Újabb DAB vereség

2019. február 20. (szerda) 21:09 - Szárszó Lajos

Az idei jégkorong bajnokság utolsó előtti mérkőzésén idegenben, a Vasas otthonában szenvedett csúfos vereséget a DAB.

Ladányi Balázs csapata annak a reményében állt fel a mai, Acélbikák elleni Erste Liga meccsre, hogy megtörje eddigi veretlenségi sorozatát a DAB-bal szemben. Erre ráadásul minden esélyük meg is volt, hiszen amíg Azari Zsolték a kiesés miatti csalódottsággal lelkükben, addig a Schiller-Vasas HC egyre jobb formába lendülve várta a kezdő bedobást. Ráadásul alig két és fél sorral állt ki a DAB a mai meccsre, melynek oka az volt, hogy a találkozó egybeesett a junior bajnokság Újpest elleni ütközetével. A felforgatott sorok, és nagy valószínűség szerint a csalódottság miatt is nem kezdődött túl nagy iramban a meccs, ennek ellenére a Bikák viszonylag gyorsan, egy emberhátrányos védekezést követően szerezték meg a vezetést. Szép passzok után Iossafov került helyzetbe, aki közelről nem hibázott (0-1). Az egyenlítésre azonban csupán pár percet kellett várnunk, amikor formás akció végén Schmál Kristóf vágta a pakkot a kapuba (1-1). A folytatásban edzőmeccs jelleget és iramot vett fel a találkozó, egy-egy próbálkozással mindkét oldalon, de komolyabb helyzeteket még emberelőnyben sem tudtak kialakítani a csapatok. Az így lepergetett első harmad után bíztunk a jobb folytatásban, melynek első lövése Dubekhez fűződött, de azt könnyen ütötte oldalra Tóth kapus. A Vasas azonban nem csak próbálkozott, hanem gólt is szerzett. Egy kontra végén Csiki mattolta az újvárosi kapust, ezzel megfordítva az állást (2-1). A 26. perc végén Huovinen betörése látványos volt ugyan, de eredményes nem, mert olyan közel került a Vasas kapusához, hogy onnan már nem tudta a korongot jól irányítani. Pár percnyi korcsolyázgatás után Franssila lövése csattant Tóth mamutján, majd Lőczi váratlan, jól helyezett, de nem túl erős korongja lepte meg alaposan Garbaczot, így az utolsó játékrész előtt már kétgólosra nőtt a Vasas előnye (3-1). A záró felvonás elején tovább folytatódott a lélektelen játék a DAB részéről, ráadásul Léránt sérülés miatt ki kellett szálljon a meccsből. A meccs színvonala sem lett magasabb, mivel rengeteg volt az eladott korong a Bikák részéről. A találkozó végkimenetelét eldönteni látszott a negyedik Vasas gól, melyet az újvárosi védők gyűrűjéből Bödök Bence szerzett (4-1). A középkezdés után egy palánk melletti ütközés következtében Nagy is megsérült, majd Tóth kapus kapta el a lepkéssel a felső kapuvas alá tartó távoli lövést. A hátralévő időben valamire való elképzelés nélkül játszott a DAB, el sem jutva a Vasas kapujáig, miközben Garbacz hátul tartotta négy kapott gólon a Bikákat. Az utolsó két percben nem csupán jól őrizte előnyét a hazai csapat, hanem még az ötödik találatukat is bevitték Bödök révén (5-1) Erre még csak szépségtapasz sem volt Uski válasza (5-2), mivel így is teljesen megérdemelten tartotta otthon a bajnoki pontjait Ladányi Balázs együttese.

 

Schiller-Vasas HC - Dunaújvárosi Acélbikák 5-2 (1-1, 2-0, 2-1)

Vezették: Gangel László, Haszonits Miklós, Kövesi Bence, Pálkövi Baksa

Schiller-Vasas HC: Tóth Károly Balázs - Bálint Tamás, Bukor Rajmund, Bödök Bence 2, Schmál Kristóf 1, Szlama Dániel, Surányi Zsolt Máté, Tornyai Gábor, Csiki Attila 1, Székely Mádai Gergő, Turbucz Martin Zoltán, Fejes Nándor, Kováts Máté  , Czakó Barna, Gágyor Péter, Rózsa István, Inglis Ákos, Seregély Máté, Lőczi Árpád, Szlépka Armand, Varga Tamás. Vezetőedző: Ladányi Balázs

Dunaújvárosi Acélbikák: Garbacz Máté - Franssila Miika, Léránt René, Iossafov Artem 1, Nagy Márk Máté, Uski Oula 1, Hruby Gellért, Lencsés Tamás, Azari Zsolt, Borbás Gergely, Németh Péter, Hüffner Adrián, Mestyán István, Dubek Vladimir, Huovinen Joonas, Saluga Martin. Vezetőedző: Borbás Gergely

A rovat további hírei: Sport

Nottinghamben selejtez a válogatott

Nottinghamben selejtez a válogatott

2019. május 25. (szombat)

A magyar férfi jégkorong-válogatott februárban Nottinghamben kapcsolódik be a 2022-es pekingi téli olimpia selejtezősorozatába.

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

2019. május 24. (péntek)

Ljubljana ad otthont április 24. és 30. között a 2020-as divízió I/A jégkorong-világbajnokságnak.

Újra második a Dunaferr

Újra második a Dunaferr

2019. május 24. (péntek)

Magabiztosan hozta a kötelező győzelmet a Dunaferr Vasas csapata a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Keményen edzenek a vízilabdázók

Keményen edzenek a vízilabdázók

2019. május 23. (csütörtök)

A Bíró Attila irányította női válogatott napi három edzéssel készül a montenegrói edzőtáborban a június 4-9. között megrendezésre kerülő Világliga Szuperdöntőre.

Az Ercsi nyerte a megyei döntőt

Az Ercsi nyerte a megyei döntőt

2019. május 23. (csütörtök)

Az idei évben is a Dunaújváros Stadion adott otthont a Fejér Megyei Kupa négyes döntőjének, melynek fináléjában büntetőkkel dőlt el az aranyérem sorsa.

Rangadók napja a Campusban

Rangadók napja a Campusban

2019. május 22. (szerda)

Továbbra sem lehet megjósolni, hogy ki nyeri a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának idei küzdelmeit.

Rossi három fővel szűkítette a magyar keretet

Rossi három fővel szűkítette a magyar keretet

2019. május 22. (szerda)

Marco Rossi szövetségi kapitány az eddigi 32-ről 29 fősre szűkítette az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretét.