Dunaújváros Hetilap

Volner János: A Jobbikban már csak az aknák vannak

doszerk - 2019. február 26. 7:51

A Jobbikról rendszeresen előkerülő botrányos felvételek – zsidózás, cigányozás, listázások, farhát-kommandó – ellenére is be fogja védeni a pártot a baloldal, mert ez az összefogás lényege – mondta a PestiSrácok.hu kérdéseire Volner János.

A Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője szerint volt pártja kényszerpályán van, ezért kommunikálják azt, hogy alakulatuk az immár félmilliós lemorzsolódás ellenére is egyre erősebb. Volner úgy látja, hogy az gyurcsányista módszertan értelmében rablók fognak szövetkezni az őszi önkormányzati választásokra, mert ezek a rablók jól tudják, hogy csak ilyen szinten lehet esélyük, hogy újra hatalomra kerülhessenek, és rendelkezhessenek a pénzcsapok felett. Volner János szerint mára a Jobbikban semmi nem maradt abból a nemzeti gondolatból, amely létrehozta a pártot, és a mozgalom vezetésében ma már az sem zavar senkit, ha az áhított hatalomért Gyurcsány Ferencet kell követni. A Jobbik egykori erős embere úgy vélekedett, volt pártjáról ezután is sorozatban fognak nyilvánosságra kerülni botrányos felvételek, mivel a Jobbikban ma már csak olyan alakok ülnek, akiknek mindegyike időzített bomba. 

A zsidózás, cigányozás, listázás valóban csúnya dolog, de már rég történtek meg ezek a csúfságok a Jobbik háza táján, ezért a folyamatos útkeresés útvesztői között bolyongó pártnak meg kell előlegezni a bizalmat – összegezhető az az okfejtés, amellyel Arató Gergely igyekezett alátámasztani, hogy az ellenzéki összefogás miért számít feltétlenül, és sorozatos botrányai ellenére is a Jobbikra. A DK országgyűlési képviselője a Jobbik legújabb szavazatmaximalizáló csodafegyverével, a nyugdíjasokat farhát-kommandózó retorikával már nem volt ilyen elnéző, mint mondta, az ilyen beszéd vállalhatatlan, de hozzátette: az ügyben a Jobbik feljelentést tett, így, mielőtt pálcát törnénk Sneiderék felett, meg kell várni, milyen ítéletet hoz majd a bíróság a vitában. Ennek olvasatában kimondható, hogy a hasonló történetekre kitalált jobbikos licence már bevett gyakorlat az ellenzéki összefogók között, azaz nem az a gond, hogy valamelyik párttag botrányosan viselkedik, hanem az, ha ez kiderül. Arató Gergelyt megkérdeztük arról is, hogy milyen szempontok alapján jött ki az a megoldás a DK-ban, hogy az EP-listájukat Dobrev Klára vezesse, mire a képviselő igyekezett megnyugtatni, hogy Gyurcsányné nagyon, nagyon, nagyon, nagyon tapasztalt üzletasszony, és a DK vezetése pedig nagyon, nagyon, nagyon, nagyon demokratikusan választotta őt a lista élére. Az Országgyűlésben igyekeztünk megtudni a jobbikos képviselőktől is, hogy tartogatnak-e még a farhát-kommandóhoz hasonló dramaturgiai petárdákat a tarsolyukban, de kiderült, hogy stábunk hétfőn büntiben volt a pártnál, és közös döntésük volt, hogy nem nyilatkoznak portálunknak.

- pestisracok.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.