Megérdemelt siker a fővárosban

2019. február 11. (hétfő) 22:25 - Szárszó Lajos

A második harmadban szerzett három góljának is köszönhetően sima, 6-3-as győzelmet aratott a Hokiklub Budapest vendégeként a Dunaújvárosi Acélbikák csapata.

A középszakaszban zajló mérkőzéseken eddig jól muzsikált a Borbás Gergely és Jávorics Gábor által irányított Dunaújvárosi Acélbikák gárdája, akik ma este a még minden meccsét elvesztő Hokiklub Budapest otthonában léptek jégre. A Bikák célja egyértelműen a győzelem megszerzése volt, hiszen oda szeretnének érni a rájátszást érő harmadik helyre. Ennek megfelelően gyorsan megszerezték az újvárosiak a vezetést. Azari Zsolt tette vissza a kapu mögül a pakkot Tóth Gergelynek, aki kapásból vette be Hajek kapuját (0-1). A következő percekben a DAB játéka érvényesül, majd váratlanul, az üresen maradt Vajda használta ki a Bikák védelmének kihagyását (1-1).

Az egyenlítést követően megélénkült a mérkőzés, de fölényt egyik csapat sem tudott kialakítani. Hruby távoli lövése nem okozott gondot Hajeknek, majd Franssila kiállítása miatt kerültek emberelőnybe a fővárosiak, melyből Iossafovnak volt szólóból helyzete, de azt nem tudta gólra váltani. Viszont Izsák kiállítása miatt kiegyenlítődött a létszám, de csak pár másodpercig, hiszen Hruby is kiült a büntetőpadra. Miután az emberhátrányos szituációt sikerült kivédekezni Nagy Márk cikázott át a hazai védelmen, lövését azonban Hajek védte, aki egy perccel később Dubek korongját nem foghatta (1-2).

A második negyedet Azari lövése indította, majd Hajeknek akadt több védeni valója az emberelőnyben játszó DAB-bal szemben. Nagy helyzetek egyik oldalon sem akadtak, majd Tóth Gergely kiállítása alatt Szécsi távoli próbálkozásnál Zakharchenkonak kellett nagyot védenie. A büntetésből visszajött Tóth viszont növelhette volna az előnyünket, akinek szólója után Hajek zárta jól a szöget.

Képek: DO-archív

Ami azonban akkor neki nem sikerült, az Dubeknek igen. Remek passzt kapott Mestyántól, majd egyedült tört kapura és pontosan lőtte ki bal alsó sarkot (1-3). Zakharchenko spárgája óvta meg a Bikákat az újabb kapott góltól a 35. percben, majd Hüffner bombájába ért bele Huovinen, mellyel nem tudott mit kezdeni a hazai portás (1-4).  A harmad vége felé több nagy helyzetet is kidolgoztak Azariék, melyből a fiatal Barna Dávid szerezte meg az ötödik gólunkat (1-5), akinek ez volt az első Erste Liga találata. Ahelyett azonban, hogy ezzel lezárták volna a mieink a meccset csak összehozták a hazaiak második találatát, melyet védelmi hiba után lőtt Izsák (2-5). A záró húsz perc elején Mestyán szabálytalankodott feleslegesen, melyet Köllő köszönt meg, ezzel kettőre faragva csapata hátrányát (3-5). A 47. percben Huovinen korongátvétele nem sikerült kecsegtető helyzetben, majd Azarit küldték ki a játékvezetők, így nyílttá vált a találkozó. Szerencsére azonban a hazaiak is hibáztak, mellyel Saluga visszaállította a háromgólos előnyt (3-6). Ez a hazaiakat megfogta, míg a mieinket megnyugtatta, és különösebb izgalmak nélkül le is zárult a meccs, mely újabb győzelmet hozott.

Hokiklub Budapest – DAB 3-6 (1-2, 1-3, 1-1)

Hokiklub Budapest: Hajek – Kuqali, Szécsi (1), Izsák 1, Petres (1), Satek (1), Lévai, Orbán, Godó, Köllő 1, Németh, Csíki, Lakatos, Egyed, Jancsó (1), Szopos, Bernáth, Berendi, Szűcs, Vajda 1. Vezetőedző: Gröschl Tamás.

DAB: Zaharcsenko – Franssila, Lencsés, Léránt, Nagy, Németh, Hüffner (3), Mestyán (1), Azari (1), Iossafov, Tóth 1, Hruby, Jabornik, Barna 1, Gulácsi (1), Makovics (1), Szabó, Dubek 2, Huovinen 1 (1), Saluga 1 (1). Vezetőedző: Borbás Gergely.

A rovat további hírei: Sport

Csúfos vereséggel búcsúztak a Bikák

Csúfos vereséggel búcsúztak a Bikák

2019. február 22. (péntek)

A dunaújvárosi jégkorong múltjához képest méltatlanul alacsony színvonalú játékkal, nagyarányú vereséggel búcsúzott az idei Erste Liga szezontól a Dunaújvárosi Acélbikák csapata.

Most a Fradi volt a jobb!

Most a Fradi volt a jobb!

2019. február 22. (péntek)

Hiába vezetett a harmadik negyed derekán még két góllal, 10-8-as vereséget szenvedett a Fradi elleni rangadón a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2019. február 22. (péntek)

Csalódottan, nagyon rossz passzban várja a 2018/2019-es szezon utolsó mérkőzését ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Pécsre utazik a Dunaferr

Pécsre utazik a Dunaferr

2019. február 21. (csütörtök)

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapatára újabb nehéz feladat vár a Liga alapszakaszának hatodik fordulójában, hiszen ismét idegenből kellene hazahozna a bajnoki pontokat.

A Ferencváros következik

A Ferencváros következik

2019. február 21. (csütörtök)

A női vízilabda bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában a DUE-Maarsk Graphics együttese a Ferencváros ellen száll medencébe.

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

2019. február 21. (csütörtök)

Megtartotta alakuló ülését a budapesti vízilabda Európa-bajnokság szervezőbizottsága, melynek tagjai elvállalták az idei női Világliga Szuperdöntő szervező bizottságának tagsági feladatait is.

Újabb DAB vereség

Újabb DAB vereség

2019. február 20. (szerda)

Az idei jégkorong bajnokság utolsó előtti mérkőzésén idegenben, a Vasas otthonában szenvedett csúfos vereséget a DAB.