Program az egész családnak

2019. február 17. (vasárnap) 14:13 - Vass Ádám

Színes rendezvényekkel várta az érdeklődőket szombaton a Munkásművelődési Központ. Délután a gyerekek vehettek részt a farsangi játszóházban, később pedig a felnőtt táncház vonzotta a látogatókat.

A Kultúrházak éjjel-nappal 2019 országos programsorozathoz csatlakozva a Munkásművelődési Központ idén is több eseménnyel várja a látogatókat. Most hétvégén, szombaton délután háromtól például a farsangi kézműves játszóház nyújtott tartalmas szórakozást a kicsiknek. A földszinti aulában lévő asztaloknál a gyerekek számos technikát kipróbálhattak, és elkészíthették saját dísztárgyukat a farsangi hagyományokhoz kapcsolódóan. Közvetlenül utána gyermektáncház kezdődött, ahol hazánk hagyományaiba is betekintést nyerhettek a gyerekek.

A gyerekeknek szóló táncház után a felnőtteké volt a terep az MMK most induló programsorozatában. A Folk Kocsma kéthetente szombaton jelentkezik, kibővítve az eddig is rendkívül népszerű Felnőtt Táncházat. Az első alkalommal Szenior Örömtánc kezdődött. Az élőzenével megtámogatott programra bármilyen előképzettség nélkül is várták a táncoslábú felnőtteket, akiket a helyszínen profik segítettek. Így mindenki elleshetett egy-két tánclépést és máskor magabiztosabban állhat a parkettre. Két hét múlva, március 2-án a Táncba Magyar! délután kezdődik a Vasas Táncegyüttessel, majd rá két hétre a Délszláv Délután következik a Dunaújvárosi Horvátok és Szerbek Egyesületével.

A rovat további hírei: Mozaik

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

2020. május 25. (hétfő)

Minden szempontból mozgalmas, csapadékos és szeles periódus áll előttünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – esővel, a szokottnál hűvösebb idővel mond térségünknek a naptári tavasz.

Gyereket. Megütni. Nem. Szabad.

Gyereket. Megütni. Nem. Szabad.

2020. május 24. (vasárnap)

A gyerekkorban elszenvedett erőszak (legyen az fizikai-, érzelmi- vagy verbális bántalmazás) mindig nyomot hagy. Mindig. 

Üzemanyagár-változás 2020.05.22-től: benzin +6 Ft/liter, gázolaj +7 Ft/liter

Üzemanyagár-változás 2020.05.22-től: benzin +6 Ft/liter, gázolaj +7 Ft/liter

2020. május 22. (péntek)

Az üzemanyagárak emelkedés a hét második felében sem áll meg itthon.

A minőségelvű örömszakács

A minőségelvű örömszakács

2020. május 21. (csütörtök)

A járványhelyzet miatt (is) nagyot futott a Terítéken Dunaújváros és környéke közössége a facebook felületén, és a receptek közül kiragyogtak az elmúlt hetekben Grónás Henrik remekművei. Így hát két melegszendó között lassú tűzön, éppen csak pöcörögtetve beszélgettünk egy kiadósat.

Üzemanyagár-változás 2020.05.20-tól: benzin +5 Ft/liter, gázolaj +3 Ft/liter

Üzemanyagár-változás 2020.05.20-tól: benzin +5 Ft/liter, gázolaj +3 Ft/liter

2020. május 20. (szerda)

A hét közepén ismét tovább emelkedtek itthon az üzemanyagárak.
 

Időjárás: beköszönt a pipacsmezős nyár

Időjárás: beköszönt a pipacsmezős nyár

2020. május 18. (hétfő)

Egész héten kellemes, kora nyári idő várható a DO meteorológiai szakértőjének hétindító prognózisa szerint. Némi csapadékra kedden és szerdán számíthatunk – de inkább derült időnk lesz, és a hét végén napos, száraz napokat mutatnak a modellek.
 

Ismét változott az üzemanyagár a mai naptól

Ismét változott az üzemanyagár a mai naptól

2020. május 15. (péntek)

A benzin + 8 Ft-tal, a gázolaj +3 Ft-tal emelkedett