Tárt karokkal várják a hallgatókat

2019. február 4. (hétfő) 14:52 - Vass Ádám

Minden készen áll a Dunaújvárosi Egyetemen arra, hogy szeptemberben fogadni tudják az új hallgatókat. A szeptemberi félévben két új szakirány is várja majd őket.

A sikeres nyílt napok után már minden készen áll arra, hogy a jövő tanévben a Dunaújvárosi Egyetem fogadni tudja a gólyákat szeptemberben. Ezzel kapcsolatban dr. habil András István rektor elmondta, legnagyobb örömükre egy nemrég bemutatott kutatás alapján az egyetem műszaki diplomásai keresnek a legjobban az országban a frissen végzett hallgatók közül, méghozzá átlagosan bruttó 450 ezer forintot havonta. Mint mondta, büszkék lehetnek, hogy a hallgatók ilyen jó lehetőségeket kapnak az Oktatási Hivatal adatbázisai szerint, hiszen ezek a friss diplomás munkavállalók jellemzően a környéken vállalnak munkát és a régiót segítik ezzel.

A következő tanévvel kapcsolatban elmondta, egy új szak és egy új szakirány is megjelenik a kínálatukban. Most először egy műszaki felsőfokú szakképzés is elindul szeptemberben, ami a gépészmérnök és az anyagmérnök alapszakok előszobájaként, de önmagában is teljes értékű képzésként felel meg. Ezen kívül a kommunikáció és médiatudomány alapszak is kibővül egy újabb specializációval, az országosan egyedülálló rendezvényszervező szakiránnyal, ami a várakozások alapján igen népszerű lehet majd a jövőben. Kiemelte a több, mint tíz különböző ösztöndíjat és juttatást is, amihez a hallgatók hozzájuthatnak tanulmányaik során. Ezek között a tanulmányi ösztöndíj és a szociális támogatás mellett az egyetem kínál a tanulóknak különböző pályázatokat és kutatási ösztöndíjat, valamint kiemelt sportösztöndíjat is. A duális képzésben résztvevők pedig a vállalati partnereknél eltöltött munkavégzés után juthatnak plusz jövedelemhez, amivel szintén csökkenthetik a költségeiket.

Képek: DO-archív

Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes hangsúlyozta, hogy bár a jelentkezési határidő az idei általános felvételi időszakban február 15-én lejár, de a sorrendeken a felvételizők még július 10-ig változtathatnak. A ponthatárok idén július 24-én derülnek majd ki, utána az eddigiekhez hasonlóan már csak pótfelvételin van lehetőség költségtérítéses szakokra jelentkezni. A következő szeptembertől a Dunaújvárosi Egyetem az öt felsőfokú szakképzés mellett nyolc alapképzéssel várja a leendő hallgatókat, amik közül hét szakon elérhető a népszerű duális képzés is. A nappali és a levelezős szakokra összesen idén több, mint 2300 jelentkezőnek jutna hely. Kenyeres Krisztina oktatási igazgató szerint a beiratkozási kampány nagyon jól sikerült, a családi nyílt napok pedig kifejezetten népszerűek voltak. Az érdeklődők konkrét tervekkel, elképzelésekkel érkeztek, nagy sikere volt a pályaorientációs előadásoknak is, ahol praktikus tanácsokat kaphattak a látogatók. A szakmai workshopokon pedig a komoly érdeklődők hallhattak specifikus információkat az őket érdeklő szakokról, amikre az ország távolabbi területeiről is érkeztek a nyílt napokon.

A rovat további hírei: Oktatás

Kalandoztak a gasztrovilágban

Kalandoztak a gasztrovilágban

2019. április 18. (csütörtök)

Harmadik alkalommal rendezte meg a Tavaszi gasztrokaland elnevezésű versenyét a Kereskedelmi iskola. A három fős csapatokat neves zsűri értékelte.

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

2019. április 13. (szombat)

Folytatva a hatalmas sikernek örvendő programkavalkádot, idén is megrendezték a Szakmák Éjszakája elnevezésű pályaválasztó rendezvényt.

Még több hallgató érkezhet

Még több hallgató érkezhet

2019. április 10. (szerda)

Minden évben egyre többen választják a Dunaújvárosi Egyetemet az általános felvételi eljárás során, az érdeklődők száma pedig idén sem csökkent.

Karriernap az egyetemen

Karriernap az egyetemen

2019. április 09. (kedd)

Harminckét kiállító volt jelen az egyetemen megrendezett karriernapon, melyen többek között álláslehetőségekről, képzési kínálatról tájékoztatták az érdeklődőket.

Tehetségek a főtéren

Tehetségek a főtéren

2019. április 08. (hétfő)

Szakmai és szórakoztató programokkal készült erre a hétre a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye, ami hétfőn a tehetségnappal vette kezdetét.

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

2019. április 03. (szerda)

Összesen 112 034-en nyújtottak be jelentkezést a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban, ez a tavalyi hasonló érték 104 százaléka - közölte Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A legnépszerűbb intézmény több szempontból is az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), amelyet csaknem 14 ezren jelöltek meg első helyen.

Idén ősztől is ingyenesen kapják a tankönyvet az 1-9. évfolyamos diákok

Idén ősztől is ingyenesen kapják a tankönyvet az 1-9. évfolyamos diákok

2019. április 03. (szerda)

A 2020-21-es tanévtől minden diák ingyenesen juthat hozzá a tankönyvekhez a köznevelésben és a szakképzésben - mondta az oktatási államtitkár.