Újabb DAB vereség

2019. február 20. (szerda) 21:09 - Szárszó Lajos

Az idei jégkorong bajnokság utolsó előtti mérkőzésén idegenben, a Vasas otthonában szenvedett csúfos vereséget a DAB.

Ladányi Balázs csapata annak a reményében állt fel a mai, Acélbikák elleni Erste Liga meccsre, hogy megtörje eddigi veretlenségi sorozatát a DAB-bal szemben. Erre ráadásul minden esélyük meg is volt, hiszen amíg Azari Zsolték a kiesés miatti csalódottsággal lelkükben, addig a Schiller-Vasas HC egyre jobb formába lendülve várta a kezdő bedobást. Ráadásul alig két és fél sorral állt ki a DAB a mai meccsre, melynek oka az volt, hogy a találkozó egybeesett a junior bajnokság Újpest elleni ütközetével. A felforgatott sorok, és nagy valószínűség szerint a csalódottság miatt is nem kezdődött túl nagy iramban a meccs, ennek ellenére a Bikák viszonylag gyorsan, egy emberhátrányos védekezést követően szerezték meg a vezetést. Szép passzok után Iossafov került helyzetbe, aki közelről nem hibázott (0-1). Az egyenlítésre azonban csupán pár percet kellett várnunk, amikor formás akció végén Schmál Kristóf vágta a pakkot a kapuba (1-1). A folytatásban edzőmeccs jelleget és iramot vett fel a találkozó, egy-egy próbálkozással mindkét oldalon, de komolyabb helyzeteket még emberelőnyben sem tudtak kialakítani a csapatok. Az így lepergetett első harmad után bíztunk a jobb folytatásban, melynek első lövése Dubekhez fűződött, de azt könnyen ütötte oldalra Tóth kapus. A Vasas azonban nem csak próbálkozott, hanem gólt is szerzett. Egy kontra végén Csiki mattolta az újvárosi kapust, ezzel megfordítva az állást (2-1). A 26. perc végén Huovinen betörése látványos volt ugyan, de eredményes nem, mert olyan közel került a Vasas kapusához, hogy onnan már nem tudta a korongot jól irányítani. Pár percnyi korcsolyázgatás után Franssila lövése csattant Tóth mamutján, majd Lőczi váratlan, jól helyezett, de nem túl erős korongja lepte meg alaposan Garbaczot, így az utolsó játékrész előtt már kétgólosra nőtt a Vasas előnye (3-1). A záró felvonás elején tovább folytatódott a lélektelen játék a DAB részéről, ráadásul Léránt sérülés miatt ki kellett szálljon a meccsből. A meccs színvonala sem lett magasabb, mivel rengeteg volt az eladott korong a Bikák részéről. A találkozó végkimenetelét eldönteni látszott a negyedik Vasas gól, melyet az újvárosi védők gyűrűjéből Bödök Bence szerzett (4-1). A középkezdés után egy palánk melletti ütközés következtében Nagy is megsérült, majd Tóth kapus kapta el a lepkéssel a felső kapuvas alá tartó távoli lövést. A hátralévő időben valamire való elképzelés nélkül játszott a DAB, el sem jutva a Vasas kapujáig, miközben Garbacz hátul tartotta négy kapott gólon a Bikákat. Az utolsó két percben nem csupán jól őrizte előnyét a hazai csapat, hanem még az ötödik találatukat is bevitték Bödök révén (5-1) Erre még csak szépségtapasz sem volt Uski válasza (5-2), mivel így is teljesen megérdemelten tartotta otthon a bajnoki pontjait Ladányi Balázs együttese.

 

Schiller-Vasas HC - Dunaújvárosi Acélbikák 5-2 (1-1, 2-0, 2-1)

Vezették: Gangel László, Haszonits Miklós, Kövesi Bence, Pálkövi Baksa

Schiller-Vasas HC: Tóth Károly Balázs - Bálint Tamás, Bukor Rajmund, Bödök Bence 2, Schmál Kristóf 1, Szlama Dániel, Surányi Zsolt Máté, Tornyai Gábor, Csiki Attila 1, Székely Mádai Gergő, Turbucz Martin Zoltán, Fejes Nándor, Kováts Máté  , Czakó Barna, Gágyor Péter, Rózsa István, Inglis Ákos, Seregély Máté, Lőczi Árpád, Szlépka Armand, Varga Tamás. Vezetőedző: Ladányi Balázs

Dunaújvárosi Acélbikák: Garbacz Máté - Franssila Miika, Léránt René, Iossafov Artem 1, Nagy Márk Máté, Uski Oula 1, Hruby Gellért, Lencsés Tamás, Azari Zsolt, Borbás Gergely, Németh Péter, Hüffner Adrián, Mestyán István, Dubek Vladimir, Huovinen Joonas, Saluga Martin. Vezetőedző: Borbás Gergely

A rovat további hírei: Sport

Négy új érkező a Kohásznál!

Négy új érkező a Kohásznál!

2020. május 28. (csütörtök)

Érden játssza a 2020/2021-es szezon hazai mérkőzéseit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely négy új játékos szerződtetését jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

2020. május 28. (csütörtök)

A 2020/2021-es szezonban is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának védelmét erősíti Kovács Bronson Zoltán.

Augusztusban kell csúcsformában lenni

Augusztusban kell csúcsformában lenni

2020. május 27. (szerda)

Némi meglepetést azért okozott kenusaink számára a szolnoki tesztviadal, ám ettől még nem alakítják át felkészülésüket, mert a nyár végére kell időzíteni a versenyformát.

Van idő a munkához!

Van idő a munkához!

2020. május 27. (szerda)

Csak a délelőtti edzések maradnak el a dunaújvárosi vízilabdázóknál, akiknek bőven lesz idejük felkészülni nyáron az új szezon küzdelmeire.

Duplázások napja Szolnokon!

Duplázások napja Szolnokon!

2020. május 26. (kedd)

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint sok kérdést megválaszolt a kajak-kenusok első edzésversenye.

Rövidebb szezon jöhet!

Rövidebb szezon jöhet!

2020. május 26. (kedd)

Boda Gábor szövetségi elnök szerint akár már augusztus 20-án elkezdődhet az amerikai focisták bajnoki szezonja.

A munka nem állt meg

A munka nem állt meg

2020. május 26. (kedd)

Legközelebb csak július 6-án, a 2020/2021-es szezon első edzésén dolgoznak közösen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapatának játékosai.