Tárt karokkal várják a hallgatókat

2019. február 4. (hétfő) 14:52 - Vass Ádám

Minden készen áll a Dunaújvárosi Egyetemen arra, hogy szeptemberben fogadni tudják az új hallgatókat. A szeptemberi félévben két új szakirány is várja majd őket.

A sikeres nyílt napok után már minden készen áll arra, hogy a jövő tanévben a Dunaújvárosi Egyetem fogadni tudja a gólyákat szeptemberben. Ezzel kapcsolatban dr. habil András István rektor elmondta, legnagyobb örömükre egy nemrég bemutatott kutatás alapján az egyetem műszaki diplomásai keresnek a legjobban az országban a frissen végzett hallgatók közül, méghozzá átlagosan bruttó 450 ezer forintot havonta. Mint mondta, büszkék lehetnek, hogy a hallgatók ilyen jó lehetőségeket kapnak az Oktatási Hivatal adatbázisai szerint, hiszen ezek a friss diplomás munkavállalók jellemzően a környéken vállalnak munkát és a régiót segítik ezzel.

A következő tanévvel kapcsolatban elmondta, egy új szak és egy új szakirány is megjelenik a kínálatukban. Most először egy műszaki felsőfokú szakképzés is elindul szeptemberben, ami a gépészmérnök és az anyagmérnök alapszakok előszobájaként, de önmagában is teljes értékű képzésként felel meg. Ezen kívül a kommunikáció és médiatudomány alapszak is kibővül egy újabb specializációval, az országosan egyedülálló rendezvényszervező szakiránnyal, ami a várakozások alapján igen népszerű lehet majd a jövőben. Kiemelte a több, mint tíz különböző ösztöndíjat és juttatást is, amihez a hallgatók hozzájuthatnak tanulmányaik során. Ezek között a tanulmányi ösztöndíj és a szociális támogatás mellett az egyetem kínál a tanulóknak különböző pályázatokat és kutatási ösztöndíjat, valamint kiemelt sportösztöndíjat is. A duális képzésben résztvevők pedig a vállalati partnereknél eltöltött munkavégzés után juthatnak plusz jövedelemhez, amivel szintén csökkenthetik a költségeiket.

Képek: DO-archív

Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes hangsúlyozta, hogy bár a jelentkezési határidő az idei általános felvételi időszakban február 15-én lejár, de a sorrendeken a felvételizők még július 10-ig változtathatnak. A ponthatárok idén július 24-én derülnek majd ki, utána az eddigiekhez hasonlóan már csak pótfelvételin van lehetőség költségtérítéses szakokra jelentkezni. A következő szeptembertől a Dunaújvárosi Egyetem az öt felsőfokú szakképzés mellett nyolc alapképzéssel várja a leendő hallgatókat, amik közül hét szakon elérhető a népszerű duális képzés is. A nappali és a levelezős szakokra összesen idén több, mint 2300 jelentkezőnek jutna hely. Kenyeres Krisztina oktatási igazgató szerint a beiratkozási kampány nagyon jól sikerült, a családi nyílt napok pedig kifejezetten népszerűek voltak. Az érdeklődők konkrét tervekkel, elképzelésekkel érkeztek, nagy sikere volt a pályaorientációs előadásoknak is, ahol praktikus tanácsokat kaphattak a látogatók. A szakmai workshopokon pedig a komoly érdeklődők hallhattak specifikus információkat az őket érdeklő szakokról, amikre az ország távolabbi területeiről is érkeztek a nyílt napokon.

A rovat további hírei: Oktatás

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

2020. július 05. (vasárnap)

Az idei évben elmaradt a hagyományos diplomaátadó ünnepség a Dunaújvárosi Egyetemen. Az okleveleket postán kapják meg a végzett hallgatók.

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2020. június 28. (vasárnap)

Az önkormányzat a 2020-as évben is iskolakezdési támogatást nyújt azon dunaújvárosiaknak, akiknek gyermeke az induló tanévben először kezdi meg az általános vagy a középiskolát.

Gárdonyi: siker az online viadalon

Gárdonyi: siker az online viadalon

2020. június 11. (csütörtök)

Bekerült az országos döntőbe, és végül tárgyjutalomban részesült a Gárdonyi iskola csapata az "Innováció a fogyasztóvédelemben  – A tudatos fogyasztóvá válás útjai" elnevezésű országos megméretésen.

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

2020. június 05. (péntek)

Eredményesen alkottak a Gárdonyi Géza Általános Iskola – Örökös Ökoiskola diákjai, akik részt vettek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Agrárminisztérium által kiírt Maradék nélkül program „Alkoss a bolygódért!” elnevezésű rajzpályázatán. 

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

2020. június 03. (szerda)

Dunaújvárosi diákok válaszait is várják arra a kérdőíves felmérésre, amelyet végzős szakközépiskolások és szakgimnáziumi tanulók körében kezdett a kamarai kutatóintézet. A cél a munkaerőpiaci pálya feltérképezése. 

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

2020. május 21. (csütörtök)

Járványhelyzet ide, digitális átállás oda, sikerrel rendezte meg a 28. Charles Babbage AutoCAD és Inventor Versenyt a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az online megméretésen az ország 9 iskolájának összesen 80 diákja vett részt, végül újra izgalmas, komoly színvonalas döntő kerekedett.

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

2020. május 13. (szerda)

A második helyet szerezte meg a Bánki középiskola bemutatója, amely a Guinness Rekordállítási Kísérlethez kapcsolódott. A remek hírt percekkel ezelőtt tudta meg a DO – máris itt az összes fontos részlet!