Dunaújváros Hetilap

Századik születésnapját ünnepelte

2019. január 15. (kedd) 13:51 - Vass Ádám

Száz esztendős lett Hermina néni, akit Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntött fel kedden délelőtt otthonában.

Egy regényt is meg lehetne tölteni Hermina néni kalandos életéről, hiszen elmondása szerint annyi minden történt vele, hogy felsorolni is nehéz lenne. Balogh Sándornét, Hermina néni ugyanis január 12-én, szombaton ünnepelte századik születésnapját. A nagy napon meglátogatta a szűk család is, a virágoktól pedig alig lehet elférni a szobájában. Kedden délelőtt az önkormányzat nevében Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester is meglátogatta Hermina nénit és felköszöntette a jeles alkalomból. Mint mondta, soha nem gondolta volna, hogy egyszer megéri ezt a kort, hiszen annyi betegség sújtotta az évek során, de humora és jókedve sosem hagyta el és még ma is az a mosolygós természet, aki mindig is volt. Hermina néni 1919. január 12-én született Zala megyében, Csesztregen. Szülei földműveléssel foglalkoztak, miközben három gyereket neveltek.

Hermina néni húsz évesen házasodott meg először, de férjét elszólította a háború a három éves fiuk mellől és többé nem is tért vissza hozzájuk a Fejér megyei Kishalompusztára. Hermina néni és fia már nem térhettek haza, ezért sok viszontagság után végül Bányavölgyben kötöttek ki. Közben dolgozott mezőgazdaságban és háztartásban is, majd 1957-ben újra megházasodott és férjével egy lánynak adtak életet. Negyven évig voltak együtt, egészen férje 1997-es haláláig. Ezután Budapestre költözött a fiához, de mint mondta, zalai falusi lányként nem érezte jól magát a nagyvárosba, ezért lányához érkezett Dunaújvárosba, ahol huszonegy éve élnek együtt. Ez idő alatt több betegség is sújtotta, de kedvét nem szegte, még ma is szívesen beszélget mindenkivel és szeret naphosszat sorozatokat nézni.

A rovat további hírei: Közélet

"Értékválasztás előtt állunk"

"Értékválasztás előtt állunk"

2019. április 19. (péntek)

Az derült ki, hogy a következő pénzügyi ciklusban jelentősen csökkentené az EU az agrár- és vidékfejlesztési forrásokat, a pénzt pedig átcsoportosítva, gyakorlatilag az EU-ba érkezett migránsok ellátására kívánja fordítani.

Húsvéti, ünnepi miserend

Húsvéti, ünnepi miserend

2019. április 19. (péntek)

A dunaújvárosi római katolikus egyházközség szentmisékkel készül a Húsvétra. Mutatjuk az ünnepi miserendet.

Áldott, Szép Húsvéti Ünnepet!

Áldott, Szép Húsvéti Ünnepet!

2019. április 19. (péntek)

Nagycsütörtökkel elkezdődött a húsvéti szent három nap, melynek alkalmából Cserna Gábor polgármester ezekkel a gondolatokkal köszönti a városlakókat.

D+ Híradó - Közgyűlés, gasztrokaland

D+ Híradó - Közgyűlés, gasztrokaland

2019. április 18. (csütörtök)

Közgyűlést tartott a képviselőtestület, itt a húsvét, Föld napja a Bánkiban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Kulcsár Anita nevét veheti fel az új sportcsarnokunk

Kulcsár Anita nevét veheti fel az új sportcsarnokunk

2019. április 18. (csütörtök)

Mintegy hatvan napirendi pont szerepelt a képviselők előtt az áprilisi rendes közgyűlésen.

Összefogásból született

Összefogásból született

2019. április 18. (csütörtök)

Csütörtökön délelőtt felavatták a Dunaújvárosi Járási Hivatal épületét és ünnepélyes keretek között átvágták a szalagot, így végre új korszak kezdődhet a nemrég még hányattatott sorsú épület történelmében.

Átadták a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat

Átadták a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat

2019. április 18. (csütörtök)

A csütörtöki közgyűlés elején átadták a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat. az elismerést idén négyen vehették át. Kiss Piusz rendőr törzszászlós, Kovács Attila rendőrs törzszászlós, Droppa László tűzoltó százados, Csécs István nyugállományú honvéd alezredes vehette át idén az elismerést.