Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Belopózni az álmokba

2019. február 16. (szombat) 14:15 - Vass Ádám

Rendhagyó könyvbemutatóra került sor pénteken a Munkásművelődési Központban. A találkozón Újvári Gyula lomjárók című könyvéről kérdezhettek az olvasók.

Író-olvasó találkozót tartottak pénteken délután öt órakor a Munkásművelődési Központban. A földszinti színházteremben zajló könyvbemutatón az Álomjárók című könyv és annak szerzője, Újvári Gyula állt a középpontban. A könyvet nem csak egy dunaújvárosi író munkája, hanem a történet is a régi Technikum városrészben játszódik, ezért sokaknak lehet ismerős a környezet és a szereplők.

A találkozó elején Kováts Rózsa igazgató köszöntője után Újvári Gyula szólt az olvasókhoz. Mint mondta, a könyv az álmainkról szól, amiket soha nem szabad figyelmen kívül hagyni, ha pedig beléjük lehet lopózni, ahogy a könyv főhősei is teszik, az egy fantasztikus élmény lehet mindenki számára. Az író-olvasó találkozó egyik különlegessége nem csak azt volt, hogy sok érdekességet, kulisszatitkot hallhattak a látogatók az íróról és a könyvről, hanem az is, hogy egy-egy fejezetet az Írisz Versszínpad társulatának tagjai olvastak fel, majd beszélték át a szerzővel.

A rovat további hírei: Kultúra

Vendetta a Bartókban

Vendetta a Bartókban

2019. május 22. (szerda)

Marton Mária író történetét állítják színpadra a Bartók színházba, Dávid Zsuzsa rendezésében. A Vendetta elsősorban a felnőtt közönségnek szól, hiszen mély lelki vívódásokat bemutató, szociális kérdésekkel foglalkozó drámáról van szó.

Közönségtalálkozót tartottak a Bartókban

Közönségtalálkozót tartottak a Bartókban

2019. május 22. (szerda)

A Twist Olivér szereplői és alkotói várták a nézőket a keddi eladás után egy kis beszélgetésre, ahol elárultak pár kulisszatitkot és felelevenítették a próbafolyamat legszebb perceit.

Alíz Csodaországban - Újabb siker a Bartókban

Alíz Csodaországban - Újabb siker a Bartókban

2019. május 17. (péntek)

A Bartók színház új táncjátékát a csapat egyik tagja, Dunaveczki Éva állította színpadra. Ez élete első rendezése, úgyhogy izgul is nagyon. Pedig nem volt miért, hiszen ezen a premieren is telt ház volt és óriási sikert aratott a darab.

Kiállítás a zeneiskolában

Kiállítás a zeneiskolában

2019. május 17. (péntek)

Újabb kiállítás nyílt a Sándor Frigyes Zeneiskola folyosógalériájában. Ezúttal Kosztolányi György festőművész tanítványai mutatták be alkotásaikat.

Hangulatos táncjáték a Bartókban

Hangulatos táncjáték a Bartókban

2019. május 16. (csütörtök)

Egy mesejátékkal készültek a Bartók színház táncosai, május 17-én mutatják be az Alíz Csodaországban című darabot.

Az első Szent Korona Nap Dunaújvárosban

Az első Szent Korona Nap Dunaújvárosban

2019. május 16. (csütörtök)

Egy 2017-es kormányhatározatnak köszönhetően Dunaújvárosban is megrendezésre kerül a Szent Korona Nap, méghozzá június elsején, az evangélikus templomban.

Sajátos firkák

Sajátos firkák

2019. május 15. (szerda)

Baráthné Markovics Zsuzsanna első önálló kiállítása nyílt meg az MMK folyosógalériában. Sajátos firkák című tárlatán ceruzával és szénnel készült alkotásai tekinthetők meg.