Pontot mentettek az Acélbikák

Szárszó Lajos - 2019. január 4. 20:49

A három nullás előny ellenére csupán büntetőkkel szerezte meg a győzelmet a Gyergyói HK csapata a Dunaújváros ellen.

Zakharchenko védéssel kezdődött a találkozó, aki Bobcek távoli lövését fogta magabiztosan. Erre sikerült gyorsan válaszolnia Uskinak, aki tiszta helyzetből nem talált a kapuba. Egy-egy keményebb ütközéssel jelezték a csapatok a meccs fontosságát, de a kapuk csak akkor forogtak veszélyben, ha a hátvédek a védekező harmadban eladták a korongot. Tóth dolgoztatta meg Ruczujt a harmad hajrájában, majd Tomanek hibája miatt emberelőnybe kerültünk. Iossafov bombája volt ebben az időszakban a legveszélyesebb Ruczuj kapujára, de végül gól ebben a húsz percben nem született, melyet Zakharchenkonak köszönhettünk, aki Vorobyev remek lövését védte hihetetlen bravúrral. Fordulás után Góga és Vorobyev bombái mentek alig kapu mellé, majd késleltetett kiállítás alatt Pestunov kékvonalasát fogta Zakharchenko. Jabornikot küldték ki kettő, plusz kettő percre, melynek legelején a hazaiak már gólnak örültek, de azt a sporik másként látták, mint a hazai szurkolók. Fél perccel később azonban Góga már nem hibázott, aki tiszta helyzetből lőtt a kapunkba (1-0). Ezt követően azonban a játékvezetők mégis videóztak három, négy percet, de hogy miért, az igazából nem derült ki, hiszen az álláson nem változtattak. Ez azonban nem zavarta meg a Gyergyót, mely a kiállítás második percét is Góga révén használta ki (2-0). Érezhetően érett a harmadik hazai találat is, melyre sokat nem kellett várni, amikor Pestunov átadását Csergő vágta a ketrecbe (3-0).

Három perccel később sikerült a szépítés. Remek korongszerzést követően Iossafov fejezte be az akciót (3-1). A második harmad végére az eredmény nem változott, így kettő gólos előnnyel korcsolyázhatott ki a Gyergyói HK az utolsó játékrészre. A harmad elején öt az öt elleni játék során rögtön egy óriási hazai gólhelyzet alakult ki, amely kimaradt. Nem játszottak sokáig teljes létszámban a csapatok, hiszen egy palánk melletti oda vissza szurkálódás után páros kiállítást ítéltek a játékvezetők. Az újabb lehetőség már ismét teljes létszámnál alakult ki, amikor Tomanek mutatott be egy rá jellemző szólót, de ezt is sikeresen hatástalanítottuk. Szinte a semmiből érkezett meg a szépítésünk a 47. percben. Németh kapta meg a kék vonal előtt a pakkot, bekorcsolyázott vele, majd a védő takarását kihasználva lőtte ki a botos húsz centit (3‑2). Lendületben maradt csapatunk, aminek meg is lett az eredménye. Jabornik eresztett meg a kék vonal mellől egy bivaly erős lövést, amelynek kipattanójára Németh reagált a leggyorsabban és bepofozta a korongot (3‑3). A lélektani előnyt ezzel megragadták Azariék, hiszen három nulláról sikerült visszaküzdeniük magukat a mérkőzésbe. A végjátékot egy újabb páros kiállítás rázta fel, amelyben főleg a harciasság dominált. A harmad utolsó kettő percében egy‑egy lövés érkezett mindkét kapura. Gól nem esett, így hatalmasat küzdve, az előző mérkőzésünkhez hasonlóan, ismét hosszabbításra mentette a meccset a Dunaújváros. A hirtelenhalált három a háromban kezdték meg a csapatok. Sorra halmozták fel a nagyobbnál nagyobb helyzeteket az Acélbikák játékosai. Akadt itt kapuvas, kettő a semmi, három az egyes szituáció, de egyiket sem tudtuk gólra váltani. A hosszabbítás embere egyértelműen Ruczuj Gellért volt, aki bravúrt bravúrra halmozott fel. A játékvezetők azonban hagytak izgalmat az utolsó másodpercekre is. Rekord hosszúságú ideig vizsgáltak egy szituációt a videóbíró segítségével. Gólt nem ítéltek, így jöhettek a rávezetések. Az idegek harcát jobban bírták a hazaiak, így ők tehették zsebre a hosszabbítás után megszerezhető kettő pontot.

Gyergyói HK – Dunaújvárosi Acélbikák 4‑3 (büntetők után) (0-0, 3-1, 0-2, 0-0, 1‑0)

Vezették: Csomortani Zsolt, Crisan Hunor-Flavius, Andre Attila, Péter Vilmos

Gyergyói HK: Ruczuj Gellért - Ezhov Denis, Kozma Zsolt, Csergő Hunor 2, Pestunov Dmitry, Sára Tibor János, Góga Attila 2, Orbán Szilárd, Steen Oscar, Tomanek Roman, Vorobyev Pavel, Bobcek Igor, Nagy Csaba, Benedek Roland, Constantin Mircea, Péter Zsolt, Ferenc Csibi Róbert, Elekes Darabont Hunor-Csaba, Barabás Sándor László, Daradics Csaba, Ivácson Roland. Vezetőedző: Tisell Mikael

Dunaújvárosi Acélbikák: Zakharchenko Eduard - Franssila Miika, Léránt René, Dubek Vladimir, Iossafov Artem 1, Saluga Martin, Hüffner Adrián, Mestyán István, Liarakos Jonathan Spiros, Németh Péter 2, Uski Oula, Erdélyi Tamás, Jabornik Henrich, Azari Zsolt, Török Viktor, Nagy Márk Máté, Hruby Gellért, Lencsés Tamás, Borbás Gergely, Pinczés Olivér, Tóth Gergely. Vezetőedző: Corey Bricknell

 

A rovat további hírei: Sport

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.