Dunaújváros Hetilap

A legjobb helyre került az új kisbusz

2019. február 28. (csütörtök) 15:07 - Brousil Csaba

A „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése” című projekt részeként, egy személyszállító kisbusz beszerzésére is sor kerülhetett a Jószolgálati Otthon Közalapítvány részére.

Erről tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Cserna Gábor polgármester és Kecskés Rózsa, a Jószolgálati Otthon intézményvezetője a Liget közi intézménynél. Cserna Gábor elmondta, hogy a szociális intézmények felújításáról szóló TOP-os pályázat lehetőséget adott egy kisbusz beszerzésére is, melyet a Jószoli szolgálatába állítanak. A kisbusz, 9,6 millió forintba került, üzembe helyezése további közel 400 ezer forintba, melyet az önkormányzat finanszírozott. Mint a polgármester elmondta a fogyatékos személyek önálló életvitelének megkönnyítése, lakáson kívüli közszolgáltatások elérésének segítése a cél ezzel a kisbusszal. A jármű tulajdonosa az önkormányzat, mint a pályázat nyertese, a használója a közalapítvány.

Cserna Gábor kiemelte, hogy jó helyre került ez a kisbusz és azt kívánta, hogy használják azt egészséggel. A polgármester azt is felajánlotta, hogy az intézmény gondozottjai és segítőik eltölthetnek egy hetet nyáron az önkormányzat balatoni üdülőjében. Ezt Kecskés Rózsa örömmel elfogadta és megköszönte az önkormányzatnak az új kisbuszt. Mint mondta nagy szükségük van erre a járműre, hiszem ezzel kerekes székes személyt is biztonsággal tudnak majd szállítani, hiszen speciálisan így lett kialakítva a busz beltere. Kuminka Lászlóné, a támogató szolgálat vezetője elmondta, hogy naponta 13 főt szállítanak ezzel a kisbusszal a napközi otthonba, majd onnan haza, illetve ha szükséges kórháza, közintézményekbe. Kiemelte, hogy az új kisbusszal már megnyílnak a távolságok is előttük, szervezhetnek kirándulásokat, táborokat a gondozottak részére. Mint mondta az intézményben már mindenki várta az új kisbuszt és nagy örömmel és hálával fogadták azt.

 

A rovat további hírei: Közélet

DVCSH: tájékoztatás pótfűtés igényléséről

DVCSH: tájékoztatás pótfűtés igényléséről

2020. április 09. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna-Hőszolgáltató Kft. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy az április 15-ig tartó fűtési szezont követő időszakra igényelhető pótfűtés.

Kálló Gergely: "Remélem, ez a példa ragadós lesz!"

Kálló Gergely: "Remélem, ez a példa ragadós lesz!"

2020. április 08. (szerda)

Jelentős sikerrel győzött az időközi országgyűlési választáson, és lett Fejér megye 4-es választókerületének képviselője Kálló Gergely. Exkluzív (chates) interjúnkban a megválasztás óta eltelt időszak eseményeire és a jelen kihívásaira fókuszáltunk.

Piszkos trükkökkel próbálkoznak a csalók

Piszkos trükkökkel próbálkoznak a csalók

2020. április 08. (szerda)

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban egyre több a koronavírusos csalás: az átverők hivatalos személynek adják ki magukat és azt hazudják, hogy ingatlanfertőtlenítést hajtanak végre, vagy a vírus szűrésére alkalmas tesztet és maszkot értékesítenek, illetve idős személyek ellátására szolgáltatást ajánlanak fel.

Katonai járőrök– már Dunaújváros utcáin is

Katonai járőrök– már Dunaújváros utcáin is

2020. április 07. (kedd)

Dunaújvárosban is megjelentek a katonai rendész járőrök mától, adta hírül a város hivatalos weboldala. A cél a biztonságérzet növelése, írják.

Együttműködést kérnek a kormánytól a szabad városok

Együttműködést kérnek a kormánytól a szabad városok

2020. április 07. (kedd)

Negyvenegy város-, illetve kerületi vezető, köztük Pintér Tamás polgármester tiltakozott közös nyilatkozatban a kormány önkormányzatokat sújtó pénzelvonási diktátuma ellen. Összegzés a hajtás után.

Csak így tovább, Dunaújváros: maszkos akciók!

Csak így tovább, Dunaújváros: maszkos akciók!

2020. április 06. (hétfő)

Rendkívüli húsvéti akciót hirdetett, maszkdíszítésre buzdít Pintér Tamás polgármester, a Maszkvarró Manufaktúra (MaMa) programja is csúcsra jár e napokban. A "jószolisok" is segítettek – hírcsokor a hajtás után.

Takarítógép a város útjain – türelmet kérnek az autósoktól

Takarítógép a város útjain – türelmet kérnek az autósoktól

2020. április 05. (vasárnap)

A járványügyi helyzet miatt csökkent forgalmat kihasználva a következő hetekben zajlik a város útjainak tavaszi nagytakarítása. Az autósoktól türelmet kérnek!