Újabb felújítás ért véget

2019. január 24. (csütörtök) 12:27 - Molnár Emese

Mintegy 264 millió forintból megújult a Dózsa iskola. Többek között leszigetelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat, és akadálymentesítették az intézményt.

A Vasvári és a Petőfi iskola után megújult a Dózsa György Általános Iskola is. Mindhárom intézmény energetikai felújítására támogatást nyert az önkormányzat, a Vasvárit 303 millió forintból, a Petőfit 259 millió forintból, a Dózsát pedig 264 millió forintból újították fel.

A beruházás által felújították a homlokzatot, leszigetelték az épületet, sor került a tetőszerkezet teljes rekonstrukciójára, minden ablakot, bejárati ajtót új, korszerű nyílászárókra cseréltek, korszerűsítették az épület gépészeti rendszerét, és akadálymentesítették is az intézményt. Az önkormányzat saját forrásból egyéb kiegészítő munkálatokat is elvégeztetett, ilyen például az, hogy megújult a bejárathoz vezető lépcsősor.

A felújítási munkálatokat a nyáron kezdték meg, és a közelmúltban fejezték be. Mint azt Tóth Györgyné, az iskola igazgatója elmondta, a tanítás zökkenőmentes volt, jól össze tudták hangolni a kivitelezővel a napi oktatói munkát. Azon termekben, ahol tanítás van, már a nyáron, a tanévkezdésre kicserélték az ablakokat, a többi nyílászárót a tanév során. Meghosszabbították az őszi szünetet munkanap-áthelyezésekkel, így két teljes hét állt a kivitelező rendelkezésére azon munkálatokhoz, amelyek zavarták volna a tanítást.

A helyi általános iskolák közül a Dózsába jár a legtöbb gyermek, 30 osztály közel 750 fiatalját oktatják itt nap, mint nap. Jövőre ünnepelheti az intézmény fennállásának 40. évfordulóját. Mint azt Tóth Györgyné elmondta, megérett már az épület a felújításra. Nehéz, de nagyon szép időszakon vannak túl. A szigetelés eredménye érezhető, az eddig viszonylag hideg épület ma már nagyon meleggé vált. Az igazgatónő ezúton is köszönetét fejezte ki az önkormányzatnak és a kivitelezőnek a beruházásért.

A felújítás után minden visszatért a régi kerékvágásba, és készülnek a soron következő programokra az iskolában. A dózsásoknak január 26-a, szombat tanítási nap lesz, ekkor dolgozzák le a felújítás miatt kiadott szünetet. Hamarosan itt a félév zárása, az utolsó hajrában vannak a gyerekek. Aztán jön a farsangi időszak, majd tavasszal a beiratkozás. Ennek kapcsán február 8-án 9-11 óra között nyílt napot, iskolanyitogató foglalkozást tartanak, hogy a leendő elsősök és szüleik megismerhessék az intézményt és a pedagógusokat.

A rovat további hírei: Oktatás

Mindent a szakmákról a Rudasban

Mindent a szakmákról a Rudasban

2019. február 22. (péntek)

Negyedik alkalommal rendezték meg a Szakmák Napja elnevezésű programot a Rudas diákjainak csütörtökön. A nap folyamán saját szakirányukról hallhattak fontos információkat a szakemberektől.

Lejárt a felsőoktatási jelentkezési határidő

Lejárt a felsőoktatási jelentkezési határidő

2019. február 17. (vasárnap)

Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre a E-felvételin keresztül. 

Kitolták a jelentkezési határidőt

Kitolták a jelentkezési határidőt

2019. február 14. (csütörtök)

Vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre - mondta az Oktatási Hivatal (OH) főosztályvezetője.

Anyanyelvi szinten

Anyanyelvi szinten

2019. február 14. (csütörtök)

Körzeti anyanyelvi vetélkedőt tartottak a Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Az első félév legjobbjai

Az első félév legjobbjai

2019. február 13. (szerda)

A Rudas iskolában az első félév vége után nem feledkeztek meg azokról a diákokról, akik a legjobb teljesítményt nyújtották szeptembertől januárig. A legjobb huszonöt tanuló külön dicséretben részesült.

Péntekig jelentkezhetnek a felvételizők

Péntekig jelentkezhetnek a felvételizők

2019. február 11. (hétfő)

Legkésőbb péntek éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre az E-felvételin keresztül – közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel. A hivatal tájékoztatása szerint aki a díjmentesen megjelölhető három jelentkezési helynél többet (de legfeljebb hatot) jelöl meg, az a jelentkezésenként 2 ezer forintos kiegészítő díjat szintén február 15-én éjfélig fizetheti be.

Energiakövetek pályázat idén is

Energiakövetek pályázat idén is

2019. február 11. (hétfő)

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) "Energiakövetek 2019" címmel immár harmadszor hirdet pályázatot a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára.