Dunaújváros Hetilap

Századik születésnapját ünnepelte

2019. január 15. (kedd) 13:51 - Vass Ádám

Száz esztendős lett Hermina néni, akit Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntött fel kedden délelőtt otthonában.

Egy regényt is meg lehetne tölteni Hermina néni kalandos életéről, hiszen elmondása szerint annyi minden történt vele, hogy felsorolni is nehéz lenne. Balogh Sándornét, Hermina néni ugyanis január 12-én, szombaton ünnepelte századik születésnapját. A nagy napon meglátogatta a szűk család is, a virágoktól pedig alig lehet elférni a szobájában. Kedden délelőtt az önkormányzat nevében Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester is meglátogatta Hermina nénit és felköszöntette a jeles alkalomból. Mint mondta, soha nem gondolta volna, hogy egyszer megéri ezt a kort, hiszen annyi betegség sújtotta az évek során, de humora és jókedve sosem hagyta el és még ma is az a mosolygós természet, aki mindig is volt. Hermina néni 1919. január 12-én született Zala megyében, Csesztregen. Szülei földműveléssel foglalkoztak, miközben három gyereket neveltek.

Hermina néni húsz évesen házasodott meg először, de férjét elszólította a háború a három éves fiuk mellől és többé nem is tért vissza hozzájuk a Fejér megyei Kishalompusztára. Hermina néni és fia már nem térhettek haza, ezért sok viszontagság után végül Bányavölgyben kötöttek ki. Közben dolgozott mezőgazdaságban és háztartásban is, majd 1957-ben újra megházasodott és férjével egy lánynak adtak életet. Negyven évig voltak együtt, egészen férje 1997-es haláláig. Ezután Budapestre költözött a fiához, de mint mondta, zalai falusi lányként nem érezte jól magát a nagyvárosba, ezért lányához érkezett Dunaújvárosba, ahol huszonegy éve élnek együtt. Ez idő alatt több betegség is sújtotta, de kedvét nem szegte, még ma is szívesen beszélget mindenkivel és szeret naphosszat sorozatokat nézni.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Tárlatvezetés, farsangi bál

D+ Híradó - Tárlatvezetés, farsangi bál

2019. február 22. (péntek)

Tárlatvezetést tartott Gombos István, farsangi bál a Szabó Magda református iskolában, - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Uszodafelújítás és szakmák napja

D+ Híradó - Uszodafelújítás és szakmák napja

2019. február 21. (csütörtök)

Felújítják a Fabó Éva Sportuszodát, Szakmák Napja a Rudasban, készülnek a kézilabdázók - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Modern uszoda a jövő városában

Modern uszoda a jövő városában

2019. február 21. (csütörtök)

Sajtótájékoztatóval egybekötött helyszínbejárást tartott Cserna Gábor polgármester a felújítás alatt álló Fabó Éva Sportuszodában. A bejáráson a polgármester mellett ott volt Borbély József, a felújítást végző konzorcium projektvezetője, valamint Markóth Béla, az önkormányzat Városüzemeltetési és Beruházási Osztályának osztályvezetője is.

Jelentősen lehűl az idő a hétvégén

Jelentősen lehűl az idő a hétvégén

2019. február 21. (csütörtök)

Jelentősen lehűl az idő a hétvégén: a leghidegebb órákban mínusz 10 fok is lehet, s helyenként napközben is csak 0 fokig melegszik a levegő.

Szijjártó: aki a migrációt támogatja, az a terroristák visszatérését támogatja

Szijjártó: aki a migrációt támogatja, az a terroristák visszatérését támogatja

2019. február 21. (csütörtök)

Aki a migrációt támogatja, az a terroristák visszatérését támogatja - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Még sokáig üzemelhet a paksi atomerőmű

Még sokáig üzemelhet a paksi atomerőmű

2019. február 21. (csütörtök)

Lezárult a paksi atomerőmű időszakos biztonsági felülvizsgálata, amelyet tíz évente kell elvégezni - közölte szerdán honlapján az Országos Atomenergia Hivatal (OAH).

Megújul a csónakház

Megújul a csónakház

2019. február 20. (szerda)

A mostani beruházás 97 millió forintból valósul meg, egyrészt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, másrészt az önkormányzat kiegészítő támogatásának köszönhetően. Héger Péter, a DVG Zrt. építésvezetője elmondta, három héttel ezelőtt kezdték meg a kivitelezési munkákat. Jelenleg a bontást végzik, falakat, padlózatot, majd utána következik az építés.