Megérdemelt siker a fővárosban

2019. február 11. (hétfő) 22:25 - Szárszó Lajos

A második harmadban szerzett három góljának is köszönhetően sima, 6-3-as győzelmet aratott a Hokiklub Budapest vendégeként a Dunaújvárosi Acélbikák csapata.

A középszakaszban zajló mérkőzéseken eddig jól muzsikált a Borbás Gergely és Jávorics Gábor által irányított Dunaújvárosi Acélbikák gárdája, akik ma este a még minden meccsét elvesztő Hokiklub Budapest otthonában léptek jégre. A Bikák célja egyértelműen a győzelem megszerzése volt, hiszen oda szeretnének érni a rájátszást érő harmadik helyre. Ennek megfelelően gyorsan megszerezték az újvárosiak a vezetést. Azari Zsolt tette vissza a kapu mögül a pakkot Tóth Gergelynek, aki kapásból vette be Hajek kapuját (0-1). A következő percekben a DAB játéka érvényesül, majd váratlanul, az üresen maradt Vajda használta ki a Bikák védelmének kihagyását (1-1).

Az egyenlítést követően megélénkült a mérkőzés, de fölényt egyik csapat sem tudott kialakítani. Hruby távoli lövése nem okozott gondot Hajeknek, majd Franssila kiállítása miatt kerültek emberelőnybe a fővárosiak, melyből Iossafovnak volt szólóból helyzete, de azt nem tudta gólra váltani. Viszont Izsák kiállítása miatt kiegyenlítődött a létszám, de csak pár másodpercig, hiszen Hruby is kiült a büntetőpadra. Miután az emberhátrányos szituációt sikerült kivédekezni Nagy Márk cikázott át a hazai védelmen, lövését azonban Hajek védte, aki egy perccel később Dubek korongját nem foghatta (1-2).

A második negyedet Azari lövése indította, majd Hajeknek akadt több védeni valója az emberelőnyben játszó DAB-bal szemben. Nagy helyzetek egyik oldalon sem akadtak, majd Tóth Gergely kiállítása alatt Szécsi távoli próbálkozásnál Zakharchenkonak kellett nagyot védenie. A büntetésből visszajött Tóth viszont növelhette volna az előnyünket, akinek szólója után Hajek zárta jól a szöget.

Képek: DO-archív

Ami azonban akkor neki nem sikerült, az Dubeknek igen. Remek passzt kapott Mestyántól, majd egyedült tört kapura és pontosan lőtte ki bal alsó sarkot (1-3). Zakharchenko spárgája óvta meg a Bikákat az újabb kapott góltól a 35. percben, majd Hüffner bombájába ért bele Huovinen, mellyel nem tudott mit kezdeni a hazai portás (1-4).  A harmad vége felé több nagy helyzetet is kidolgoztak Azariék, melyből a fiatal Barna Dávid szerezte meg az ötödik gólunkat (1-5), akinek ez volt az első Erste Liga találata. Ahelyett azonban, hogy ezzel lezárták volna a mieink a meccset csak összehozták a hazaiak második találatát, melyet védelmi hiba után lőtt Izsák (2-5). A záró húsz perc elején Mestyán szabálytalankodott feleslegesen, melyet Köllő köszönt meg, ezzel kettőre faragva csapata hátrányát (3-5). A 47. percben Huovinen korongátvétele nem sikerült kecsegtető helyzetben, majd Azarit küldték ki a játékvezetők, így nyílttá vált a találkozó. Szerencsére azonban a hazaiak is hibáztak, mellyel Saluga visszaállította a háromgólos előnyt (3-6). Ez a hazaiakat megfogta, míg a mieinket megnyugtatta, és különösebb izgalmak nélkül le is zárult a meccs, mely újabb győzelmet hozott.

Hokiklub Budapest – DAB 3-6 (1-2, 1-3, 1-1)

Hokiklub Budapest: Hajek – Kuqali, Szécsi (1), Izsák 1, Petres (1), Satek (1), Lévai, Orbán, Godó, Köllő 1, Németh, Csíki, Lakatos, Egyed, Jancsó (1), Szopos, Bernáth, Berendi, Szűcs, Vajda 1. Vezetőedző: Gröschl Tamás.

DAB: Zaharcsenko – Franssila, Lencsés, Léránt, Nagy, Németh, Hüffner (3), Mestyán (1), Azari (1), Iossafov, Tóth 1, Hruby, Jabornik, Barna 1, Gulácsi (1), Makovics (1), Szabó, Dubek 2, Huovinen 1 (1), Saluga 1 (1). Vezetőedző: Borbás Gergely.

A rovat további hírei: Sport

Kiss Balázsék a döntőbe jutottak

Kiss Balázsék a döntőbe jutottak

2019. június 25. (kedd)

Az előfutamból még nem, de a középfutamból már bejutott az Európa Játékok fináléjába a kenu kettesek 1000 méteres számában Kiss Balázs és Dóri Bence párosa.

Elkészült a menetrend

Elkészült a menetrend

2019. június 25. (kedd)

Összesen tizenegy edzőmérkőzés vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére a nyári felkészülés ideje alatt.

David Mazurek az Acélbikáknál

David Mazurek az Acélbikáknál

2019. június 25. (kedd)

Remek fizikai adottságokkal rendelkező kanadai centert igazoltak a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Már a helyszínen a kajak-kenusok, fókuszban a párosok

Már a helyszínen a kajak-kenusok, fókuszban a párosok

2019. június 24. (hétfő)

Vasárnap megérkezett a magyar kajak-kenu válogatott is a minszki Európa Játékokra, amely idén a legjelentősebb kontinentális verseny a sportágban. A viadal kedden délelőtt kezdődik és csütörtökig tart.

Fucsovics előrébb lépett

Fucsovics előrébb lépett

2019. június 24. (hétfő)

Fucsovics Márton egy helyet javított, így az 50. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Három nap múlva kezdődik a világbajnokság!

Három nap múlva kezdődik a világbajnokság!

2019. június 24. (hétfő)

Minden nemzet, így a magyar junior tornász válogatott is megérkezett Győrbe, a június 27-én kezdődő I. Junior Torna Világbajnokság helyszínére.

Most a döntő volt a maximum

Most a döntő volt a maximum

2019. június 24. (hétfő)

Három döntős helyezésnek örülhettek a Dunaferr SE úszói a Kecskeméten megrendezett Serdülő Országos Bajnokságon.