Újabb felújítás ért véget

2019. január 24. (csütörtök) 12:27 - Molnár Emese

Mintegy 264 millió forintból megújult a Dózsa iskola. Többek között leszigetelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat, és akadálymentesítették az intézményt.

A Vasvári és a Petőfi iskola után megújult a Dózsa György Általános Iskola is. Mindhárom intézmény energetikai felújítására támogatást nyert az önkormányzat, a Vasvárit 303 millió forintból, a Petőfit 259 millió forintból, a Dózsát pedig 264 millió forintból újították fel.

A beruházás által felújították a homlokzatot, leszigetelték az épületet, sor került a tetőszerkezet teljes rekonstrukciójára, minden ablakot, bejárati ajtót új, korszerű nyílászárókra cseréltek, korszerűsítették az épület gépészeti rendszerét, és akadálymentesítették is az intézményt. Az önkormányzat saját forrásból egyéb kiegészítő munkálatokat is elvégeztetett, ilyen például az, hogy megújult a bejárathoz vezető lépcsősor.

A felújítási munkálatokat a nyáron kezdték meg, és a közelmúltban fejezték be. Mint azt Tóth Györgyné, az iskola igazgatója elmondta, a tanítás zökkenőmentes volt, jól össze tudták hangolni a kivitelezővel a napi oktatói munkát. Azon termekben, ahol tanítás van, már a nyáron, a tanévkezdésre kicserélték az ablakokat, a többi nyílászárót a tanév során. Meghosszabbították az őszi szünetet munkanap-áthelyezésekkel, így két teljes hét állt a kivitelező rendelkezésére azon munkálatokhoz, amelyek zavarták volna a tanítást.

A helyi általános iskolák közül a Dózsába jár a legtöbb gyermek, 30 osztály közel 750 fiatalját oktatják itt nap, mint nap. Jövőre ünnepelheti az intézmény fennállásának 40. évfordulóját. Mint azt Tóth Györgyné elmondta, megérett már az épület a felújításra. Nehéz, de nagyon szép időszakon vannak túl. A szigetelés eredménye érezhető, az eddig viszonylag hideg épület ma már nagyon meleggé vált. Az igazgatónő ezúton is köszönetét fejezte ki az önkormányzatnak és a kivitelezőnek a beruházásért.

A felújítás után minden visszatért a régi kerékvágásba, és készülnek a soron következő programokra az iskolában. A dózsásoknak január 26-a, szombat tanítási nap lesz, ekkor dolgozzák le a felújítás miatt kiadott szünetet. Hamarosan itt a félév zárása, az utolsó hajrában vannak a gyerekek. Aztán jön a farsangi időszak, majd tavasszal a beiratkozás. Ennek kapcsán február 8-án 9-11 óra között nyílt napot, iskolanyitogató foglalkozást tartanak, hogy a leendő elsősök és szüleik megismerhessék az intézményt és a pedagógusokat.

A rovat további hírei: Oktatás

Mennyit költünk az iskolakezdésre?

Mennyit költünk az iskolakezdésre?

2019. augusztus 16. (péntek)

A családok 33 százaléka 15-25 ezer forint közötti összeget költ az iskolakezdésre gyermekenként, 27 százalék 10-15 ezer forintot, míg 21 százalék akár 25-40 ezer forintot is hajlandó erre a célra fordítani a Vatera saját felhasználói körében végzett felmérése szerint.

Egyre népszerűbb a Diákhitel

Egyre népszerűbb a Diákhitel

2019. augusztus 13. (kedd)

Továbbra is nő a hallgatók hitelfelvételi hajlandósága a diákhitel konstrukciók rekordalacsony kamatozásának köszönhetően: júliusban másfélszeresére nőtt a szabad felhasználású Diákhitel1 új igénylőinek száma az egy évvel korábbihoz képest. A kizárólag képzési díjra fordítható Diákhitel2 felvételi aránya közel 20 százalékos növekedést mutat - közölte a DiákhitelKözpont.

Minden, amit a duális képzésről érdemes tudni

Minden, amit a duális képzésről érdemes tudni

2019. augusztus 12. (hétfő)

Hamarosan indul az újabb felsőoktatási félév, mindenki a ponthatárokról és a legnépszerűbb képzésekről beszél. A nappali és a levelező szakon kívül van egy olyan képzési forma is, amelyről méltatlanul kevés szó esik, ez pedig a duális képzés. Az esetek többségében indokolatlanul tartunk tőle, itt az idő lerombolni a mítoszokat.

Rugalmasabb rendszer jön a szakképzésben

Rugalmasabb rendszer jön a szakképzésben

2019. augusztus 10. (szombat)

A Szakképzés 4.0 elnevezésű stratégia a szakképzés megújulását foglalja magába. Rugalmasabb, a munkaerő-piaci igényekre gyorsan reagáló rendszert vezetnének be. A változás a most szeptemberi kezdéssel meghirdetett képzéseket még nem befolyásolja.

Paks II. Akadémia a Dunaújvárosi Egyetemen

Paks II. Akadémia a Dunaújvárosi Egyetemen

2019. augusztus 09. (péntek)

A Paks II. Akadémia keretében egy új képzést indít szeptembertől a Dunaújvárosi Egyetem. Elsősorban a felsőfokú mérnöki szakon végzettek jelentkezését várják az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök képzésre.

Egyre népszerűbb a Diákhitel2

Egyre népszerűbb a Diákhitel2

2019. augusztus 01. (csütörtök)

Egy év alatt közel 34 százalékkal nőtt a tanulmányi költségek finanszírozására kialakított Diákhitel2 konstrukciót igénylők száma - közölte a Diákhitel Központ csütörtökön az MTI-vel. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a hallgatók egyszerűbben és gyorsabban igényelhetik a diákhiteleiket az elektronikus aláírással történő szerződéskötésnek köszönhetően, amely augusztus 1-jétől ismét elérhető.

Több mint 15 ezer diák műszaki és informatikai képzésekben tanul tovább

Több mint 15 ezer diák műszaki és informatikai képzésekben tanul tovább

2019. július 30. (kedd)

Több mint 6400-an folytathatják tanulmányaikat informatikai területen, 2016 óta itt 35 százalékos bővülés mutatható ki a felvételt nyertek számában. A legtöbb jelentkezőt felvett képzések összes dobogósa, az első tíz helyezett fele mérnöki vagy informatikusi képzés 2019-ben.