Későn jött a hajrá

2019. február 8. (péntek) 20:13 - Szárszó Lajos

Az eltiltások miatt meghatározó játékosait nélkülöző Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata kétgólos vereséget szenvedett a listavezető otthonában.

Nehéz feladat várt ma este, a futsal NBI alapszakaszának utolsó mérkőzésén a Dunaferr DUE Dutrade FC együttesére, hiszen a listavezető MVFC Berettyóújfalu otthonában léptek pályára. Mivel Fehér Zsolt tanítványainak előnye az őket követő Szombathely előtt csupán egy pont volt, ezért a cél mindenképpen az kellett, hogy legyen, hogy legalább egy pontot begyűjtsenek az összecsapáson. Ez azonban nagyon nehéz feladatnak tűnt, hiszen a Dunaferr nem a legkedvezőbb összeállításában lépett pályára, mivel az alapemberek közül hárman, Fekete Róbert, Hosszú Ádám és Németh Péter sárga lapjaik miatt eltiltásukat töltötték le. Ez persze azt is jelentette, hogy teljesen át kellett alakítani a sorokat, ráadásul így ma csak két sor állt a vezetőedző rendelkezésére. A kezdő sípszó után nem sokat teketóriáztak a csapatok a ritmuskereséssel, hanem azonnal nagy lendülettel álltak bele a meccsbe. A tempót a hazaiak diktálták, akik elég gyorsan meg is szerezték a vezetést. Szép passzok után Takács maradt egyedül a hatoson belül, aki végül közelről gurította be a kapuba a labdát (1-0).

A folytatásban is inkább a hazaiak akarata érvényesült, akik hatalmas erővel támadták a Dunaferr kapuját. Így akadt védeni valója Revelandnak bőven, akinek néha a védőket is ki kellett segítenie azzal, hogy kapujából kifutva szereljen. Ezek egyike nem sikerült, mely sárga lapot ért, viszont az azt követő szabadrúgást kapusunk remek mozdulattal ütötte oldalra. Egy-egy kontrára maradt erőnk csupán, melyet azonnal szabálytalanságokkal állítottak meg a hazaiak. Miután az első rohamokat sikerült kibekkelnünk megpróbáltuk megbecsülni a labdákat, de ez nem mindig sikerült. Elég volt egy kis figyelem kihagyás, és megint gólt kaptunk. Egy jobb oldalon vezetett támadás végén a középre passzolt labdát Loch becsúszva helyezte a hálóba (2-0). Fehér Zsolt időkéréssel próbálta rendezni a sorokat, sajnos nem sok sikerrel. Ezúttal Amilcar volt az, aki nagyon megverte védőjét, és miután őt alaposan megforgatta, tiszta helyzetből lőtte ki hosszú alsó sarkot (3-0).

A háromgólos vezetés után átadták a játékteret a berettyóiak a Dunaferrnek, vagyis visszahúzódtak saját térfelükre, és a labdaszerzések után gyors kontrákkal okoztak veszélyt. A félidő hajrájában rengeteg lövést eresztettek meg a hazaiak, melyek csupán centikkel kerülték el kapunkat. Ezt öt a négy elleni játékkal próbálta megtörni Fehér Zsolt, amely arra volt jó, hogy ezt követően helyzetig nem jutottak el a házigazdák. A második félidő elején Reveland hatástalanított egy lecsorgó lövést, viszont a játék képe alapján úgy tűnt, mintha a hazaiak meg lettek volna elégedve a meccs állásával, és visszavettek a tempóból. Amilcar azonban másként gondolta mindezt, akinek lövését először ki tudta tenyerelni kapusunk, de az azt követő szöglet utáni bombánál már tehetetlen volt (4-0). Fél perccel később azonban mi örülhettünk. Szeghy tört előre ellenállhatatlanul, majd a hosszú sarok felé gurította el a labdát, melyet éppen időben ért utol Móra Viktor, aki megszerezte szépítő gólunkat (4-1).

Képek: DO-archív

Pár perccel később nekünk volt két lehetőségünk. Előbb egy labdaszerzés után az üresen maradt kapu mellé emelt Pál, aki a következő akció végén centikkel lőtt kapu fölé. Válaszként Szabó távoli lövése okozott gondot, hiszen azt csak nagy nehezen sikerült kiterelni a kapu elől. A félidő közepénél Revalandot Rigó váltotta, majd ezt követően ismét átálltunk a vészkapusos rendszerre. Ekkor Mezeinek akadt dolga, aki nagy bravúrral védett egy távoli lövést, majd Nagy hagyott ki egy helyzetet. Egy perccel később Takács azonban olyan közel állt a kapunkhoz, hogy onnan már nem lehetett hibázni (5-1). Ennél az állásnál megint lehetett gyakorolni az öt a négy elleni játékot, melyből Fridrichnek volt egy váratlan lövése, mely nem sokkal ment mellé. Fél perccel ezt követően viszont Szeghy szerzett labdát saját térfelén, mellyel egyedül indult el a kapu felé, és amikor már csak a kapussal állt szemben, jobbal remekül tekerte el a labdát (5-2). Sőt! Ezt követően jött a harmadik gólunk is! Ez ismét az öt a négy elleni játékból sikerült! Pál Patrik szinte a felező vonalról vállalkozott, akinek lapos lövése talált utat a kapuba (5-3). Ekkor azonban már csak egy perc volt hátra, mely idő alatt nem volt esély az egyenlítésre. A Dunaferr így vereséggel zárta az alapszakaszt. Folytatás a felsőházi rájátszásban.

MVFC Berettyóújfalu - Dunaferr DUE Dutrade FC 5-3 (3-0)

MVFC Berettyóújfalu: Mezei Dávid - Rábl János, Takács Zoltán 2, Henrique Da Silva Rafael, Loch Sergio 1. Cserejátékosok: László Márk - Nagy Sándor Tamás, Sanchez Barrena Francisco Javier, Nagy Imre, Szabó Péter, Gál István, Da Silva Gomes Ricardo Amílcar 2, Trencsényi János, Nagy Dániel. Vezetőedző: Mullor Cabrera Sergio.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Reveland Zoltán - Klacsák Bence, Fridrich Dávid, Pál Patrik Krisztián 1, Sáhó Kristóf. Cserejátékosok: Rigó László - Szeghy Szabolcs Géza 1, Szabó Kristóf, Móra Viktor 1, Csányi Dávid István. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Fucsovics 1:5 után hengerelt

Fucsovics 1:5 után hengerelt

2019. szeptember 18. (szerda)

Fucsovics Márton gyenge kezdés után magabiztos játékkal bejutott szerdán a nyolcaddöntőbe az 1,2 millió dollár (362 millió forint) összdíjazású szentpétervári keménypályás férfi tenisztornán.

Szoros meccsek a Campusban

Szoros meccsek a Campusban

2019. szeptember 18. (szerda)

Nincs már pont nélkül álló csapat a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályában.

Csalódottak a hetedik hely miatt

Csalódottak a hetedik hely miatt

2019. szeptember 18. (szerda)

Nem sikerült érmet szerezniük junior női vízilabdázóinknak a madeirai U20-as világbajnokságon.

Hibátlan asztalosok

Hibátlan asztalosok

2019. szeptember 17. (kedd)

Az utolsó előtti percben szerzett góllal nyerte meg harmadik meccsét az Acerbis Osztály hétfői játéknapján az SZP-Asztalos együttese.

Az országos döntő volt a tét

Az országos döntő volt a tét

2019. szeptember 17. (kedd)

Jól szerepeltek a Dunaferr SE és fiókszakosztályainak versenyzői a kötöttfogású birkózók diákolimpiájának területi fináléjában.

Éremeső az öbölben

Éremeső az öbölben

2019. szeptember 17. (kedd)

Idén is kitettek magukért a dunaújvárosi versenyzők a kikötői öbölben megrendezett Dunaferr Kupa elnevezésű kajak-kenu viadalon.

A negyeddöntő volt a végállomás

A negyeddöntő volt a végállomás

2019. szeptember 16. (hétfő)

Öt győzelemmel és egy vereséggel zárta az EMF Euro Cup minifutball torna küzdelmeit a dunaújvárosi Karmacsi Autó FC együttese.