Dunaújvárosi bronz Százhalombattáról

2019. február 18. (hétfő) 7:20 - spigott

Kevés hiányzott a döntőbe jutáshoz, ám így is a szép eredményt ért el a Halom Truck Kupán a DLSZ Dunaújváros kispályás labdarúgó csapata.

Igen rangos kispályás labdarúgó tornát rendeztek Százhalombattán az öregfiúk számára a mögöttünk hagyott hétvégén. A Tizenkét csapatos Halom Truck Kupán városunk két együttese is pályára lépett, az ISD Power Kft. az A-csoportból, míg a Dunaújváros DLSZ a C-csoportból igyekezett továbbjutni a legjobb nyolc közé. Ez sikerült is mindkét formációnak, ugyanis az ISD négy pontot szerezve csoportja második helyén végzett, míg a DLSZ gárdája az Aba együttesét 3-0-ra, a Halom Truck Team-et 3-1-re, míg a Komárom csapatát 6-2-re legyőzve szerezte meg kvartettje első helyét.
A legjobb négy közé azonban csak egyikük juthatott be, ugyanis az egyenes kieséses szakaszban egymás ellen kellett pályára lépniük.

Rajna Tamás volt a legjobb kapus! (Kép forrása: DLSZ Dunaújváros)

A találkozó a DLSZ Dunaújváros gárdája számára sikerült jobban, s 4-0-s sikerrel került be a sorozat legjobb négy csapata közé. Az elődöntőben a Szekszárd volt a mieink vetélytársa, s bár a kiegyenlített, nagy csata 1-1-es döntetlennel ért véget, a meccs végi hetespárbajt az ellenfél nyerte 3-2-re, így a szekszárdiak játszhatták a torna döntőjét. A bronzmeccsen az egyszer már legyőzött százhalombattai Halom Truck Team volt a mieink ellenfele, de Sztanó Miklósék ezúttal sem ismertek kegyelmet, s 4-2-es sikerükkel végül a harmadik helyen végeztek a viadalon úgy, hogy Rajna Tamásnak köszönhetően a torna legjobb kapusának járó díjat is elhozták.

A hazatérést követően Petrás Gábor, a DLSZ Dunaújváros csapatvezetője annak ellenére is értékelte a tornát, hogy a céljuk ezúttal is a végső győzelem volt.

- Nagyszerű rendezvényen, igen erős mezőnyben képviseltük ezúttal Dunaújvárost. Természetesen szerettük volna megnyerni a viadalt, ám az elődöntőben sajnos alulmaradtunk a büntetőpárbajban, így ez végül nem jöhetett össze. Ezzel együtt nagyon jól éreztük magunkat a remekül megszervezett tornán, s örülünk annak, hogy Dunaújvárost képviselve felállhattunk a dobogóra.

A DLSZ Dunaújváros csapatának tagjai: Sztanó Miklós, Salamon Miklós, Freud Krisztián, Szalai Norbert, Barics Péter, Právics Krisztián, Markovics Tamás, Éliás Zsolt, Somogyi Sándor, Rajna Tamás, Petrás Gábor.

A rovat további hírei: Sport

Nagy lépés az ezüst felé

Nagy lépés az ezüst felé

2019. április 19. (péntek)

Ötgólos, 6-1-es sikert aratott az SZP-Asztalos gárdája a Dunabiztos Micro elleni rangadón a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Végül könnyed siker

Végül könnyed siker

2019. április 18. (csütörtök)

Az első félidőben még akadozott a gépezet, ám a fordulás után kinyitotta a gólzsák száját a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Kecskemét elleni edzőmeccsen.

Az UVSE ellen döntőznek a vízilabdázók

Az UVSE ellen döntőznek a vízilabdázók

2019. április 18. (csütörtök)

A címvédő UVSE ellen ugorhat medencébe a bajnoki finálé három nyert mérkőzésig tartó párharcában a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Második helyen a válogatott

Második helyen a válogatott

2019. április 18. (csütörtök)

Két győzelemmel és egy vereséggel fejezte be porecsi nemzetközi tornáját a két Dunaferr-játékossal felálló magyar futsal válogatott.

Óriási fordítás a Campusban

Óriási fordítás a Campusban

2019. április 17. (szerda)

Négygólos hátrányból jött vissza, s aratott fontos győzelmet a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának kedd esti fordulójában az Akrasz-Bau együttese.

Két bajnoki érem Dunakesziről

Két bajnoki érem Dunakesziről

2019. április 17. (szerda)

Egy arany- és egy bronzéremmel zárták a S.K.A.H. Duna Sportegyesület versenyzői az országos kungfu bajnokság első fordulóját.

Szép dunaújvárosi sikerek

Szép dunaújvárosi sikerek

2019. április 17. (szerda)

Pupp Viktória és Nyikos Veronika is aranyérmet szerzett a Dunakeszin megrendezett korosztályos birkózó országos bajnokságon.