Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Egész napos felolvasás negyedszer is

2019. február 14. (csütörtök) 8:15 - Vass Ádám

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül az egész napos irodalmi találkozó. A Wass Albert felolvasó estként indult kezdeményezés mára már egy Szépirodalmi Ünneppé változott, amire mindenkit szívesen várnak majd.

Tíz évvel ezelőtt indult el országhatáron innen és túl az a kezdeményezés, amin Wass Albert műveiből olvashatnak fel a szépirodalom kedvelői. Az évről-évre egyre sikeresebb program négy évvel ezelőtt Dunaújvárosban is megrendezésre került, de mára már túlnőtt saját magán és egy Szépirodalmi Ünneppé vált. Ebben az évben február 23-án, szombaton zajlik városunkban a felolvasás, méghozzá a József Attila Könyvtár emeleti előadótermében. A rendezvényt idén is a Magyarok Szövetsége Dunaújvárosi Közössége szervezi, melynek részéről Kásás Margit elmondta, szeretnék még több érdeklődőnek felkelteni a figyelmét, ezért rendezik meg a református és az evangélikus templom után ezúttal a könyvtárban.

Február 23-án a már bejáratottnak számító program veszi majd kezdetét. Elsőként Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója mond beszédet, majd a házigazda József Attila Könyvtár igazgatója, Tóth Éva köszönti az érdeklődőket. Később a Széchenyi gimi és a Bánki iskola diákjai kezdik a felolvasást, a szervezők azt remélik, hogy általuk több fiatal is kedvet kap a felolvasónaphoz. Tóth Éva igazgató szerint az esemény nem is kerülhetne jobb helyre a könyvtárnál, hiszen ha felolvasásról, vagy irodalomról van szó, ők mindig szeretettel várják az érdeklődőket. Mint mondta, ezúttal nem csak Wass Albert műveivel várják a jelentkezőket, hanem bármelyik kortárs, vagy klasszikus szerző verseivel, vagy prózai műveinek részleteivel érkezhetnek a résztvevők. A késő délutánig tartó program végén Fehér András anyagmérnök, koronakutató tart előadást és fellép a kisapostagi Lila akác dalkör is. Felolvasásra jelentkezni előzetesen a Magyarok Szövetsége Dunaújvárosi Közösségénél, illetve a helyszínen lehet majd.

A rovat további hírei: Kultúra

Vendetta a Bartókban

Vendetta a Bartókban

2019. május 22. (szerda)

Marton Mária író történetét állítják színpadra a Bartók színházba, Dávid Zsuzsa rendezésében. A Vendetta elsősorban a felnőtt közönségnek szól, hiszen mély lelki vívódásokat bemutató, szociális kérdésekkel foglalkozó drámáról van szó.

Közönségtalálkozót tartottak a Bartókban

Közönségtalálkozót tartottak a Bartókban

2019. május 22. (szerda)

A Twist Olivér szereplői és alkotói várták a nézőket a keddi eladás után egy kis beszélgetésre, ahol elárultak pár kulisszatitkot és felelevenítették a próbafolyamat legszebb perceit.

Alíz Csodaországban - Újabb siker a Bartókban

Alíz Csodaországban - Újabb siker a Bartókban

2019. május 17. (péntek)

A Bartók színház új táncjátékát a csapat egyik tagja, Dunaveczki Éva állította színpadra. Ez élete első rendezése, úgyhogy izgul is nagyon. Pedig nem volt miért, hiszen ezen a premieren is telt ház volt és óriási sikert aratott a darab.

Kiállítás a zeneiskolában

Kiállítás a zeneiskolában

2019. május 17. (péntek)

Újabb kiállítás nyílt a Sándor Frigyes Zeneiskola folyosógalériájában. Ezúttal Kosztolányi György festőművész tanítványai mutatták be alkotásaikat.

Hangulatos táncjáték a Bartókban

Hangulatos táncjáték a Bartókban

2019. május 16. (csütörtök)

Egy mesejátékkal készültek a Bartók színház táncosai, május 17-én mutatják be az Alíz Csodaországban című darabot.

Az első Szent Korona Nap Dunaújvárosban

Az első Szent Korona Nap Dunaújvárosban

2019. május 16. (csütörtök)

Egy 2017-es kormányhatározatnak köszönhetően Dunaújvárosban is megrendezésre kerül a Szent Korona Nap, méghozzá június elsején, az evangélikus templomban.

Sajátos firkák

Sajátos firkák

2019. május 15. (szerda)

Baráthné Markovics Zsuzsanna első önálló kiállítása nyílt meg az MMK folyosógalériában. Sajátos firkák című tárlatán ceruzával és szénnel készült alkotásai tekinthetők meg.