Önfeledt játék a Suli Foci Kupában

Molnár Emese - 2019. február 26. 16:29

A Vasvári, valamint az apostagi és a sárbogárdi iskola fiataljai nyertek korcsoportjukban a Suli Foci Kupa második fordulójában. Eddig mintegy ötszáz általános iskolást csábítottak a sportpályára.

A középiskolásoknak rendezett Centrum Kupa második fordulóját követően hétfőn reggel az általános iskolások foglalták el a Dunaújvárosi Sportcsarnokot, ők a Suli Foci Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó viadal második fordulójában csaptak össze egymással. A kisebbek bajnokságát Lassingleitner Fruzsina önkormányzati képviselő, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség gyermek- és ifjúsági bizottságának tagja koordinálta. Mint mondta, örömteli hogy a mostani viadalom két korcsoportban összesen tizenhét együttes vett részt, közülük többen új nevezők, és sokan érkeztek a város határán kívülről is, így Apostagról, Bararcsól, Kulcsról, Nagyvenyimről, Sárbogárdról és Martonvásárról.

- Nagyon jó hangulatban telt a második forduló, izgalmas mérkőzéseket játszottak egymással a csapatok. Az volt a célunk, hogy szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget biztosítsunk a fiataloknak a mozgás és az egészséges életmód jegyében, hogy az iskolán kívül, szervezett formában játszhassanak egymással. Úgy érzem, elértük a célunkat, hiszen hatalmas elánnal küzdöttek a pályán az általános iskolások, nagy volt bennük a küzdőszellem, és annyira jó volt látni, ahogy beleélték magukat. A két forduló során körülbelül ötszáz fiatalt tudtunk a sportpályára csábítani- foglalta össze Lassingleitner Fruzsina, aki ezúton is megköszönte a részvételt valamennyi csapatnak és testnevelő tanárainak.

Fotó: Ihàsz Martin

A hétfői fordulóban tehát két korcsoport (a 2008/2009-es születésűek és a 2006/2007-es születésűek) mérkőztek meg a szuperdöntőbe jutásért. A viadal eredményhirdetésén a legjobb csapatok és az egyéni kategóriákban kiemelkedően teljesítő játékosok serleggel, éremmel, díszoklevéllel gazdagodtak. A díjak átadásán jelen volt Gombos István, városunk humán ügyekért felelős alpolgármestere is.

- Nagyon fontosak az ilyen gyermekekről szóló rendezvények. Visszaemlékszem a gyermekkoromra, ahol iskolák közötti vérre menő bajnokságok zajlottak. Csodálatos volt látni a sok boldog arcot, mert a gyerekek valóban a játékért, a játék szeretetéért fociznak, és vélhetően (reményeink szerint) nagyon sokan lesznek közülük olyanok, akiket a későbbiek során komoly labdarúgóként – akár válogatott játékosként – láthatunk majd viszont. Köszönet jár annak a szervezetnek, akinek 2013-ban városunk vezetőivel átadtuk a Dunaújvárosért díjat a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, aki városunkban és országos szinten is az egyik legnagyobb amatőr bázissal rendelkező szervezet- mondta az alpolgármester.

Fotó: Ihàsz Martin

Az első két forduló összesítése alapján, a III-as korcsoportban a Vasi IV, valamint az Apostag csapata játssza a szuperkupa döntőt, míg a II-es korcsoportban a Vasi II és a Mészöly (Sárbogárd) csapatai.

Van még két korcsoport (a 2010-ben és azután született, valamint a 2004 - 2005-ben született diákok), ők később játsszák majd a második fordulót.

 

II. korcsoport:

1. Vasi II,

2. Mészöly (Sárbogárd),

3. Beethoven FC (Martonvásár),

4. Gárdonyi II.

Különdíjasok

Legjobb játékos: Rátkai Ádám (Mészöly)

Legjobb kapus: Csuha Milán (Beethoven FC)

Gólkirály: Nagy Zsigmond (Vasi II)

DLSZ+ Díj: Tatár Annamária (Mészöly) testnevelő

 

III. korcsoport:

1. Vasi IV,

2. Apostag,

3. Móricz IV,

4. Vasi III B

 

Különdíjasok

Legjobb játékos: Lengyel Noé (Móricz)

Legjobb kapus: Eszenyi Álmos (Vasi IV)

Gólkirály: Bognár Bence (Apostag)

DLSZ+ Díj: Lengyel László (Vasi IV) testnevelő

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.