Dunaújvárosi bronz Százhalombattáról

2019. február 18. (hétfő) 7:20 - spigott

Kevés hiányzott a döntőbe jutáshoz, ám így is a szép eredményt ért el a Halom Truck Kupán a DLSZ Dunaújváros kispályás labdarúgó csapata.

Igen rangos kispályás labdarúgó tornát rendeztek Százhalombattán az öregfiúk számára a mögöttünk hagyott hétvégén. A Tizenkét csapatos Halom Truck Kupán városunk két együttese is pályára lépett, az ISD Power Kft. az A-csoportból, míg a Dunaújváros DLSZ a C-csoportból igyekezett továbbjutni a legjobb nyolc közé. Ez sikerült is mindkét formációnak, ugyanis az ISD négy pontot szerezve csoportja második helyén végzett, míg a DLSZ gárdája az Aba együttesét 3-0-ra, a Halom Truck Team-et 3-1-re, míg a Komárom csapatát 6-2-re legyőzve szerezte meg kvartettje első helyét.
A legjobb négy közé azonban csak egyikük juthatott be, ugyanis az egyenes kieséses szakaszban egymás ellen kellett pályára lépniük.

Rajna Tamás volt a legjobb kapus! (Kép forrása: DLSZ Dunaújváros)

A találkozó a DLSZ Dunaújváros gárdája számára sikerült jobban, s 4-0-s sikerrel került be a sorozat legjobb négy csapata közé. Az elődöntőben a Szekszárd volt a mieink vetélytársa, s bár a kiegyenlített, nagy csata 1-1-es döntetlennel ért véget, a meccs végi hetespárbajt az ellenfél nyerte 3-2-re, így a szekszárdiak játszhatták a torna döntőjét. A bronzmeccsen az egyszer már legyőzött százhalombattai Halom Truck Team volt a mieink ellenfele, de Sztanó Miklósék ezúttal sem ismertek kegyelmet, s 4-2-es sikerükkel végül a harmadik helyen végeztek a viadalon úgy, hogy Rajna Tamásnak köszönhetően a torna legjobb kapusának járó díjat is elhozták.

A hazatérést követően Petrás Gábor, a DLSZ Dunaújváros csapatvezetője annak ellenére is értékelte a tornát, hogy a céljuk ezúttal is a végső győzelem volt.

- Nagyszerű rendezvényen, igen erős mezőnyben képviseltük ezúttal Dunaújvárost. Természetesen szerettük volna megnyerni a viadalt, ám az elődöntőben sajnos alulmaradtunk a büntetőpárbajban, így ez végül nem jöhetett össze. Ezzel együtt nagyon jól éreztük magunkat a remekül megszervezett tornán, s örülünk annak, hogy Dunaújvárost képviselve felállhattunk a dobogóra.

A DLSZ Dunaújváros csapatának tagjai: Sztanó Miklós, Salamon Miklós, Freud Krisztián, Szalai Norbert, Barics Péter, Právics Krisztián, Markovics Tamás, Éliás Zsolt, Somogyi Sándor, Rajna Tamás, Petrás Gábor.

A rovat további hírei: Sport

Gigászok küzdelme Szolnokon

Gigászok küzdelme Szolnokon

2019. június 18. (kedd)

Szolnokon rendezik a kajak-kenusok második válogatóját, amely a jövő heti Európa Játékokra, de többségében az augusztusi, szegedi világbajnokságra válogat.

A fejlődés éve volt

A fejlődés éve volt

2019. június 17. (hétfő)

A Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület létszámban, gazdaságilag, valamint eredményekben is növekedést mutat.

Kanadai hátvédet igazoltak a Bikák

Kanadai hátvédet igazoltak a Bikák

2019. június 17. (hétfő)

A 26 éves kanadai Grant Baker a kanadai egyetemi ligából érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Baracsi győzelem a női bajnokságban

Baracsi győzelem a női bajnokságban

2019. június 17. (hétfő)

Hiába nyerte az utolsó fordulót a DPASE, a Baracs SE gárdája szerezte meg az aranyérmet a Carissa női bajnokság 2018/2019-es szezonjának küzdelmeiben.

Horváth Máté parádés sikere

Horváth Máté parádés sikere

2019. június 17. (hétfő)

A háromszoros Amerika-bajnokot legyőzve állhatott a dobogó legfelső fokára Európa legrangosabb utánpótlás ökölvívó versenyén a DÖSE bokszolója, Horváth Máté.

Ez még csak a félévi bizonyítvány

Ez még csak a félévi bizonyítvány

2019. június 16. (vasárnap)

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője szerint dicséretes, hogy a válogatott jó eredményeinek köszönhetően Európa-bajnoki selejtezős csoportjában négy forduló után az élen áll, de ez még csak a félévi bizonyítvány.

A második kalapból várják a sorsolást a magyarok

A második kalapból várják a sorsolást a magyarok

2019. június 16. (vasárnap)

A magyar női kézilabda-válogatott a második kalapból várja a decemberi, kumamotói olimpiai kvalifikációs világbajnokság jövő pénteki sorsolását.