, így a mostani karitatív esemény anyagilag elsősorban a Széchenyi Pékségnek és azoknak a dunaújvárosi polgároknak köszönhetik, akik a program keretében ezt a különleges burgonyakenyeret vásárolták. A Hit Gyülekezete önkéntesei ezúttal az étel elkészítésében, a szállításban és felszolgálásában vettek részt.

A rovat további hírei: Közélet

Jankó Árpád lett Dunaújváros új díszpolgára

Jankó Árpád lett Dunaújváros új díszpolgára

2019. április 26. (péntek)

A több évtizeden keresztül végzett kimagasló pedagógiai tevékenysége, példaértékű szakmai életútja elismeréseként Dunaújváros Megyei Jogú város Közgyűlése a Dunaújváros Díszpolgára kitüntető címet Jankó Árpád pedagógus, újságíró részére adományozta. A díjat Cserna Gábor polgármester adta át a Dunaújváros várossá nyilvánításának 68. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a Bartók Kamaraszínházban.

Szebbnél szebb pillanatok

Szebbnél szebb pillanatok

2019. április 26. (péntek)

Cserna Gábor polgármester a Facebook közösségi felületén egy fotópályázatot hirdetett, ami nagy népszerűségnek örvendett. Ennek díjátadóját tartották csütörtökön a közgyűlési teremben.

D+ Híradó - Díjátadó, mozi

D+ Híradó - Díjátadó, mozi

2019. április 25. (csütörtök)

Díjazták a fotópályázat legjobbjait, új kiállítás a múzeumban, megnyílt a mozi az egyetemen - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Foglalkoztatási fórum

Foglalkoztatási fórum

2019. április 25. (csütörtök)

Átalakulás előtt áll a szakképzési rendszer, és az ehhez kapcsolódó szakmai anyagot is bemutatták a témában érintetteknek a Dunaújvárosi Járási Foglalkoztatási Fórum szerdai ülésén.

D+ Híradó - Foglalkoztatás, adományátadó

D+ Híradó - Foglalkoztatás, adományátadó

2019. április 24. (szerda)

Foglalkoztatási fórum az Iparkamarában, Carissa Kupa adományátadó - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Drágul a gázolaj

Drágul a gázolaj

2019. április 24. (szerda)

A Mol Nyrt. bruttó 2 forinttal emeli a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a benziné nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019. április 24. (szerda)

Müller Cecília megbízott országos tisztifőorvos közölte, 13-16 hónapos korban kapják meg a gyermekek a védőoltást, amelyre 1,3 milliárd forint költségvetési forrás jut. A teljes védettséghez két oltásra van szükség.