Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Egész napos felolvasás negyedszer is

2019. február 14. (csütörtök) 8:15 - Vass Ádám

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül az egész napos irodalmi találkozó. A Wass Albert felolvasó estként indult kezdeményezés mára már egy Szépirodalmi Ünneppé változott, amire mindenkit szívesen várnak majd.

Tíz évvel ezelőtt indult el országhatáron innen és túl az a kezdeményezés, amin Wass Albert műveiből olvashatnak fel a szépirodalom kedvelői. Az évről-évre egyre sikeresebb program négy évvel ezelőtt Dunaújvárosban is megrendezésre került, de mára már túlnőtt saját magán és egy Szépirodalmi Ünneppé vált. Ebben az évben február 23-án, szombaton zajlik városunkban a felolvasás, méghozzá a József Attila Könyvtár emeleti előadótermében. A rendezvényt idén is a Magyarok Szövetsége Dunaújvárosi Közössége szervezi, melynek részéről Kásás Margit elmondta, szeretnék még több érdeklődőnek felkelteni a figyelmét, ezért rendezik meg a református és az evangélikus templom után ezúttal a könyvtárban.

Február 23-án a már bejáratottnak számító program veszi majd kezdetét. Elsőként Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója mond beszédet, majd a házigazda József Attila Könyvtár igazgatója, Tóth Éva köszönti az érdeklődőket. Később a Széchenyi gimi és a Bánki iskola diákjai kezdik a felolvasást, a szervezők azt remélik, hogy általuk több fiatal is kedvet kap a felolvasónaphoz. Tóth Éva igazgató szerint az esemény nem is kerülhetne jobb helyre a könyvtárnál, hiszen ha felolvasásról, vagy irodalomról van szó, ők mindig szeretettel várják az érdeklődőket. Mint mondta, ezúttal nem csak Wass Albert műveivel várják a jelentkezőket, hanem bármelyik kortárs, vagy klasszikus szerző verseivel, vagy prózai műveinek részleteivel érkezhetnek a résztvevők. A késő délutánig tartó program végén Fehér András anyagmérnök, koronakutató tart előadást és fellép a kisapostagi Lila akác dalkör is. Felolvasásra jelentkezni előzetesen a Magyarok Szövetsége Dunaújvárosi Közösségénél, illetve a helyszínen lehet majd.

A rovat további hírei: Kultúra

Újabb díjnyertes darab van készülőben?

Újabb díjnyertes darab van készülőben?

2019. március 20. (szerda)

Pár hete derült ki, hogy a Váci Dunakanyar Színház és a Bartók színház koprodukciójában készült Ványa bácsi is jelölt a legjobb előadások közt, máris itt a következő esélyes, a Társak, Sipos Imre rendezésében.

Ünnepi előadással készül a Bartók

Ünnepi előadással készül a Bartók

2019. március 14. (csütörtök)

Március 15-én este újabb történelmi ihletésű darabbal ünnepel a Bartók színház. A fókuszban viszont ezúttal a helyi kötődésű Rosti Pál és az ő kalandos élettörténete a XIX. századból.

Tündökölnek a Wesley - Da Capo növendékei

Tündökölnek a Wesley - Da Capo növendékei

2019. március 14. (csütörtök)

A Wesley - Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola növendékei rendszeresen részt vesznek versenyeken, és rendre kiváló minősítésekkel, helyezésekkel térnek haza. A tanév második felében a zene és tánctagozatos fiatalok már számos eredményt bezsebelhettek. Ezekről Kurina Laura, az iskola igazgatója számolt be nekünk.

Újra a POSZT-on a Bartók

Újra a POSZT-on a Bartók

2019. március 12. (kedd)

Tizennégy produkció - köztük a Bartók koprodukciója - kapott helyet a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) kedden nyilvánosságra hozott versenyprogramjában.

A lengyel plakátművészet legjobb darabjai

A lengyel plakátművészet legjobb darabjai

2019. március 12. (kedd)

Rendhagyó kiállítás nyílt a Munkásművelődési Központban. Hétfő délutántól egy héten át lengyel retró propaganda plakátokat láthatnak az érdeklődők.

Generációk hangversenye

Generációk hangversenye

2019. március 09. (szombat)

Harmadik alkalommal rendezett emlékhangversenyt a Móricz iskola. Ezúttal Bárdos Lajos zeneszerző, zenetudós műveiből adtak elő műveket a város kórusai.

Bejött a nézőknek a cirkuszolás

Bejött a nézőknek a cirkuszolás

2019. március 08. (péntek)

A Bartók Táncszínházának legújabb előadása elnyerte a nézők tetszését, hiszen pont azt kapták tőle, amit vártak: egy óra pörgést, szórakozást és látványos táncokat.