Újabb felújítás ért véget

2019. január 24. (csütörtök) 12:27 - Molnár Emese

Mintegy 264 millió forintból megújult a Dózsa iskola. Többek között leszigetelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat, és akadálymentesítették az intézményt.

A Vasvári és a Petőfi iskola után megújult a Dózsa György Általános Iskola is. Mindhárom intézmény energetikai felújítására támogatást nyert az önkormányzat, a Vasvárit 303 millió forintból, a Petőfit 259 millió forintból, a Dózsát pedig 264 millió forintból újították fel.

A beruházás által felújították a homlokzatot, leszigetelték az épületet, sor került a tetőszerkezet teljes rekonstrukciójára, minden ablakot, bejárati ajtót új, korszerű nyílászárókra cseréltek, korszerűsítették az épület gépészeti rendszerét, és akadálymentesítették is az intézményt. Az önkormányzat saját forrásból egyéb kiegészítő munkálatokat is elvégeztetett, ilyen például az, hogy megújult a bejárathoz vezető lépcsősor.

A felújítási munkálatokat a nyáron kezdték meg, és a közelmúltban fejezték be. Mint azt Tóth Györgyné, az iskola igazgatója elmondta, a tanítás zökkenőmentes volt, jól össze tudták hangolni a kivitelezővel a napi oktatói munkát. Azon termekben, ahol tanítás van, már a nyáron, a tanévkezdésre kicserélték az ablakokat, a többi nyílászárót a tanév során. Meghosszabbították az őszi szünetet munkanap-áthelyezésekkel, így két teljes hét állt a kivitelező rendelkezésére azon munkálatokhoz, amelyek zavarták volna a tanítást.

A helyi általános iskolák közül a Dózsába jár a legtöbb gyermek, 30 osztály közel 750 fiatalját oktatják itt nap, mint nap. Jövőre ünnepelheti az intézmény fennállásának 40. évfordulóját. Mint azt Tóth Györgyné elmondta, megérett már az épület a felújításra. Nehéz, de nagyon szép időszakon vannak túl. A szigetelés eredménye érezhető, az eddig viszonylag hideg épület ma már nagyon meleggé vált. Az igazgatónő ezúton is köszönetét fejezte ki az önkormányzatnak és a kivitelezőnek a beruházásért.

A felújítás után minden visszatért a régi kerékvágásba, és készülnek a soron következő programokra az iskolában. A dózsásoknak január 26-a, szombat tanítási nap lesz, ekkor dolgozzák le a felújítás miatt kiadott szünetet. Hamarosan itt a félév zárása, az utolsó hajrában vannak a gyerekek. Aztán jön a farsangi időszak, majd tavasszal a beiratkozás. Ennek kapcsán február 8-án 9-11 óra között nyílt napot, iskolanyitogató foglalkozást tartanak, hogy a leendő elsősök és szüleik megismerhessék az intézményt és a pedagógusokat.

A rovat további hírei: Oktatás

Kalandoztak a gasztrovilágban

Kalandoztak a gasztrovilágban

2019. április 18. (csütörtök)

Harmadik alkalommal rendezte meg a Tavaszi gasztrokaland elnevezésű versenyét a Kereskedelmi iskola. A három fős csapatokat neves zsűri értékelte.

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

2019. április 13. (szombat)

Folytatva a hatalmas sikernek örvendő programkavalkádot, idén is megrendezték a Szakmák Éjszakája elnevezésű pályaválasztó rendezvényt.

Még több hallgató érkezhet

Még több hallgató érkezhet

2019. április 10. (szerda)

Minden évben egyre többen választják a Dunaújvárosi Egyetemet az általános felvételi eljárás során, az érdeklődők száma pedig idén sem csökkent.

Karriernap az egyetemen

Karriernap az egyetemen

2019. április 09. (kedd)

Harminckét kiállító volt jelen az egyetemen megrendezett karriernapon, melyen többek között álláslehetőségekről, képzési kínálatról tájékoztatták az érdeklődőket.

Tehetségek a főtéren

Tehetségek a főtéren

2019. április 08. (hétfő)

Szakmai és szórakoztató programokkal készült erre a hétre a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye, ami hétfőn a tehetségnappal vette kezdetét.

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

2019. április 03. (szerda)

Összesen 112 034-en nyújtottak be jelentkezést a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban, ez a tavalyi hasonló érték 104 százaléka - közölte Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A legnépszerűbb intézmény több szempontból is az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), amelyet csaknem 14 ezren jelöltek meg első helyen.

Idén ősztől is ingyenesen kapják a tankönyvet az 1-9. évfolyamos diákok

Idén ősztől is ingyenesen kapják a tankönyvet az 1-9. évfolyamos diákok

2019. április 03. (szerda)

A 2020-21-es tanévtől minden diák ingyenesen juthat hozzá a tankönyvekhez a köznevelésben és a szakképzésben - mondta az oktatási államtitkár.