Megérdemelt siker a fővárosban

2019. február 11. (hétfő) 22:25 - Szárszó Lajos

A második harmadban szerzett három góljának is köszönhetően sima, 6-3-as győzelmet aratott a Hokiklub Budapest vendégeként a Dunaújvárosi Acélbikák csapata.

A középszakaszban zajló mérkőzéseken eddig jól muzsikált a Borbás Gergely és Jávorics Gábor által irányított Dunaújvárosi Acélbikák gárdája, akik ma este a még minden meccsét elvesztő Hokiklub Budapest otthonában léptek jégre. A Bikák célja egyértelműen a győzelem megszerzése volt, hiszen oda szeretnének érni a rájátszást érő harmadik helyre. Ennek megfelelően gyorsan megszerezték az újvárosiak a vezetést. Azari Zsolt tette vissza a kapu mögül a pakkot Tóth Gergelynek, aki kapásból vette be Hajek kapuját (0-1). A következő percekben a DAB játéka érvényesül, majd váratlanul, az üresen maradt Vajda használta ki a Bikák védelmének kihagyását (1-1).

Az egyenlítést követően megélénkült a mérkőzés, de fölényt egyik csapat sem tudott kialakítani. Hruby távoli lövése nem okozott gondot Hajeknek, majd Franssila kiállítása miatt kerültek emberelőnybe a fővárosiak, melyből Iossafovnak volt szólóból helyzete, de azt nem tudta gólra váltani. Viszont Izsák kiállítása miatt kiegyenlítődött a létszám, de csak pár másodpercig, hiszen Hruby is kiült a büntetőpadra. Miután az emberhátrányos szituációt sikerült kivédekezni Nagy Márk cikázott át a hazai védelmen, lövését azonban Hajek védte, aki egy perccel később Dubek korongját nem foghatta (1-2).

A második negyedet Azari lövése indította, majd Hajeknek akadt több védeni valója az emberelőnyben játszó DAB-bal szemben. Nagy helyzetek egyik oldalon sem akadtak, majd Tóth Gergely kiállítása alatt Szécsi távoli próbálkozásnál Zakharchenkonak kellett nagyot védenie. A büntetésből visszajött Tóth viszont növelhette volna az előnyünket, akinek szólója után Hajek zárta jól a szöget.

Képek: DO-archív

Ami azonban akkor neki nem sikerült, az Dubeknek igen. Remek passzt kapott Mestyántól, majd egyedült tört kapura és pontosan lőtte ki bal alsó sarkot (1-3). Zakharchenko spárgája óvta meg a Bikákat az újabb kapott góltól a 35. percben, majd Hüffner bombájába ért bele Huovinen, mellyel nem tudott mit kezdeni a hazai portás (1-4).  A harmad vége felé több nagy helyzetet is kidolgoztak Azariék, melyből a fiatal Barna Dávid szerezte meg az ötödik gólunkat (1-5), akinek ez volt az első Erste Liga találata. Ahelyett azonban, hogy ezzel lezárták volna a mieink a meccset csak összehozták a hazaiak második találatát, melyet védelmi hiba után lőtt Izsák (2-5). A záró húsz perc elején Mestyán szabálytalankodott feleslegesen, melyet Köllő köszönt meg, ezzel kettőre faragva csapata hátrányát (3-5). A 47. percben Huovinen korongátvétele nem sikerült kecsegtető helyzetben, majd Azarit küldték ki a játékvezetők, így nyílttá vált a találkozó. Szerencsére azonban a hazaiak is hibáztak, mellyel Saluga visszaállította a háromgólos előnyt (3-6). Ez a hazaiakat megfogta, míg a mieinket megnyugtatta, és különösebb izgalmak nélkül le is zárult a meccs, mely újabb győzelmet hozott.

Hokiklub Budapest – DAB 3-6 (1-2, 1-3, 1-1)

Hokiklub Budapest: Hajek – Kuqali, Szécsi (1), Izsák 1, Petres (1), Satek (1), Lévai, Orbán, Godó, Köllő 1, Németh, Csíki, Lakatos, Egyed, Jancsó (1), Szopos, Bernáth, Berendi, Szűcs, Vajda 1. Vezetőedző: Gröschl Tamás.

DAB: Zaharcsenko – Franssila, Lencsés, Léránt, Nagy, Németh, Hüffner (3), Mestyán (1), Azari (1), Iossafov, Tóth 1, Hruby, Jabornik, Barna 1, Gulácsi (1), Makovics (1), Szabó, Dubek 2, Huovinen 1 (1), Saluga 1 (1). Vezetőedző: Borbás Gergely.

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esély az UVSE ellen

Nem volt esély az UVSE ellen

2020. február 24. (hétfő)

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata is vereséget szenvedett az UVSE elleni hazai bajnokin.

Hard Dog Race Dunaújvárosban is

Hard Dog Race Dunaújvárosban is

2020. február 24. (hétfő)

Városunkba érkezik március 14-én a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, melynek főbb céljai közé tartozik a megfelelő kutyatartási kultúra elsajátítása és mindennapi alkalmazása.

Elmaradt a visszavágás

Elmaradt a visszavágás

2020. február 24. (hétfő)

Csak az első harmadban tudta megnehezíteni az Ares HC dolgát a DUE RFT floorball csapata a két gárda vasárnapi bajnokiján.

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

2020. február 23. (vasárnap)

A várakozásoknak megfelelően magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a PTE-PEAC elleni hazai találkozón a Dunaferr SE röplabda csapata.

Egyre nagyobb bajban az Acélbikák!

Egyre nagyobb bajban az Acélbikák!

2020. február 23. (vasárnap)

A negyeddöntős párharc második mérkőzését is elveszítette a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, így az Újpest kényelmes előnyből várhatja a fővárosi folytatást.

Elvárható a győzelem

Elvárható a győzelem

2020. február 23. (vasárnap)

A sereghajtó PTE-PEAC ellen csak a három pont megszerzésének célja lebeghet a Dunaferr SE röplabdázóinak szeme előtt.

Hátrányban az Acélbikák

Hátrányban az Acélbikák

2020. február 22. (szombat)

Hazai környezetben szenvedett 4-1-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Újpesttől az Erste Liga rájátszásának első mérkőzésén.