Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Belopózni az álmokba

2019. február 16. (szombat) 14:15 - Vass Ádám

Rendhagyó könyvbemutatóra került sor pénteken a Munkásművelődési Központban. A találkozón Újvári Gyula lomjárók című könyvéről kérdezhettek az olvasók.

Író-olvasó találkozót tartottak pénteken délután öt órakor a Munkásművelődési Központban. A földszinti színházteremben zajló könyvbemutatón az Álomjárók című könyv és annak szerzője, Újvári Gyula állt a középpontban. A könyvet nem csak egy dunaújvárosi író munkája, hanem a történet is a régi Technikum városrészben játszódik, ezért sokaknak lehet ismerős a környezet és a szereplők.

A találkozó elején Kováts Rózsa igazgató köszöntője után Újvári Gyula szólt az olvasókhoz. Mint mondta, a könyv az álmainkról szól, amiket soha nem szabad figyelmen kívül hagyni, ha pedig beléjük lehet lopózni, ahogy a könyv főhősei is teszik, az egy fantasztikus élmény lehet mindenki számára. Az író-olvasó találkozó egyik különlegessége nem csak azt volt, hogy sok érdekességet, kulisszatitkot hallhattak a látogatók az íróról és a könyvről, hanem az is, hogy egy-egy fejezetet az Írisz Versszínpad társulatának tagjai olvastak fel, majd beszélték át a szerzővel.

A rovat további hírei: Kultúra

Újabb díjnyertes darab van készülőben?

Újabb díjnyertes darab van készülőben?

2019. március 20. (szerda)

Pár hete derült ki, hogy a Váci Dunakanyar Színház és a Bartók színház koprodukciójában készült Ványa bácsi is jelölt a legjobb előadások közt, máris itt a következő esélyes, a Társak, Sipos Imre rendezésében.

Ünnepi előadással készül a Bartók

Ünnepi előadással készül a Bartók

2019. március 14. (csütörtök)

Március 15-én este újabb történelmi ihletésű darabbal ünnepel a Bartók színház. A fókuszban viszont ezúttal a helyi kötődésű Rosti Pál és az ő kalandos élettörténete a XIX. századból.

Tündökölnek a Wesley - Da Capo növendékei

Tündökölnek a Wesley - Da Capo növendékei

2019. március 14. (csütörtök)

A Wesley - Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola növendékei rendszeresen részt vesznek versenyeken, és rendre kiváló minősítésekkel, helyezésekkel térnek haza. A tanév második felében a zene és tánctagozatos fiatalok már számos eredményt bezsebelhettek. Ezekről Kurina Laura, az iskola igazgatója számolt be nekünk.

Újra a POSZT-on a Bartók

Újra a POSZT-on a Bartók

2019. március 12. (kedd)

Tizennégy produkció - köztük a Bartók koprodukciója - kapott helyet a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) kedden nyilvánosságra hozott versenyprogramjában.

A lengyel plakátművészet legjobb darabjai

A lengyel plakátművészet legjobb darabjai

2019. március 12. (kedd)

Rendhagyó kiállítás nyílt a Munkásművelődési Központban. Hétfő délutántól egy héten át lengyel retró propaganda plakátokat láthatnak az érdeklődők.

Generációk hangversenye

Generációk hangversenye

2019. március 09. (szombat)

Harmadik alkalommal rendezett emlékhangversenyt a Móricz iskola. Ezúttal Bárdos Lajos zeneszerző, zenetudós műveiből adtak elő műveket a város kórusai.

Bejött a nézőknek a cirkuszolás

Bejött a nézőknek a cirkuszolás

2019. március 08. (péntek)

A Bartók Táncszínházának legújabb előadása elnyerte a nézők tetszését, hiszen pont azt kapták tőle, amit vártak: egy óra pörgést, szórakozást és látványos táncokat.