Dunaújváros Hetilap

Több, mint ötven éve a városért

2019. január 11. (péntek) 15:02 - Vass Ádám

Viktória néni az új év első napján nem csak a 2019-es esztendőt köszönthette, de kilencvenötödik születésnapját. A kerek évforduló alkalmából Gombos István alpolgármester is felköszöntötte.

Idén első alkalommal köszöntött szépkorút Dunaújváros önkormányzata. Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester pénteken délelőtt érkezett Gruber Lajosné, Viktória nénihez, aki január elsején ünnepelte kilencvenötödik születésnapját. Viktória néni Budapesten született, de Dunavecsén nőtt fel. Édesapja suszter, míg édesanyja háztartásbeli volt, aki hét gyermeket nevelt otthon, köztük Viktória nénit. Dunaújvárosba 1962-ben költözött, de már '52 óta itt dolgozott. Fodrász férjével három gyermeket neveltek, míg Viktória néni a cipőfelsőrész-készítő vállalatnál helyezkedett el, ahol munkáját is elismerték, hiszen megkapta a a könnyűipar kiváló dolgozója díjat is.

A vállalatnál huszonhét évig dolgozott, majd innen ment nyugdíjba is. Időközben sorra érkeztek az unokák is, a három unokájának pedig öt gyermeke született, így a dédunokái is gyakran meglátogatják. Viktória nénit sok betegség sújtotta az elmúlt években, de még mindig nagyon jól tartja magát, szabadidejében leginkább a teniszközvetítéseket nézi és a televízió előtt szurkol kedvencének, Rafael Nadalnak. A lakást egyre ritkábban hagyja el, de nyáron szívesen ül ki egy padra a szabad levegőre.

A rovat további hírei: Közélet

Pár forintos emelés a kutakon

Pár forintos emelés a kutakon

2019. június 24. (hétfő)

Szerdától emelkedik a benzin és a gázolaj ára is a hazai töltőállomásokon. Előbbi bruttó 3 forinttal literenként, míg a gázolajért bruttó 5 forinttal kell többi fizetni a hét közepétől. Így a benzin átlagára 378 forintra emelkedik, a gázolaj ára pedig 391 forintra változik. 

Városszerte folytatódnak a különböző felújítások

Városszerte folytatódnak a különböző felújítások

2019. június 24. (hétfő)

Az önkormányzat megrendelésére a város több pontján dolgoznak a DVG Zrt. szakemberei. Jelenleg az egyik legjobban várt fejlesztés a járási hivatal körül kialakított új parkolók. 

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. június 23. (vasárnap)

Új játszótér épül, gyilkossággal fenyegetőzött egy férfi, csatornázás az északi városrészben, közgyűlés, adományátadó a kórházban, parkolók bővítése, évadzáró  a Bartókban - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Zárva lesz a hivatal

Zárva lesz a hivatal

2019. június 22. (szombat)

A Köztisztviselők Napját Dunaújváros közgyűlésének önkormányzati rendelete munkaszüneti nappá nyilvánította. Ezért július 1-én, hétfőn a polgármesteri hivatal zárva tart majd. A következő ügyfélfogadási nap július 3-án(szerdán) 8.00 és 18.00 óra között lesz.

Pecázás, foci, főzés, jó hangulat a Szalki-szigeten

Pecázás, foci, főzés, jó hangulat a Szalki-szigeten

2019. június 22. (szombat)

Idén már harmadik alkalommal rendezte meg szombaton az önkormányzat, a Tourinform iroda és a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület szombaton a horgász-, halászlé- és halfőző-versenyt a Szalki-szigeti kemping terültén.

A gasztronómiáé a főszerep a Szalki-szigeten

A gasztronómiáé a főszerep a Szalki-szigeten

2019. június 22. (szombat)

Ismét a Szalki-szigetre csábítják a horgászat szerelmeseit, valamint az amatőr és rutinos szakácsokat: immár harmadik alkalommal kerül ma megrendezésre a horgász, valamint hal-és halászléfőző verseny.

Az ellenzéki hazugságpropaganda ellenére egyre gyorsuló ütemben fejlődik Dunaújváros

Az ellenzéki hazugságpropaganda ellenére egyre gyorsuló ütemben fejlődik Dunaújváros

2019. június 21. (péntek)

Rendhagyó csütörtöki sajtótájékoztatóján az Ongai család Hold utcai otthonában számolt be az Otthon Melege Program ősztől induló, a főképp a közepes, illetve nagyobb városokban társasházakban élőket érintő kedvezményes lehetőségekről Dunaújváros polgármestere - írja a Pesti Srácok.